Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

QUOTE(PUka @ 2017 08 17, 15:29)
Va va 🤔 Kalneliai ...
Buvau idejusi akvalanga su tutele, tai nau isemiau ... mums ir 5 metai

Tai nardys be tūtelės, dar blogiau. Ar apsaugosit, kad nenertų ir vandens negurkšteltų.
Mes su sūnum gegužės mėn po vienos savaitgalinės kelionės į Lenkiją apsirgom. Nereikėjo nė baseinų. Tik susirgus atsiminiau, kad viena netoli sėdėjusi moteris draugei pasakojo, kad tris dienas vėmė ir viduriavo. Lyg niekuo su ja nesidalinom, bendrų daiktų neėmėm, bet matyt pasigavom. Už mūsų sėdėjusiai kolegei su vaikais nieko.
Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2017 08 17, 12:08)
Prekestolen o gal pamenat kokio panašiai kainos odinių striukių ir kailinių? 

Žinokit kaina yra labai abstraktu, nes modelių ir kailių gausybė, o galutinė kaina priklauso nuo kiekvieno derybinių įgūdžių. Galiu pasakyti, kad tikrai pigiau nei LT parduotuvėse ar Gariūnuose, odos minkštumas irgi skiriasi žymiai. Tik turėkite omenyje, kad jei važiuojate vežami agentūros, tai jiems procentas tenka, tai dar kaina truputį didės... Nereikia bijoti tų turkiškų prašmatnių odos ir kailių parduotuvių..jos atrodo prabangios, marmuras, stiklas. Bet tikrai bet kurį atėjusį sutiks, pakalbins, siūlys daug ir noriai.... Galima pirmą kartą ir nieko nepirkti, tiesiog pasidairyti, pasidomėti...

QUOTE(egluciauskas @ 2017 08 17, 12:55)
Kadangi jau verda diskusijos viruso tema,  tai pasisakyti privalau. Antrad visa šeima grįžome iš turkijos,  Beleko,  buvom crystal tat beach golf and spa resort 5*.ta pacia diena grįžę mano abu vaikai atsidure santariškių ligoninej.  Vemimas,  viduriavimas,  dehidraracija,  temperatura.  Vyra kita diena isveze greitoji,  tiek nusividuriavo ir issiveme,  kad nejaute nei koju nei ranku.  Man taip par panašus simptomai tik kazkiek lengvesni,  todel slaugau vaikus ligoninėj . Nzn,  lyg košmaras atrodo.  Tai buvo pirmas ir matyt paskutis kartas kai važiavau i turkija.  Santariskiu gydytojai,  kai pasakau kad grizom ka tik is tos šalies,  tai visi sako,  kad nieko nuostabaus tada kad vemiat ir viduriuojat,  tipo viskas aišku.  Tai va,  leidziam visa šeimyna dabar dienas skirtingose ligoninėse ir keikiam ta Turkiją. Vienai dukrai noro virusa nustatė, kitiems dar neaisku... Berimu jokiu nera,  tai gal dar ne tas kur visa spsuda skalambija.
Mano pažįstami, kurie turi po savaitės isskristi atostogų i turkija,  svarsto atšaukti kelionę.
Žinau,  kad nenuraminau tų, kurie planuoja ten vykti,  bet tiesiog yra kaip yra. Gulim su lasinemis ligininej visi issekinti,  ech. Vienintelė paguoda,  kad visa liga prasidejo LT,  o ne svetimoj šaly ir po atostogų o ne per jas

Ir Turkijos nereikėjo. Mano dukra prieš kelis metus labai karštą vasarą , pas senelius būdama agurką nusiplovė su sodo vasariniu vandeniu ir suvalgė. Tai dieve dieve, prisiminti nenoriu, į Panevėžio infekcinę 70 km vežė su švyturėliais, o aš iš Vilniaus myniau pas ją. Pamatytas vaizdas vaiko būklės buvo liūdnas, net prisiminus ašaroju.... Sirgo ilgai ir sunkiai, net po savaitės ligoninėje ji dar nesveikavo..pamenu grįžom namo, tvankuma, vaikas atsigulė virtuvėj ant plytelių..nes silpna, negera, tvanku, pykina... nebežinojau ko griebtis, kad tik įkalbinti gerti..cocacola padėjo...
Tad nesuversčiau bėdos vien TR. Aišku, jūsų nuomonės pakeisti tikrai nenoriu, bet roto, noro virusai siautėja visur ir vienodai...
Atsakyti
Prekestolen, siaubas kokia patirtis...

