Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

QUOTE(DiKu @ 2017 08 21, 22:54)
Virusų temai  hmm.gif Draugė grįžo iš  Bulgarijos, jos vaikui 10 metų. Vemia ir viduriuoja. Nereikia nė Turkijos  doh.gif

kai rašo, kad tik nuvažiavus tą pačią dieną vaikas subloguoja arba tik grįžus vėmė, viduriavo, man visad kyla pirmas klausimas "ar lėktuve nieko nepirko valgomo". Neįsivaizduoju kaip galima valgyti ten tą šlamštą ir žinau ne vieną atvejį kai būtent nuo jo blogai buvo ax.gif

QUOTE(Zylute1 @ 2017 08 21, 23:07)
Mano mama piratų laive visą ekskursija ant denio pragulėjo bloguodama. Net pietų nevalgė. Uzsupo.

Praeitą kart plaukėm nedideliu laiveliu, mažai žmonių, tai man viskas liuks buvo. O dabar šeimyna norėjo didelio, tai plaukėm kelių aukštų piratų laivu Big Kral, o bože, diena visiškas pravalas, leisgyvė sėdėjau ir laukiau kiekvieno sustojimo

QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 08 22, 07:28)
Gal kas neseniai gaminotes pasus bendra tvarka?
Ar buvo pagaminta bent keliom dienom anksciau?

mes atsiėmėm birželį, tai per +- 3 sav padarė
Atsakyti

pasus ir aš nesenai dariau vaikams. bendraja tvarka, ale per menesi.

pirmajam padarė per 2 sav , o dukrai per 3savaites.

niekas neinformuoja, tikrinausi internete vis suvesdama asmens kodą :)

Atsakyti
Aciu.
Tikrinu vis per sistema. Sia savaite jau butinai turi buti pagaminti, terminas. Norisi greiciau popierius susitvarkyti bigsmile.gif O tai visi 4 be pasu sedim biggrin.gif
Atsakyti

Oi oi atsargiai. Zinau ne viena kur tiek uzsupo kad visa diena prabloguota liko. 

Na mums plaukiant viskas gerai buvo, nors mano mažasis dažnai bloguoja autobusu važiuodamas.. Čia matyt nuo bangavimo priklauso... :hm: 

Atsakyti

Aciu.
Tikrinu vis per sistema. Sia savaite jau butinai turi buti pagaminti, terminas. Norisi greiciau popierius susitvarkyti bigsmile.gifO tai visi 4 be pasu sedim biggrin.gif

Stebėkit, mums pavėlavo pagaminti reikalingai datai. Gerai, kad dieną prieš nuvariau, o ten sako - kas čia tokio didelis užimtumas nespėjam gaminti. Sakau nu sorry man už dviejų dienų kelionė, tai skubos tvarka padarė kitai dienai. nebūčiau aiškinusis būčiau likus ant ledo.

Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2017 08 22, 09:52)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Žalia Rūta" data-cid="71766225" data-time="1503379872"><div><p>Aciu.
Tikrinu vis per sistema. Sia savaite jau butinai turi buti pagaminti, terminas. Norisi greiciau popierius susitvarkyti vartotojo įkelta nuotraukaO tai visi 4 be pasu sedim vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Stebėkit, mums pavėlavo pagaminti reikalingai datai. Gerai, kad dieną prieš nuvariau, o ten sako - kas čia tokio didelis užimtumas nespėjam gaminti. Sakau nu sorry man už dviejų dienų kelionė, tai skubos tvarka padarė kitai dienai. nebūčiau aiškinusis būčiau likus ant ledo.
</p>

Skambinaus, bet kol nesueis vienas menuo lygiai, tol nieko nedaro. Man dar taip nedega, bet norisi but ramiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 08 22, 08:31)
Aciu.
Tikrinu vis per sistema. Sia savaite jau butinai turi buti pagaminti, terminas. Norisi greiciau popierius susitvarkyti bigsmile.gif O tai visi 4 be pasu sedim biggrin.gif

kokius popierius? mums kelionės užsakymą suformavo su senu pasu, svarbu asmens kodas kad yra, o jau kai gavom naują tada tik kelionės vaučerius padarė
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2017 08 22, 10:28)
kokius popierius? mums kelionės užsakymą suformavo su senu pasu, svarbu asmens kodas kad yra, o jau kai gavom naują tada tik kelionės vaučerius padarė

Taip taip, pradzioj pakanka asmens kodu. 4u.gif
Atsakyti

Gal kas neseniai gaminotes pasus bendra tvarka?
Ar buvo pagaminta bent keliom dienom anksciau?

