Aš jau po susitikimo

Knygas šiemet registravau labai atmestinai, tai kompe, tai tiesiog fotografuodama viršelius, tai ant lapelių. Surankiojau iš visų šaltinių 162 perskaitytas knygas per 2017 metus.
Metų ataskaita
Metų knyga - Fredrick Backman "Gyveno kartą Uvė" ir aš laiminga, kad apie jį buvo parašyta knga, nes, kai prisimenu Uvę, širdyje pasidaro gera ir šilta.
Metų serialas vienareikšmiškai - Макс Фрай "Сновидения Ехо", kaip visada už tą patį: už skaitymo malonumą, gerumą, gerą nuotaiką, kamrą, skanų maistą ir stebuklo nuojautą

Metų lietuviškoji - Gina Viliūnė "Imperatoriaus meilužė", nes su Sofija, nes man joje užteko ir meilės, ir istorijos.
Metų detektyvas - Peter May "Juodasis namas", nes nuo metų pradžios jį prisimenu ir už tai, kad tai būtent detektyvas, o ne trileris.
Metų malonumai - Neil Gaiman "Niekurniekada" ir George R.R. Martin "Tafo klajonės", niekaip negalėjau atitraukti, nustoti skaityti, rašau ir šypsausi iš laimės, kad jas perskaičiau ir truputį liūdna, nes jau perskaičiau.
Metų nuotaikingiausiosios - Роберт Асприн "Ещё один великолепный миф", "Мифические личности", nes taip linksma, taip linksma, o kas linksmiausia, yra dar

Metų jausmingoji - Kristin Hannah "Lakštingala", nes užkabino, nors ir sunkia tema apie karą.
Metų skaičiau ir ašarojau - Garth Stein Mano šuniškas gyvenimas, arba Kaip aš tapau žmogumi , nes tiesiog...
Kitos patikusios, visiškai atsitiktine tvarka:
1. Arkadijus ir Borisas Strugackiai "Piknikas šalikelėje", net nežinau ką pasakyti, ne pirmą kartą skaičiau, ir dar skaitysiu;
2 Jo Nesbo "Vaiduoklis", pretendavo į metų detektyvo titulą;
3. Angela Marsons "Blogio žaidimai", kitas kandidatas į metų detektyvo titulą ir man nuoširdžiai patinka detektyvė inspektorė Kima Stoun;
4. George R. R. Martin "Septynių Karalysčių riteris", nes šviesiau ir linksmiau už Ledo ir ugnies giesmę

5. Mats Strandberg, Sara B. Elfgren "Raktas" - puikiai pabaigta serija;
6. Rachel Abbott "Nekaltųjų kaltė" - Saintlinai neskaityti, tema man netinkanti, tačiau buvo įdomu;
7. Stephen King "Ponas Mersdesas", nes pasiilgau Kingo, tinka ir detektyvas

8. Sarah J. Maas "Įkalinta tamsoje", kažkodėl iš visos skaitytos jaunimo literatūros, ši dalis man labiausiai patiko

9. Viola Shipman "Likimo apyrankė", saldi, saldi, gal tik tinkamu laiku į rankas papuolusi;
10. Mария Семенова "Волкодав. Право на поединок" - tiesiog įspūdinga ir teisinga, o jau kalbos grožis