Na, bet čia esmė ne tame, kad plauk rankas ir nesirgsi ar šiaip elementarių higienos normų laikantis išlaikai minimalias galimybes pasigaut kažką (apie pavojus susirgti ir būnant namie jau nekalbam, juk suaugę esam ir viskas aišku, kad tikrai galima susirgti bet kur). Čia jau kalbam apie tai ar nėra masinio susirgimų skaičiaus. Gal jau paranoja čia mums. Bet jei galėtumėm pasitikėti kelionių agentūrom, jei tikrai būtų aišku, kad moralinė atsakomybė jiems svarbiau nei pelnai, tai gal nė nediskutuotumėm tokiom temom. Bet visi puikiai žinom, kad iš jų pusės pavojų nėra ir būti negali niekada biggrin.gif Nes kai parašė man ta agentė, tai supratau, kad tikrai niekas nieko nepranešinės, o nuvykusi galėsiu pasiklausti kokia ta situacija. Bet nu ką aš žinau, jau ten nuvykus ką jau beklausinėsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika23 @ 2017 08 17, 17:19)
Prekestolen, siaubas kokia patirtis...

Na, bet čia esmė ne tame, kad plauk rankas ir nesirgsi ar šiaip elementarių higienos normų laikantis išlaikai minimalias galimybes pasigaut kažką (apie pavojus susirgti ir būnant namie jau nekalbam, juk suaugę esam ir viskas aišku, kad tikrai galima susirgti bet kur). Čia jau kalbam apie tai ar nėra masinio susirgimų skaičiaus. Gal jau paranoja čia mums. Bet jei galėtumėm pasitikėti kelionių agentūrom, jei tikrai būtų aišku, kad moralinė atsakomybė jiems svarbiau nei pelnai, tai gal nė nediskutuotumėm tokiom temom. Bet visi puikiai žinom, kad iš jų pusės pavojų nėra ir būti negali niekada  biggrin.gif Nes kai parašė man ta agentė, tai supratau, kad tikrai niekas nieko nepranešinės, o nuvykusi galėsiu pasiklausti kokia ta situacija. Bet nu ką aš žinau, jau ten nuvykus ką jau beklausinėsi  biggrin.gif

Parasykite tiesiogiai viesbuciui.
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2017 08 16, 22:06)
tai reikia SM forumui panikos dėl kažko kito? smile.gif

būtent... ir ta tema apie virusą išlindo tik tada, kai čia, supermamoj, apie tai buvo prabilta... pritrūko žurnalistams vasarą temų. jei būtų didelė panika, tikrai būtume anksčiau sužinoję...

QUOTE(Floora @ 2017 08 17, 10:48)
Nežinosi kas ir kaip, jei kelionė jau nupirkta panikos nebekelčiau ir tikėčiausi sveikų atostogų

drinks_cheers.gif mes kylam už 2 savaičių. minčių apie atšaukimus nėra.

QUOTE(prekestolen @ 2017 08 17, 10:58)
Bet skelbiamas susirgimų skaičius  Antalijos reg. 500... manau tai lašas jūroje, kai per visą Antalijos regioną keli šimtai viešbučių , kuriuose min. po 600 poilsiautojų vienu metu... Ir susirgti virusu tikimybė 0,0000001 proc.

aš irgi taip galvoju smile.gif gal ir naivu, bet man taip patogiau biggrin.gif

QUOTE(ernoja @ 2017 08 17, 11:33)
Tokia pati tikimybė, kaip pataikyti per žemės drebėjimą, dėl kurio čia irgi prieš mėnesį klausimai, ar važiuoti, ar nebaisu, kilo.

mano pažįstamas kaip tik tuo metu buvo Bodrume, kai vyko žemės drebėjimas. lauke nakį praleido. nesakė, kad daugiau nevažiuos į Turkiją... nebent viešbutį atidžiaus rinksis, nes nekoks papuolė...

QUOTE(egluciauskas @ 2017 08 17, 12:55)
Gulim su lasinemis ligininej visi issekinti,  ech. Vienintelė paguoda,  kad visa liga prasidejo LT,  o ne svetimoj šaly ir po atostogų o ne per jas

labai liūdna Jūsų patirtis. sveikatos! Tačiau nemanau, kad čia Turkijai viską reikia suversti. Gal aplink viruso nešiotojų buvo, gal net iš jūsų kompanijos kažkas... aišku, prisiminimai nekokie tikrai bus... bet, įdomumo dėlei - kokteilių su ledukais negėrėt?