Pagamino per tris savaites (bendra tvarka).  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2017 08 21, 12:13)
Sveikos...Pirma karta skrendame i TR, skrydis 09.07. Tai irgi delioju vaistinele, nes skrendu su 4,5 metu vaiku.
Dezinfekatoriai bus sudeti visur  biggrin.gif , Anafil, dezinfekatorius nuo zaizdu, pleistrai, nuo tempos ( nzn kokias tabletes imti), nuo viduriamo ( irgi kol kas nezinau ka imti)...
Kas dar?
Galite patarti is praktikos?  4u.gif

Nieko per daug nesidėkite, ten vaistai tokie pat ir žymiai pigesni. Vaistinių pilna, dar net užsipirkom namo parsivežti. smile.gif Pirmosios pagalbos priemones tik dėkitės : nuo nubrozdinimų pvz, nuo ūmaus suviduriavimo, temperatūros, skausmo, dar bintas, pleistras. Nuo tempos ir skausmo aš imdavau apap žirniukais- man jie patogiausi mažam vaikui.

QUOTE(Fixa @ 2017 08 21, 19:23)
bet, kad tas virusas sau puikiai bujoja ir pas mus. ir su Turkija nieko labai bendro neturi. žinau bent 3 atvejus, kai neseniai žmonės susirgo net nebuvę Turkijoj  ir neturėję aplinkoj žmonių grįžusių iš Turkijos.
aš pirmą kartą su tuo susidursiu - o kaip rašomi tokie prašymai? ax.gif  biggrin.gif  nunešat laisva forma? ar raštinėj rašot? taip ir rašot, kad atostogaut varot? biggrin.gif
aš juo irgi nusivylus buvau. Gražu, bet man laiko buvo gaila visą dieną ten praleist. plius maitino neskaniai, važiuojant į ten vairuotojas avariją padarė, paskui serpantinais atbulas važiavo, aš ten iš baimės galvojau jau išlipsiu iš autiko biggrin.gif

Reikia rašyti laisvos formos prašymą mokyklos vadovui. Mes gruodį keliavome, tai rašiau "dėl šeimyninių aplinkybių" Reikėjo rašyti tik dėl 7-toko sūnaus, auklėtoja labai jau kreivai pažiūrėjo į tą mūsų avantiūrą, o pradinukės dukros mokytoja sako- tik važiuokit, išleido be jokių prašymų. Nes grįžus buvo jau žiemos atostogos- tai padarė visas neatliktas pratybas ir dar net į priekį pavarė...

QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 08 21, 20:28)
Mano maziam bus irgi neidomus tas konjanas, dabar mastau. Gal koki piratu laiva rasim.

Tas piratų laivas irgi su savo + ir -. Visų pirma saulė gerai pakepina, (bet yra vietų ir pavėsyje) antra tikrai supa. Mes po dienos plaukiojimo dar sekančią dieną jautėmės "supami". Nepykino, viskas buvo gerai, smagu, bet jei vaikas jautrus supimui, tai pasiimkite vaistų.
Bet jau pamatyti pakrantės vaizdai tikrai gražu, putų šou laive irgi smagumėlis, žodžiu, Piratų laivą rekomenduoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2017 08 21, 12:13)
Sveikos...Pirma karta skrendame i TR, skrydis 09.07. Tai irgi delioju vaistinele, nes skrendu su 4,5 metu vaiku.
Dezinfekatoriai bus sudeti visur  biggrin.gif , Anafil, dezinfekatorius nuo zaizdu, pleistrai, nuo tempos ( nzn kokias tabletes imti), nuo viduriamo ( irgi kol kas nezinau ka imti)...
Kas dar?
Galite patarti is praktikos?  4u.gif

