Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

Jerda, nera turkiskas maistas astrus. gal ant tokio pataiket, gal specialiai jums pribere, kad paziuret, kaip reaguojate. sriubos ju tikrai neastrios, o svelnios. paastrinimui salia duoda su lekstele priedu: pipiru zaliu ar mazu marinuotu, iki koses konsistencijos sukapotu darzoviu uztepeles, astriu prieskoniu misinio indeliuose. 

Gali visko būti. Tuomet aš didvyriškai atlaikiau šį išbandymą- įveikiau, beveik, na kažkiek mėsos, pipirų keptų ir svogūnų palikau.  :mirksiukas: 

Cobre tai gal saldumynų nemėgsti? Ne kiekviena sugeba grįžti iš Turkijos sulieknėjus  :mirksiukas: man panašiai tas pats svoris išlieka, na gal koks puskilogramis nukrenta, bet ten taip karšta, matyt vanduo nugaruoja :mirksiukas: , mėgaujuosi saldumynais, ko namuose sau kasdien neleidžiu bet ir ištisai judesyje, taigi kompensuojasi  :dry2: 

Oi kaip pasiilgau simitų, vietinių baronkų. Man tai labai skani jų skūrytė   :ax: Dar Magnum ledai ten manęs jau laukia, didelis pasirinkimas :bigsmile: , pas mus tokio nėra. Šokoladas su pistacijomis, ir visokia konditerija, man labai patinka nežinau kaip vadinasi, tokie pailgi,greičiausiai gaminami per konditerinį švirkštą išspaudžiami, aliejuje išverdami ir dar paskui sirupe. Na aš tik taip manau kad jie gaminami, gal būt ir kitaip, aš jų nė pavadinimo nežinau, bet pamačiusi iš karto atpažįstu  :mirksiukas: 

Už viešbučio ribų maistu pasipildant mitybą vaisiais ir saldumynais iki mėsos man nebelabai eilė daeina :4u:  pasidalinki  ko labiausai pasiilgai tu, apart kavos :) . Aš jos nemėgstu, arbata man jų geriama, bet nealpstu aš dėl jos. granatų sulčių skonis yra gėris, o mano skrandžiui jos peilis. 

Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 07 23, 11:04)
O tai kam tada is vis vaziuot jeigu "kentet" reikia ?  hmm.gif
Dar ir kiek pinigu susitaupytu

Ne visada lūkesčiai atitinka realybę. Dėl to kartais atostogos tampa kančia. Ar būtina kabintis į kiekvieną žodį ar sakinį? hmm.gif
Atsakyti

Jerda, iki saldumynu retai prieinu turkijoje :D reikia keletos dienu priprasti uzsisakineti maistui kavinese. nes retas atvejis, kai porcijos buna nedideles. gelbsti tik tai, kad maistas lengvai virskinamas. juolab, kad as megstu troskintus arba uzkeptus patiekalus. paprastos grilintos mesos nelabai, kazkaip neidomus man jos skonis. labai daznai pasirenku tai, ka jus vadinate cia temoje marmalais :D  bet tai marmalai = darzoves. daug darzoviu. daug darzoviu, gavusiu daug saules :D skonis juk fantastiskas. plius puikus prieskoniu deriniai.  apsirijimas tiesiog. 

o saldumynai turkijoje man nelabai. nesakau, kad nevalgiusi skaniu. valgau net labai skanius. labai stebina, kai kartais, po keliu metu keliavimo, iki skausmo zinomas saldumynas, apie kuri esu susidariusi tvirta nuomone, nustebina puikiu skoniu.  bet saldumynai, lyginant su ju mesiskais ar darzoviu patiekalais, yra man paskutineje vietoje. be to tai tikrai saldesiai, ju daug nesuvalgysi. tai prie kavos pasaldinimui tinka, o nuo tokiu kiekiu nesustambesi tikrai.  