QUOTE(oaze 2 @ 2017 08 17, 15:14)
Pas mane į skyriu su kudikiais lankyti ligonius ateina.Ir dzin ,kad ant duru užrašas,kad padidintas infekcijos pavojus.

Oaze, gal patarsi, kaip suprantu toj srity dirbi biggrin.gif jei prieš kelionę savaitę ir kelionės metu gersim gerąsias bakterijas - bus naudos? ar neverta? ir tiesiog laikytis elementarios higienos?

QUOTE(prekestolen @ 2017 08 17, 15:56)
Mano dukra prieš kelis metus labai karštą vasarą , pas senelius būdama agurką nusiplovė su sodo vasariniu vandeniu ir suvalgė. T
Tad nesuversčiau bėdos vien TR. Aišku, jūsų nuomonės pakeisti tikrai nenoriu, bet roto, noro virusai siautėja visur ir vienodai...

irgi labai liūdna patirtis verysad.gif virusai tikrai siautėja visur, o enterovirusams šiltuose kraštuose gi ypač gera terpė.

o juokas juokais, bet sergant rotu (ar noru, nes abu esam turėję), mūsų šeimai labiausiai padėjo - coca cola ir nošpa (skrandžio traukulius nuėmė) ax.gif

visiems linkiu sveikatos 4u.gif
Atsakyti

Tik ką grįžom iš Sidės. Labai patiko :) Važiuosiu dar kartą :)))

Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2017 08 17, 20:41)
<p>Tik ką grįžom iš Sidės. Labai patiko smile.gif Važiuosiu dar kartą smile.gif)) </p>

Papasakokite kur buvot, kokias emet ekskursijas. Na viska viska, lb idomu!!!
Atsakyti

Sirgom ir mes kažkokiu virusu ten. Dukra, kuriai 10 metų, vėmė, o man pilve kažkas grojo :) Žinau tą jausmą, kad kažkas negerai žarnyne, nes esu turėjusi tokį jausmą, tik gal mano imunitetas stipresnis. Bet man kažkodėl atrodo, kad mes pasigavom bjaurybę ne baseinuose (nes ten tiek chloro), bet jūroje. Prie jūros nuėjome po 3 d. ir mūsų buvo daugiau tokių,kurie pirmą kartą ten nuėjo. Susirgo maniškė iš karto vakare ir dar viena mergina iš mūsų būrio. Dukra vėmė ir turėjo temp. 37,5, bet aš iš karto daviau paracitamolį, kad neužkiltų daugiau. Turiu savo gydymo metodus:) Geriausias vaistas- dieta. Kuo mažiau valgo, tuo mažiau vemia ir viduriuoja. Keli šaukštai kolos, keli šaukštai vandens, kad netąsytų ir viskas. Angliukai ir gerosios bakterijos. Jokios smectos ar to puslitrio skysčio su elektrolitais, nes vemia tada toliau nei mato.Jokių vaisių svarbiausia ;0 Bandelę parnešiau iš restorano, nes džiūvėsių neradau :) Po paros buvo sveika. Viešbutyje buvo ir daugiau turinčių kažkokį panašų virusą. Turkas 2 metų turėjo Koksaki virusą, bet turkai tėvai nelabai pergyveno, gavo tas vaikas antivirusinių sirupų iš karto ir viskas. Tipo, dvi paros ir bus gerai.

Sveiketėlės visiems, kam nelabai pasisekė. Pasveiksite.

Atsakyti
Fixa, gerem su ledukais gerimus, nedaug, bet teko. Nors gydytojai pirmiausia klausė ar valgėm ledus ir ar plaukiojom baseine. Tai, aišku valgėm ir aišku plaukiojom. O kaip be to.
Atsakyti

Egluciauskas, linkiu greičiau pasveikti. O apsikrėsti galima daug kur, o ypač lėktuve virusams plisti tobula terpė. Ne toks jau baisus tas virusas, pasveikstama greičiau nei per savaitę, kad dėl jo atšauktų skrydžius. Juk tai milžiniški pinigai... Apsirgus svečioje šalyje geriausia kreiptis į vietos medikus, jie geriau žino kas efektyviausiai veikia, na kam kankintis ilgiau nei būtina

Atsakyti

Oi, dar įspūdžiai švieži. Mes buvom Dream World Hill. Iš 1300 žmonių lietuvės buvom aš ir mano dukra. Lietuviai į tą viešbutį retai važiuoja:) Kontingentas - turkai, vokiečiai, rusai ir skandinavai keli. Džiaugiuos tuo, kad pramokau vokiečių kalbą, ekskursijoje jau nelaukdavau anglų ar rusų kalbos, versdavau dukrai iš vokiečių :)))