APAP yra vaikiski milteliai, labai gerai, nes suberi ant liezuvelio saldus ir uzgerti nereikia.
Tasactan nuo viduriavimo
Antibu tfu tfu tfu nei kart nereikejo, bet pasiimam.
NoSpa
Pangrol virskinimui
Tantum verde gerklei purskiama
Ausu lasiuku
Ibuprom didesniai ir mums
Nimesil man galvos skausma tik jis nuiima, su pakeliai atsargai
Slogai kazka juros vandeniuka
Curamed vaikams gerklytei ( buna po ledu kartais perdozavimo, tai jei vos pajunti) arba tonsilotrena
Pleistriuku
Vienu zodziu ziuriu vaziuojanti greitoji pagalba as 🤒
Aisku dar kazko ir nepaminejau is atminties ...

QUOTE(Forgete @ 2017 08 21, 15:36)
"Aš dabar kai pažiūriu kainas tai plaukai šiaušias, mūsų viešbutis 3,9k. Į tokią kainą pažiūrėjus atrodo kad aukso rūmuose atostogausim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
</p>

Kainos tai tikrai kaip pas šeihus i rūmus, mūsú kelionė isbrango labai 😱 Uz tokia suma galima butu dar viena susiplanuoti i padoru viesbuti.

QUOTE(Fixa @ 2017 08 21, 19:23)
bet, kad tas virusas sau puikiai bujoja ir pas mus. ir su Turkija nieko labai bendro neturi. žinau bent 3 atvejus, kai neseniai žmonės susirgo net nebuvę Turkijoj  ir neturėję aplinkoj žmonių grįžusių iš Turkijos.
aš pirmą kartą su tuo susidursiu - o kaip rašomi tokie prašymai? ax.gif  biggrin.gif  nunešat laisva forma? ar raštinėj rašot? taip ir rašot, kad atostogaut varot? biggrin.gif
aš juo irgi nusivylus buvau. Gražu, bet man laiko buvo gaila visą dieną ten praleist. plius maitino neskaniai, važiuojant į ten vairuotojas avariją padarė, paskui serpantinais atbulas važiavo, aš ten iš baimės galvojau jau išlipsiu iš autiko biggrin.gif

Apie virusa ir as ta girdejau, gyd sake jau pries menesi buvo, tik negali fiksuoti 100% nes laboratoriniai tyrinai labai brangus. Kaip bus lemta taio. Vieni lietuviai katik grizo is to viesbucio, sake ramu. Klausiau ir paciu Delphinu sake ramu (nors jie jei ir butu kazin ar pasakytu 🙄)

Darželyje - perspėjau, kad grįšim vėliau ir bus pateisinta manos atostogom smile.gif tai tik pasižymėjo.
Mokykloje- pas sekretore parasiau prasyma, leidima. Nurodziau isvykstam i uzsieni 😋 Nors ten vieta buvo palikta sali smile.gif
Iki penktos klases uztekdavo perspeti mokytoja klases. Ji jau buvo pratus nuo pirmosnklases mes vis rugseji atostogaujam.

QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 08 21, 20:28)
Mano maziam bus irgi neidomus tas konjanas, dabar mastau. Gal koki piratu laiva rasim.

Mums patiko zvejyba kalnuose. Vaikai gaude, o paskui jiems atskiras meniu, upeliai antytes per akmenukus, nu smagu kompanijoj. O jei vienas vaikas, gal ir nuobodziau.

Su piratu laivu labainpatijo vaikams ir mums, mes imem ekskursija laivu- paleidzia krante kitam ir su dzip safariais kalnu zemyn aukstyn - namo.

Panukale super, bet labai labai ilga kelione, tai su vaikais tikrai nevykciau, bent jau zinant savus, nepavaziavus 100m klausia ar JAU? 🤓🤓🤓

Raftingas jei didesni 🤔 Mes neplaukem, bet matau is pazistamu nemazai bande, patiko.

Aaa pernai vis planavom su kateriuku iki kazkokios uolos paplaukti, siaip pasiplaukioti greitai. Vaikams atrakcija.
Atsakyti
Del prasymu, ypac i darzelius. Reikia pasitikslinti, ar uztenka paprastos formos, nes tada nereiketu moketi visu pinigeliu uz ta laika..

PUka, aciu pasidalinima patirtimi 4u.gif
Atsakyti