Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

[quote=prekestolen,2017 07 10, 10:35]
Aš dar dėl registruoto bagažo reziumuosiu, bet tai mano subjektyvi, gal net "fyfiška" nuomonė, tad kam netinka- tas nepriimkit tik, prašau, asmeniškai mirksiukas.gif ax.gif ...mane viena labai elegantiška dama (neperdedu) kažkada pamokė- kai apsikrovusi rankiniu bagažu suplukusi su dviem mažiais lipau į lėktuvą: mieloji, tu ne kupranugaris, kam tiek to rankinio, tarsi lėktuve 2 paras gyventum? ..viską ką tik gali dėk į registruotą, o į lėktuvą lipk elegantiškai laisvai su rankine, už rankos vaikais vedina, o ne tempdama sunkų lagaminą ir dar tokį pat vaikui įdavusi.... rolleyes.gif ax.gif Tu nebe studenčiokė, kurios biudžetas ribotas rolleyes.gif
Papildyta:
SmallPlanet tai leidžia iš karto registruotis ir pirmyn ir atgal. Likus apie 72 val. iki skrydžio prisijungiu ir užsiregistruoju. Pasirenku vietas tiek pirmyn tiek atgal. Atsispausdinu bilietus, dar pakartotinai jų kopijas ir einu kraut lagaminų. mirksiukas.gif
Geda pripazint,bet lektuvu skrisiu su dukra pirma karta,tai streso pilnos kelnes,kad nenugrybaut,nueit kur reik oro uoste smile.gif. Ismaise visa europa su auto,o lektuvu neskridus ;). Na bet kaip sakoma visada buna pirmas kartas smile.gif. O kur geriau pasirinkt sest? smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

skaitau temą ir matau, kad yra labai išmanančių apie atostogas Turkijoje ax.gif Norėjau pasiteirauti ar dar iki spalio vidurio oras pakankamai geras? Labai norėčiau į Long Beach Resort and SPA. Bet kainos "normalesnės" tik apie spalio 7 dieną.

ar geriau rinktis rugsėjo apie vidurį Kahya Resort Aqua & SPA? šis man atrodo toks prastesnis unsure.gif Gal kas pakomentuosit...
keliausim su vaikais 4 ir 8 metų. Tad didelių karščių nenorim, bet norim kad būtų pakankamai normalus oras ir galėtumėm ramiai mėgautis baseinais bei jūra. Aišku man tas pirmas viešbutis atrodo labai fainas su vaikais, bet jei rizika didelė spalio mėnesio viduriui dėl orų, tai gal geriau prastesnis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisstinaa @ 2017 07 10, 11:24)
Geda pripazint,bet lektuvu skrisiu su dukra pirma karta,tai streso pilnos kelnes,kad nenugrybaut,nueit kur reik oro uoste smile.gif. Ismaise visa europa su auto,o lektuvu neskridus ;). Na bet kaip sakoma visada buna pirmas kartas smile.gif. O kur geriau pasirinkt sest? smile.gif

anokia čia gėda, mes irgi tik trečią kart skrisim, visiškai nesigaudom, bet visada vadovaujamės bandos jausmu, kur visi ten ir mes biggrin.gif LT viskas paprasta, o svetur stebiu savo lėktuvo bendrakeleivius ir varom paskui juos ax.gif
Atsakyti
O aš norėčiau paklausti, ar nuskridus atostogauti, tarkim, spalio viduryje-pabaigoje, nebus taip, kad neveiks kalneliai, nebebus animacijos, ir pan. Kada viešbučiuose baigiasi sezonas, ar visur skirtingai?
Atsakyti
QUOTE(zuika23 @ 2017 07 10, 11:32)
Sveikos merginos 4u.gif

skaitau temą ir matau, kad yra labai išmanančių apie atostogas Turkijoje  ax.gif Norėjau pasiteirauti ar dar iki spalio vidurio oras pakankamai geras? Labai norėčiau į Long Beach Resort and SPA. Bet kainos "normalesnės" tik apie spalio 7 dieną.

ar geriau rinktis rugsėjo apie vidurį Kahya Resort Aqua & SPA? šis man atrodo toks prastesnis  unsure.gif Gal kas pakomentuosit...
keliausim su vaikais 4 ir 8 metų. Tad didelių karščių nenorim, bet norim kad būtų pakankamai normalus oras ir galėtumėm ramiai mėgautis baseinais bei jūra. Aišku man tas pirmas viešbutis atrodo labai fainas su vaikais, bet jei rizika didelė spalio mėnesio viduriui dėl orų, tai gal geriau prastesnis? unsure.gif