megstamiausias karstas patiekalas tikriausiai butu kukuliukai, troskinti pomidoru padaze, paprastai jie moliniuose indeliuose patiekiami, uzkepami krosnyse. kazkaip ten krosnys yra iprastas reikalas, su orkaitem nezaidzia per daug :) 

ir ju sriubos. labai megstu. lesiu, pomidorine, zirniu.  Iskender kebab man labai skanus. Bet neretai ji patiekia su lavasu: apacioje daug supjaustyto kebabo, virsuje mesos gabaleliai su padazu. skanu labai, bet as stengiuosi del sveikatos miltiniu patiekalu vengti, todel tik paragauju, jei kas uzsisako, nes skoniai ir patiekimas skirtingose kavinese ar uzeigose labai skiriasi, tai kaskart tarsi kita patiekala ragautum. 

ieskojau FB grupes kokiu turkomanu, nes butu paprasta dalintis nuotraukom ir vaizdo irasais. bet nerandu :(  o cia matyt taip ir neprisiruosiu parasyti fotoreportazo. Gaila butu ideto darbo, nes SM publikos vis mazeja. IDOMI parase fotoreportaza apie kapadokija, o susidomejusiu buvo kapeikos. isiseme visai forumas 

Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2017 07 23, 13:34)
Ne visada lūkesčiai atitinka realybę. Dėl to kartais atostogos tampa kančia. Ar būtina kabintis į kiekvieną žodį ar sakinį?  hmm.gif

Tą patį pagalvojau ir labai gerai suprantu, ką Floora jaučia.
Atsakyti

juolab, kad as megstu troskintus arba uzkeptus patiekalus. paprastos grilintos mesos nelabai, kazkaip neidomus man jos skonis. labai daznai pasirenku tai, ka jus vadinate cia temoje marmalais :D  bet tai marmalai = darzoves. daug darzoviu. daug darzoviu, gavusiu daug saules :D skonis juk fantastiskas. plius puikus prieskoniu deriniai.  apsirijimas tiesiog. 

Tu ir valgai troškinius arba užkeprus patiekalus, o mes valgome marmalus  :) . Mes valgome tai kas likę supjaustyta nuo pusryčių, pietų ar vakarienės ir reikia skubiai sunaudoti, negi išmesi. Ir kaskart mūsų marmaliukas gali būti vis kitoks- kaskart kiti skubiai suvartoti produktai. O tu užsisakinėdama gauni tą užsisakai. Va ir visa paslaptis.

ieskojau FB grupes kokiu turkomanu, nes butu paprasta dalintis nuotraukom ir vaizdo irasais. bet nerandu :(  o cia matyt taip ir neprisiruosiu parasyti fotoreportazo. Gaila butu ideto darbo, nes SM publikos vis mazeja. IDOMI parase fotoreportaza apie kapadokija, o susidomejusiu buvo kapeikos. isiseme visai forumas 

O tu nors nuotraukas su vietovėmis įdėki. Kam bus itin įdomu, norės keliauti, paklaus, arba patys internete susiras kaip iki ten dasikapstyti. Kad ir aš jau kaip ir baigiu išaugti Antalijos , Alanijos ir Kemero regionus, norisi šiek tiek į viršų( čia pagal žemėlapį kalbu  :)​  )

Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2017 07 23, 12:02)
man labai patinka nežinau kaip vadinasi, tokie pailgi,greičiausiai gaminami per konditerinį švirkštą išspaudžiami, aliejuje išverdami ir dar paskui sirupe. Na aš tik taip manau kad jie gaminami, gal būt ir kitaip, aš jų nė pavadinimo nežinau, bet pamačiusi iš karto atpažįstu  mirksiukas.gif 

Turbut apie churros kalbi smile.gif
Atsakyti
Moteros, as dar galeciau drasiai cia pasilikt. Man paagalvojus apie megztinius ir namu ruosa isvis nesinori gryzt. Bet va seimyna mano labai sesli ir naminiai. Cia jiems atkentet reikia, nes jau viskuo atsidziauge, saule vargina ir namu pasiilgo, vaikai labiausiai suns biggrin.gif

Priminsiu as jiems kai grysim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2017 07 23, 14:58)
Moteros, as dar galeciau drasiai cia pasilikt. Man paagalvojus apie megztinius ir namu ruosa isvis nesinori gryzt. Bet va seimyna mano labai sesli ir naminiai. Cia jiems atkentet reikia, nes jau viskuo atsidziauge, saule vargina ir namu pasiilgo, vaikai labiausiai suns biggrin.gif

