Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

QUOTE(VejaGuse @ 2017 01 24, 16:55)
<p>Skrendame mes balandzio 4 i Kemera, pirma karta keliausime smile.gif zinau, kad bus dar saltoka, bet renkames kelione, akd tiesiog pailset, pakeist aplinka. </p><p>Kokiais auksniais patarimais galetumet pasidalinti?  4u.gif​ </p>

Na, ne auksiniai, bet gal pravers. Kai jau minėjau Kemerą apžiūrėti patogiausia išsinuomavus gatvėje el. motorolerį triratį.
Žinau, kad yra dvi mečetės. Į didžiąją moterų neįleidžia (bent jau mums taip sakė), bet labai lengvai patekome į mažąją, ji Atatiurko bulvaro gale beveik, aš net skarą pamiršau, bet kuris įleido sako "tiek to". Grožis neišpasakytas, jei nematėt tikrai verta užsukti.
Dar Kemero turguje linksma maisto dieną. Vaisių, prieskonių akys raibo, lauktuvių pripirkome, ta rytietiško turgelio dvasią pajutome...

QUOTE(Gyvačiukas @ 2017 01 24, 17:13)
Tai ne tik su Kiddy tour taip gaunasi;)
Su Tezais,ar Novaturu ir būna rytiniai skrydžiai,o jei viešbutis toliau nuo oro uosto,tai ir gi keliesi,net akių nespėjus sumerkti smile.gif,tai kaip ir dingsta ta viena naktis...

Mano vyras net miegoti nėjo... rolleyes.gif naktiniame bare su kitu lietuviu lėktuvo laukė... blink.gif nors iki oro apie 50 km buvo, bet kol iš visų viešbučių visus surankiojome pakeliui tai gal 1,5 val užtruko... blink.gif

QUOTE(VejaGuse @ 2017 01 24, 17:48)
o viesbuciuose nedaro tikru kebabu, snack baruose? Ar cia durnas klausimas biggrin.gif vaziuojam dviese:) tuo paciu iseina gimtadienis mano, tai tiesiog norejosi kazko kitokio. O tarkim arbatpinigiams (kambarinems, prie baro) uztenka palikti po dol arbatos ar reiktu daugiau? </p>

Mes buvome turkiškame alacarte viešbutyje, tai jokių tikrų turkiškų kebabų nepagamino... ax.gif Šį kartą ieškosim pačiame Kemere tikros turkiškos kavinės ir būtinai paragausim.

Užtenka po 1 dol. , o jei prastai tvarkys išvis nepalikit.

Jei jūsų gimtadienis, tai galite recepcione tai paminėti, kartais viešbučiai tokia proga tortą atneša, pasveikinimas būna. mirksiukas.gif Nesikuklinkite...

QUOTE(Gyvačiukas @ 2017 01 24, 19:13)
Gal kuri kur akciją lagaminams matėt? Man vieną pernai oro uoste sulaužė,gerai,kad jau gryžtant  rolleyes.gif

Aš irgi vis ieškau, seku. 4u.gif Nes įrašytas darbas Nr.1 šiaias metais :nusipirkti naują lagaminą. Norisi ir gero ir patogaus ir nepačio brangiausio... bigsmile.gif

QUOTE(Kriiste @ 2017 01 25, 00:38)
Netrukdo man mečetės, netgi patinka sakyčiau. Egipte teko jas girdėt - visai miela kažkaip... Muset aš praeitam gyvenime tuose kraštuose gyvenau...
Jo, faina renovuoti, ypač kai jų nesitiki. Bet pernai buvom Bulgarijoje renovuotuose - tik nikaip neiziurejom kur jie tą renovaciją darė... Nei balduose, nei sienose, nei kilimuose jos nesijautė...