Pirkom kelionę į Žaliąjį kanjoną (60 dolerių man ir dukrai 10 m., derėjaus konkrečiai, nes sutarėm vieną kainą, o kai atėjau pirkti, šovė kitą. Bet ne veltui pirkimuose dirbu:) ) . Nebuvo man super duper wow. Gražu, bet aš kažkaip tikėjaus ilgiau paplaukiot. Realiai plaukėme gal kokią valandą tuo kanjonu. Po pasiplaukiojimo iš Marmario Egėjo jūra 8 val., to paties tikėjausi ir čia :) Jei sugalvosite plaukti, pasirūpinkite vaikų plaukmenimis, nes pasimaudymui sustojo ten, kur gylis 40 m. Liemenių nemačiau, dukrą bijojau leisti plaukti, bet išdrįsom abi. Kas labai labai patiko - kultūringa kompanija laive ir muzika. Turbūt pirmą kartą nebuvo rusiškos ir turkiškos, tokia M1+ muzika.  

Buvau pasiėmusi Teztour siūlomą hamamą. Patiko, mokėjau 20 Eur. Toks visiškas relaxas, masažas - superinis.

Į pačią Sidę važiavom dolmušu (1 Eur ar $). Nuėjom į amfiteatrą (20 lyrų, vaikams iki 11 m. nemokamai) ir į muziejų (10 lyrų). Muziejuje labai patiko ir man, ir dukrai, nors iš pradžių ji raukėsi ir taikėsi sprukti. Bet šiuo atveju aš esu griežta - tokie dalykai kelionių metu privalomi. Tikrai verta nueiti. Ten yra viskas, kas buvo rasta Sidės mieste - dievų statulos, amforos, sarkofagai, griaučiai ir t.t. Muziejaus darbuotojas kiek sugebėjo, tiek mums paaiškino, bet mes turbūt buvom pirmos, kurios kažkuo domėjosi :) Išeinant jis manęs net paklausė, kuo aš dirbu. Pavaikščiojom po Sidės griuvėsius, tikrai tai turėtumėte padaryti ir paeiti toliau nuo pagr. tako. Grįžom abi murzinos iki kelių nuo dulkių ir smėlio. Mes į Sidę važiuodavom pavakary, kai ju ne taip karšta, graži pakrantė, pilna kavinių ir turkų :))))) Vos atsigyniau, net dukra man sako "mama, jie tave kabina? " :)

O šiaip, Kemere man buvo lengviau derėtis, čia jie gal pripratę prie vokiečių. Mane vienas turkas net iš pardės išvijo,kai pasakiau, kad batai, kainuojantys 95 Eur, yra brangūs. Kitoj vietoj tuos pačius mačiau už 50 Eur.

Tiesa, nebuvo labai karšta (apie 30), tik vieną dieną buvo 39 laipsniai, bet drėgmė buvo 50 proc. Jūra - 28 laipsniai, baseinas - 30 laipsnių, užtat kanjono vanduo su 20 laipsnių buvo super.

Ot prirašiau :) Kitiems metams nusimačiau Fetiją :)

Atsakyti
QUOTE(egluciauskas @ 2017 08 17, 19:55)
Fixa,  gerem su ledukais gerimus,  nedaug,  bet teko. 

o gal vanduo? draugė buvo Egipte. gėrė kokteilius su ledukais, nu tai kai išgriuvo visi savaitei... tai po jos tokios istorijos pasimokiau - šiltuose kraštuose gėrimai "with no ice", kad ir kaip norėtųsi atsigaivinti...

kaip vaikus apsaugoti nuo baseino vandens, dar nesugalvojau, nes ir viešbutį rinkomės, kad vaikai turėtų kur čiuožinėt. o vandens tai tikrai prisigeria. bet šiandien vaikas pats paklausė - kaip ten dėl to viruso, ar galėsim baseine. tai pastebėsim situaciją.

o dėl Koksalio viruso - ką tik draugė parašė - jos draugės vaikas prieš mėnesį juo sirgo. Turkijoj nebuvo. turbūt daržely užsikrėtė, nes dar 3 vaikams tas buvo.

aukšta temperatūra ir pūslinis bėrimas. ir po to nagai labai baisiai luposi verysad.gif tik tiek, kad mes čia nebuvom girdėję tokio pavadinimo... kažkada ir rotas su noru buvo negirdėti...
Atsakyti