Sako geriausias menuo Turkijoj rugsejis. Ne per karsta bet ir vanduo lb siltas.
Spali geriausia rinktis pieciausia taska,t.y ties Alanijos regionu.(geriausia spalio pirmas dvi savaites). Kemere jau butu rizikingiau del lietaus ir vesesnio oro. Cia as tokia analize pasidariau biggrin.gif
Tiesa del Long beach tai atsiliepimai neitin kokie paskutiniu metu kiek skaiciau.. Delphine deluxe nesvarstei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajli: 10 liepos 2017 - 11:01
QUOTE(Dajli @ 2017 07 10, 08:00)
Spali geriausia rinktis pieciausia taska,t.y ties Alanijos regionu.(geriausia spalio pirmas dvi savaites). Kemere jau butu rizikingiau del lietaus ir vesesnio oro. Cia as tokia analize pasidariau biggrin.gif
Tiesa del Long beach tai atsiliepimai neitin kokie paskutiniu metu kiek skaiciau.. Delphine deluxe nesvarstei?

šie abu yra Alanijos regiono. Dėl ano nea, nesvarsčiau unsure.gif einu žiūrėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika23 @ 2017 07 10, 12:05)
šie abu yra Alanijos regiono. Dėl ano nea, nesvarsčiau  unsure.gif einu žiūrėti  biggrin.gif

Dar vienas is variantu lietuviu megiamas Saphir. Jo kaina prieinama ir vaikam pramogu yra. Rugseji spali tikiu nebus didelio zmoniu antpludzio.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajli: 10 liepos 2017 - 11:21
QUOTE(Krisstinaa @ 2017 07 10, 11:24)

Nieko čia gėdingo, visoms buvo pirmas kartas...
Dėl vietų aš nelabai kokia patarėja, bet iš patirties: su mažais vaikais skrendant visad rinkdavausi kuo arčiau priekio, kad išlipti greičiau ir pirmiau atsistoti į pasų patikros eiles.
Tačiau dažniausia tos priekinės vietos yra papildomai apmokestintos.
Dabar , vaikams paaugus iki tiek, kad gali kantriai stovėti eilėj smile.gif, renkuosi sėstis per vidurį už sparno ar link galo- žodžiu kur nemokamos... Už sparno gražios nuotraukos gaunasi..jei dar skrendant pataikom "ant" saulėlydžio ar saulėtekio, tai išvis grožis...
Nugrybauti jums sunkiai pavyks. Išlipus su visa minia eikite link pasų kontrolės "kioskelių". Praėjus pasų kontrolę eikite link registruoto bagažo travelatorių- na tų kur sukasi ratu apkrauti lagaminais. Prie jų yra ekranai- kuriuose matysite skrydžių numerius iš kokio skrydžio lėktuvo lagaminai ant jo iškrauti. Ieškokite savo skrydžio NR. Tačiau vėlgi- įsidėmėkite savo lėktuvo kaimynus, matysite prie kokio travelatoriaus jie lagamino laukia- tai ir jūsiškis ten bus.
Jei nerasit savo lagamino- nesinervuokite- reiškia ne prie to stovite, pažvelkite gal jūsų lagaminas ratus suka ant šalia esančio... mirksiukas.gif
Pasiėmus lagaminą eikit link išėjimo ir jau beveik lauke ieškokite kelionių operatoriaus iškabos. Tikrai rasite- pvz TEZTOUR tai iš karto išėjus iš Antalijos oro uosto turi visą stendą,matomą iš tolo, prie kurio priėjus gidė nurodys kokiu NR autobuso jums ieškoti. Visi autobusai išsidėstę iš karto priešais oro uosto išėjimą. Susirandat savo autobusą, prie jo bus gidė ir jau viską paaiškins ir iki pat viešbučio palydės. Viską skiria vos keli žingsniai, nėra kur ten nuklysti, jūsų pavardė pas autobuso gidę sąrašuose, tad jei ir pasimesit, neateisit į autobusą- manau ji eis jūsų ieškoti į oro uosto prieigas.