drinks_cheers.gif sutinku dėl mečečių. Kai jas išgirsti, toks įdomus kitoks nepatirtas jausmas apima... Egiptę patyriau..Ir nėra jos tokios triukšmingos..Teko Italijoje kalnuose gyventi prie bokšto su laikrodžiu. Nu ten tai va buvo nafik... biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prekestolen: 25 sausio 2017 - 08:30
QUOTE(prekestolen @ 2017 01 25, 08:25)
Aš irgi vis ieškau, seku.  4u.gif  Nes  įrašytas darbas Nr.1 šiaias metais :nusipirkti naują lagaminą. Norisi ir gero ir patogaus ir nepačio brangiausio... bigsmile.gif

Tai va ,kad rankena tai sulūžo to naujesnio ir brangesnio,o kuris pirktas nepamenu kada,Ermitaže-sveikas smile.gif

Dėl poilsiautojų kiekio tai ,manau,situacija šiemet jau bus kitokia ;), juk rusai gryžta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gyvačiukas: 25 sausio 2017 - 08:52
O kas buvo su tais rusais? Čia dėl rublio kritimo?

Beje, kokių prieskonių rekomenduotumėte parsivežti sau, lauktuvėms? 4u.gif
Dar gal kas apšvies, kaip tam waikiki puslapyje pažiūrėti kokiuose miestuose yra jų parduotuvės?
Atsakyti

Užmečiau akį į keliautojų pasirinktus viešbučius ir pasigedau pernai populiaraus Utopia viešbučio smile.gif. Aš šiemet smalsumo vedama jį pasirinkau, ale žiūriu, kad nebepopuliarus biggrin.gif

Na pas mus Utopia buvo sąraše, bet atbaidė atstumas iki oro uosto, tad pasirinkom viešbutį kad būtų arčiau  :ax:​ 

Atsakyti
QUOTE(elizieja @ 2017 01 25, 10:40)
O kas buvo su tais rusais?  Čia dėl rublio kritimo?

Beje, kokių prieskonių rekomenduotumėte parsivežti sau, lauktuvėms?  4u.gif
Dar gal kas apšvies, kaip tam waikiki puslapyje pažiūrėti kokiuose miestuose yra jų parduotuvės?

Buvo buvo..gi kas buvo..Erdoganas pagrasino, kad jei virš Turkijos rusai kariniais lėktuvais be leidimo skraidys -gaus raketą. Rusai prisierzino, turkai nukalė jų karinį lėktuvą, tuomet rusai puolė raudoti, keikti Turkiją, nutraukė visus turizmo ryšius, netgi uždraudė. Liepė visiems važiuoti į Krymą, dar net kompensavo už tai. Tik, kad tas Krymas, kaip vėliau pasakojo patys rusai- nuo sovietmečio taip ir likę viskas, nepatobulėjęs nei per penkmetį... Gi pernai nuo pat balandžio-sezono pradžios- viešbučiai net neatsidarinėjo, pustuščiai ar net visai tušti buvo...
Dabar gi Erdoganas su Putinu susitaikė, vėl vienoj smėlio dėžėj žaidžia. 4u.gif

Arbatos jų pirkite. Mes kažkokios rausvos anyžinės (miltukų pavidalu bigsmile.gif ) parsivežėm. Kai sloga būna- geriam, super pramuša užgulimą. Ir paruošti lengva. Iš Egipto prisivežiau arbatų- pasirod jas riekia virti po 5-10 min ir dar kartybė neišpasakyta... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(elizieja @ 2017 01 25, 09:40)
Beje, kokių prieskonių rekomenduotumėte parsivežti sau, lauktuvėms?  4u.gif

mes vežėm granatų padaža, super, visiem patiko. tik reik atsirinkti kuris geras. ir siaip pagal regiona. kadangi buvom Sidej, o ten granatu krastas, tai vezem viska kas su granatais - ranku krema, arbata (labai gerai prie diabeto).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 25 sausio 2017 - 10:08
Gal čia lankosi ir tos kas pernai buvo Saphyr 4*? Tai, kaip suprantu jis neatsidarė ir perkėlė visus į 5*? Tai ir atsiliepimų iš pernai, kaip ir nebus unsure.gif
Atsakyti
Kas esat buve Čolaklio gyvenvietėje ar Sidėje (tose apylinkėse) biggrin.gif 4u.gif ? Gal galit patart ką iš ten aplankyti, nuvykti? Ar ten yra ta isgirtoji LC waikiki parduotuve? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2017 01 25, 11:03)
Kas esat buve Čolaklio gyvenvietėje ar Sidėje (tose apylinkėse)  biggrin.gif  4u.gif ? Gal galit patart ką iš ten aplankyti, nuvykti? Ar ten yra ta isgirtoji LC waikiki parduotuve? biggrin.gif