Priminsiu as jiems kai grysim  tongue.gif

Pilnai juos suprantu. Nes maniškiai irgi po 6 dienų jau sakė, kad pilnai pakanka. Nes tikrai tas karštis juos vargino.... Bet TIKRAI visi norėsim ir kitąmet sugrįžti į Turkiją
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2017 07 23, 11:46)
labai daznai pasirenku tai, ka jus vadinate cia temoje marmalais biggrin.gif  bet tai marmalai = darzoves. daug darzoviu. daug darzoviu, gavusiu daug saules biggrin.gif skonis juk fantastiskas. plius puikus prieskoniu deriniai.

ieskojau FB grupes kokiu turkomanu, nes butu paprasta dalintis nuotraukom ir vaizdo irasais. bet nerandu verysad.gif  o cia matyt taip ir neprisiruosiu parasyti fotoreportazo. Gaila butu ideto darbo, nes SM publikos vis mazeja. IDOMI parase fotoreportaza apie kapadokija, o susidomejusiu buvo kapeikos. isiseme visai forumas </p>

kažkaip vienam poste taip skaniai surašei, kad galvoju - nu va, tikrai, ragausiu aš tų "marmalų" biggrin.gif aišku, yra skirtumas, ar tu viešbuty valgai, ar kavinėj, kur vietiniai valgo... seniau buvau absoliuti konservatorė, kas liečia maistą, o dabar noriu ragaut, tai tikiuosi kažką skanaus išbandyt, nors ta šakarmakar - panaudok vakare, ko nesunaudojai ryte nu nelabai mane žavi...

Kas liečia kebabus, tai pats skaniausias buvo mano ragautas, prieš kokius 12 metų Marmary, neatsimenu kaip vadinasi, bet atsimenu, kad jis labai plonas buvo, net nepanašus ką mes matom Lietuvoj, - be jokių pridėtinių daržovių, tik mėsa ir lavašas, bet toooks skanus ir sultingas, mmmm wub.gif tiesa, buvo pirkta išsinešimui kioskely, kur vietiniai perka smile.gif

saldumynų dėl manęs gali ir nebūti, turbūt nė karto nesu užsieny įsidėjus kažko saldaus į lėkštę biggrin.gif

SM nebėdėkinga nuotraukų dalijimuisi... ilga ir sudėtinga. viskas perėjo į FB. aš nebūčiau čia sugrįžus, jei ne noras pažiūrėt Turkijos temos šįmet biggrin.gif o Įdomi Kapadokija buvo kažkas nerealaus, šaunuolė jinai 4u.gif

o aš tiek noriu atostogų, kad net atrodo skauda biggrin.gif vaikai jau dienas skaičiuoja... o liko dar daug, virš 40 dienų... blink.gif
Atsakyti

Turbut apie churros kalbi smile.gif

Panašūs, bet ne šie. Tie stipriai trumpesni, daugmaž nykščio dydžio, tokie blizgūs, traškiu paviršiumi.

Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2017 07 23, 15:25)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Marivika" data-cid="71731689" data-time="1500807965"><div><p>Turbut apie churros kalbi vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Panašūs, bet ne šie. Tie stipriai trumpesni, daugmaž nykščio dydžio, tokie blizgūs, traškiu paviršiumi.</p>

Ar tik ne šitie? smile.gif lyg Tulumba vadinas jie.
vartotojo įkelta nuotrauka
Man tai pernelyg jie aliejuoti smile.gif bet lyginant su kitais turkų saldumynais - vieni skanesnių. Nors baklava man labiau patiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hastalavista: 23 liepos 2017 - 15:01
QUOTE(Fixa @ 2017 07 23, 15:20)

o aš tiek noriu atostogų, kad net atrodo skauda biggrin.gif vaikai jau dienas skaičiuoja... o liko dar daug, virš 40 dienų... blink.gif

Kur vėl važiuojat bigsmile.gif
Atsakyti