QUOTE(Dajli @ 2017 07 10, 12:00)

O mums viena daugkartinė turkijos poilsio mėgėjų pora sakė, kad rugsėjį (ypač pradžia) karšta ir net per daug. Mieliausi laikai gegužės pabaiga, birželio pradžia, ir rugsėjo pabaiga-spalio pradžia. Bet vėlgi matyt čia kaip kam. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2017 07 10, 14:19)

nukristi tai tikrai viskas paprasta ir lengva, man baugiai grįžimas atrodė. Pasų kontrolė ir bagažo pridavimas paprasta, o va laukimo salę surasti biški blaškėmės Antalijoj ir lengva panika ėmė biggrin.gif
Atsakyti

Dėl vietų aš nelabai kokia patarėja, bet iš patirties: su mažais vaikais skrendant visad rinkdavausi kuo arčiau priekio, kad išlipti greičiau ir pirmiau atsistoti į pasų patikros eiles.
Tačiau dažniausia tos priekinės vietos yra papildomai apmokestintos.

Skridom su Small planet tai gale irgi atidaro duris,tad pasirinkus galą irgi greičiau išlipi  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(*Deimante* @ 2017 07 09, 16:26)
Sveikos, mamytės!
Kaip smagu skaityti apie jūsų atostogas smile.gif
Pagaliau atėjo eilė ir mūsiškėms 4u.gif
PAGALIAU, pirmą kartą turėsime tikras atostogas - rugsėjo 2-ąją išskrendame į Turkiją, į Saphir 4*. Šios atostogos bus mūsų 10-ųjų vestuvių metinių sukakties proga, ir tai bus pirma kelionė į užsienį ir pirmas skrydis tiek man, tiek mano vyrui, tiek mūsų dukrai 8m.
Kelionę pirkom jau prieš kelis mėn. Išsirinkom kambarį Villa Elite Junior. Kelionė 7n, sumokėjom 1540Eur, dar papildomai kainuos draudimai apie 21Eur. Viešbutš rinkau aš, pagal nuotraukas, atsiliepimus ir kainą. Tuomet agentė tik sudarė sutartį.
Labai džiaugiamės ir labai laukiam, bet dabar... Kai pradėjo kaip iš gausybės rato byrėti nekokie atsiliepimai... Kad poilsis kaip Šventojoje, kad vyksta kovos dėl gultų, stalų, braškių ir trešnių  blink.gif
Jau darosi nelinksma ir pradedu galvot, gal reikia keisti viešbutį... Nesinori išleidus nemažą sumą susigadinti atostogų. Nors šiaip tas viešbutis mums tiko ir patiko savo aplinka, pramogomis, vieta ir pan. Nebežinau  doh.gif

Mes dabar esam saphire ir buvau prirašius neigiamų emocijų. Bet jūs tikrai nesinervuokit. Visų pirma rugsėjo pr.bus tikrai mažiau žmonių, o visų antra jei tai pirma kelionė, manau patiks. Mes turim su kuo lygint, tai lyginam. Jei tai būtų pirma kelionė į užsienį, manau mums būtų gal net patikę 😁Taip kad gerų emocijų ir atostogų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dloj: 10 liepos 2017 - 13:51

o ne tempdama sunkų lagaminą ir dar tokį pat vaikui įdavusi...

siaip tikrai keistai elgetes, jei buvo galimybe priduoti i registruota sunkius lagaminus, o jus to nedarete :) bet sutikite, kad kiekviena situacija skirtinga. tarkim paskutinius kartus vykau su neuzpildytu iki galo registruotu ir pilnu rankiniu lagaminu. kodel? ogi persedimas ir jungtinis skrydis. atsiranda rizika galutiniame taske atsidurti net be maudymuko :D tai tokiu atveju damos pamokymai butu tik is jos varpines matymo. kai zmogus skrenda pirma karta, gal ir tikslinga ji mokyti. 

O mums viena daugkartinė turkijos poilsio mėgėjų pora sakė, kad rugsėjį (ypač pradžia) karšta ir net per daug. Mieliausi laikai gegužės pabaiga, birželio pradžia, ir rugsėjo pabaiga-spalio pradžia. Bet vėlgi matyt čia kaip kam. ax.gif

as irgi tos nuomones.

renkuosi rugsejo gala-spalio pradzia. nebereikia nei po skeciais sleptis, nei bijot nusvilt jei prasimaudai pusvalandi juroje, nei kremais tepliotis bijant nusvilti. jura dar silta, oras aksominis.

geguze -bizelio pradzia irgi butu smagus, keleta kartu dziaugiausi atostogomis tuo laiku. bet vanduo dar tik isilineja, saulute jau darosi pikta :) o kai likom nepasimaude normaliai juroje birzelio pradzioj, prizadejau sau, jog tuo metu turkijoj be didelio reikalo nebesirodysiu.

Atsakyti