tai google iveskit ir ismes visas tas parduotuves. sidej tikrai yra.
Papildyta:
https://www.google.c...33;4d31.3983796
Atsakyti
Sumak prieskoniai. visada parsigabenu is ten situ. Ziema mazai naudoju, o vasara salotoms nepamainomi - gaivi, lengva rugstele. Ir marinuodama svogunus saslykams irgi pabarstau. Zodziu, jei ko ir nenusiperku, tai ne beda. Bet be sito prieskonio dar nei karto negrizau.

https://www.google.c...c...358&bih=643

granatu padazas. nors nezinau ar reikia ji atsirinkti, man jis vienodo skonio. tik kartais buna tirstesnis, bet nepastebejau, kad tirstumas itakotu skoni. Granatu padazo galima ir Lietuvoje gauti.
Granatu actas - nerealus dalykelis.

Lukumas. Bet TIK parduotuvinis.

PAskutines keliones mylimukai - apelsinu odeles sirupe ar dzeme. net nezinau, kaip tiksliau. nezinau, kaip parduotuviniai ar AI viesbuciuose duodami, nes man teko naminius keliose vietose valgyti (seimyniniuose mazuose ir aukstos klases boutique tipo). pusryciams su kava man buvo idealus desertas. googlinant ismeta lyg ir portakal receli, bet ar tai tikslu, tai net nesidomejau. saldu smile.gif zinau, kad ir graikai gamina toki. neaisku, kas is ko ismoko biggrin.gif bet maciau tikrai, kad jais ir prekiavo kazkur. tai gal uztaikius kokiam turgelyje, del smalsumo paimti mazuti kieki vertetu.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Jeigu jūsų vyras stiprus, su vežimu galit drąsiai važiuoti  :D. O jei rimtai, tikrai nėra visai paprasta, pernešti tikrai reikėjo ne vieną kartą, kadangi einant į priekį mažoji miegojo, tai vyras nešė vežimą kartu su ja, o eiti reikėjo akmenimis, kurie kyšojo iš vandens, kadangi esu šiek tiek bailė, tai tuo metu buvau užsimerkus  :) 
Taip pat kai kurios įkalnės pakankamai stačios, tikrai buvo ką veikti. Pavargom, bet tikrai buvo verta  :)​ Beje, 5,5m vaikas kuo puikiausiai įveikė trasą, nors yra iš tokių pazyziančių

Dekui uz komentara☺

As taip noriu viska pamatyti, kad negasdina ir vezimo nesimas. O ir musu mazylis vis delto jau 3,5 metu bus. Pedins kaip didelis pats tose vietose, kur vezimas nepravaziuoja. Mes aplamai ta vezima imam tik tam, kad ilgesni atstuma tiesiog iveikti, arba kad mieste nebegiotu visur, o sedetu. Nesinori gaudynemis uzsiimineti :D

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2017 01 25, 11:42)
Sumak prieskoniai. visada parsigabenu is ten situ. Ziema mazai naudoju, o vasara salotoms nepamainomi - gaivi, lengva rugstele. Ir marinuodama svogunus saslykams irgi pabarstau. Zodziu, jei ko ir nenusiperku, tai ne beda. Bet be sito prieskonio dar nei karto negrizau.

bet tai kai pažiūrėjau nuo kokio medžio tie prieskoniai, tai pas mane prie namo tų medžių plantacija biggrin.gif gerasss
Atsakyti