Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

Vežkitės eurus, užteko jų ir kortelės.

Kainos visur skirtingos. Novaturo ir Tezturo maždaug du kartus aukštesnės už vietinių.

Jei vykstate su Tezturu ir vis tik galvojate iš jų pirkti ekskursijas atkreipkit dėmesį kad ekskursijų kainos pateiktos doleriais. Patogiau jų turėti. Pernai pavasarį man pasiūlė 1Eur : 1$  :mad2: Tai sukrapštėme visus dolerius kiek turėjome ir dar Turkijos lirų dadėjome, bet jau tokiu euro kursu  man tikėjimas neleido pirkti :dry2: Vykome į Graikijos Meis salą, patiko, norėčiau dar kartelį, bet jau be grupės. Ten kita, laisvesnė, jokio skubėjimo, atmosfera nei Turkijoje. Tiksliau norėjau kol nepažiūrėjau Meis(Kastelorizo) viešbučių kainų, dar dadėjus skrydžių arba persikėlimo keltu kainą ir maisto kainas tas noras sumažėjo stipriai  :mastau: 

Atsakyti

Pagalvojau, kad fotoreportazo nerasysiu (vargo daug, skaitanciu mazai, o nuotraukos bet kada gali dingti neprognozuojamai), bet gal, kol ieskote sau tinkamu viesbuciu, dalinates info, bus retkarciais smagu ir po Turkija pasizvalgyti?  Imesiu kaskart po viena ar keleta nuotrauku, vis ivairiau bus temoje. 

Vaziuojant i Kapadokija, aplankeme ir keleta krateriniu ezeru pakeliui. Peizazas aplink fantastinis, toks, kaip kraterio fone matomas. Jautiesi, tarsi kitoje planetoje. Deja, bet ekskursijos veza kitu keliu, nes sis gerokai ilgesnis. Taciau asmeniskai man daug idomesnis. 

Meke maar vulkanis ezeras. Rudeni jau gerokai nusekes, pavasari vel prisipildantis vandens. ir tarp kitko, jis spalvotas! Bet norint pamatyti kuo ryskesnes spalvas, reikia cia atsidurti tam tikru metu, kai vandens daugiau, apsvietimas tinkamas. Spalvos matesi ir man, bet labai jau neryskiai. Bet efektas nuo pamatyto grozio ir didingumo buvo milziniskas. 

68d777a7d7c5.jpg

juoda - tai ne asfaltuota aikstele, tai tiesiog vulkaninis gruntas :)

806d96087cdb.jpg

Keliai puikus, lekiam i Kapadokija su vejeliu. 

5c3ae4f7b2ca.jpg

Atsakyti
Mes 50$ dolerių išsikeitėm arbatai ir smulkmėm. Ekskursijas eurais pirksim.
Atsakyti

Jei kada uzsuksite i parduotuve, o gal degaline bus pakeliui, tai siulau isbandyti butent siuos riesutukus. Paskutineje kelioneje sis uzkandukas buvo mano favoritas, gal ir jums patiks :) . Ne visose parduotuvesu butent siu riesutu rasite, bet mes be problemu ju rasdavom tai vienur, tai kitur, pritruke nebuvom :)

f2767da6812a.jpg

Atsakyti
Cobre, idomu 4u.gif

___

Tema apmirus.. tokiu metu, manau, maziau atostogauja...

Kaip kitiems sekasi laukt geru kainu? Man nesekas biggrin.gif
Atsakyti
Cobre savam stiliuje mirksiukas.gif Kai jau parodys kokį vaizdelį thumbup.gif
Atsakyti

I Konija ivaziavau kazkaip per greitai ir labai netiketai. Na, vaziuoji, zinai, kad jau tuoj, tuoj, nes navigacija pries akis, bet vis dairaisi, vis atrodo kad spesi atikti tai, kas butina ir tada bac... tu jau ivaziavusi. TIesa sakan istiko lengva isterija. Zodziu, buvau per daug atsipalaidavusi, galvojau sustosiu kur patogioj vietoj ir persimausiu savo plesytus sortus i kazka padoresnio, tarkim dzinsus. ir nespejau. O sortai tai taip nekukliai paplesyti. O aplink moterytes labai tvarkingai apsirenge ir galvas apsigaube. Pasijauciau kaip kokia babilono istvirkele su savo paredais. Vos nezliumbiu, dairausi ir nerandu jokio tinkamo kampo persirengimui, isterija jau garsiai reiskiu  ir tik tikiuosi, kad mano viesbutis bus atokiau nuo didelio zmoniu kiekio. Na, niekas manes laimei nemate, isskyrus viesbucio darbuotojus (arba restorano, nes ten  2in1). Vienam darbu0tojui diedukui buvo sunkiai suvokiamas mano aprangos stilius, ziurejo smerkiamai i kojas, bet akmenim neuzmete. O rengtis pageidautina kazkaip mazdaug taip (demesio, madistes!)   :)

19c13647e58c.jpg

468a9de13fde.jpg

7dfb271a9ef8.jpg

aefe01e607c3.jpg

0c01cf438645.jpg

Na ok, nebutina jau taip drastiskai, nors Konijai ir laikoma Turkijos islamo centru, visgi viskas ne taip jau ir baisu, kaip man susirode tik ivaziavus. Pakanka tiesiog padoriai apsiregti per daug nesiplikinant ir tiek. Dzinsai isvis super duper. 

Atsakyti

Cobre nenustok, pasakok :ax: ... Įdomu Turkiją pamatyt kitokią  :B

Atsakyti
QUOTE(deimantyteee @ 2017 08 04, 22:36)
Gal kas turite atsiliepimų apie viešbutį "Horus Paradise Luxury Resort"? smile.gif

Prisidedu prie klausimo, taip pat domina DOSINIA LUXURY RESORT 5*
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 08 07, 09:59)
Cobre, idomu 4u.gif

___

Tema apmirus.. tokiu metu, manau, maziau atostogauja...

Kaip kitiems sekasi laukt geru kainu? Man nesekas biggrin.gif

Mes nebelaukėm gerų kainų, nes pabijojom kad liksim be nieko, nes skrendam 7, tai vietų viešbutyje bus, o lėktuve jau gali nebebūti.Skrendam rugsėjo 6 d. į Club Kastalia holiday village 4u.gif Save nuraminom tuo, kad pernai važiavom labai pigiai, tai pernai sudėjus šiemet ir išvedus vidurkį, gaunasi gera kaina biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurita99as: 07 rugpjūčio 2017 - 21:12
QUOTE(laurita99as @ 2017 08 07, 21:52)
Mes nebelaukėm gerų kainų, nes pabijojom kad liksim be nieko, nes skrendam 7, tai vietų viešbutyje bus, o lėktuve jau gali nebebūti.Skrendam rugsėjo 6 d. į Club Kastalia holiday village 4u.gif Save nuraminom tuo, kad pernai važiavom labai pigiai, tai pernai sudėjus šiemet ir išvedus vidurkį, gaunasi gera kaina biggrin.gif

Labai protingas skaičiavimas mirksiukas.gif Aš ir visada skaičiuoju vidurkį, nes kitaip gali likti pšššššš biggrin.gif
Atsakyti
Na ka,sedim oro uoste smile.gif skrendam į dviprasmišką Eftalia biggrin.gif
Atsakyti