Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

QUOTE(...Lelyte... @ 2017 06 11, 17:01)

Man gražu, kalnuota, net važiuojant auto ausis užgula, bet iš daugelio taškų matosi jūra už jos pūpso kalnai, tikrai gniaužia kvapą, kai akis nemačius tokių vaizdų wub.gif
Atsakyti

Merginos prašau papasakoti apie arbatpinigius. Kam, kiek, kokiais pinigais? Ar metalinius eurus ir ima?  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2017 06 11, 19:01)
<p>Merginos prašau papasakoti apie arbatpinigius. Kam, kiek, kokiais pinigais? Ar metalinius eurus ir ima?  4u.gif </p>

Palieku po 1 dolerį kas antrą, trečią dieną kambarinėms, nešikams atnešant lagaminus. Tam vežuosi 10 dol. Geležinių eurų nebandžiau, o ir paliktą ant lovos gali numesti nepastebėjusios.
Atsakyti
Kam vargintis su šokoladais? Palieki kambarinei po eura ir ramu. Tik viena karta išneše šiukšles, bet lovos netvarke (buvau pati pataisiusi) ir euro neeme.
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2017 06 11, 18:46)
Kam vargintis su šokoladais? Palieki kambarinei po eura ir ramu. Tik viena karta išneše šiukšles, bet lovos netvarke (buvau pati pataisiusi) ir euro neeme.

Tai gal mažai euras blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2017 06 11, 19:01)
<p>Merginos prašau papasakoti apie arbatpinigius. Kam, kiek, kokiais pinigais? Ar metalinius eurus ir ima?  4u.gif </p>

Mes po eurą palikdavom kasdien. Bet jaučiu mažokai,nes pastebėjom,kad kambarį tvarko dvi trys kambarinės vienu metu,tai euro nepersiplėš.smile.gif Pas mus tvarkė kiekvieną dieną,patalynę,rankšluosčius keitė kasdien. Ir šviežiai spaustos sultys buvo nemokamos visą dieną,tiksliau iki 2 nakties.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2017 06 11, 19:50)
Tai gal mažai euras  blink.gif  g.gif

Standartas yra euras arba doleris.
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2017 06 11, 10:38)
Mergaites, apsvieskit mane kaip yra su tuo keitimu i lyras unsure.gif  Apsimoka labiau keistis is bankomato Turkijoje? rolleyes.gif  Man Swede sako, jei atsiskaitinesiu kortele, tai jau automatiskai 2proc vien del to kad kita valiuta nuims nuo korteles. Suku galva kaip geriau atsiskaitionet ir kokiais pinigais? unsure.gif  doh.gif  frusty.gif

Turkijoj eurus keitem i lyras keitykloje.Keitykloje gavom 3,8 lyros uz 1 eura.Lietuvoje gavom 3,60. Perkant prekes eurais daugumoje vietu , turkai 1 eura vercia i 3,50 lyros, ypac turguje.Pritrukus pinigu emem iš halkbank bankomato, ten duoda lyromis. Uz išemima nuskaiciavo 3eurus.
Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2017 06 11, 19:50)
Tai gal mažai euras  blink.gif  g.gif

Niekas neprašo, bet jeigu duoda kodel neimti? Kur viskas iskaiciuota atrodo duoti nereiketu, bet barmenui davus eura netik triuku parodys, bet ir gerimu ant stalo atneš, ir stipresnio gerimo ipils (neskiesto ). Cia visi tikisi, juk cia Turkija biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2017 06 11, 18:01)

kiek paliksite, tiek ir tiks, dauguma palieka 1dol arba 1 eur. Alanijoje kiek teko pabendrauti su aptarnaujančiu personalu eurus net labiau vertina, tad galite drąsiai ir po 1eur palikti 4u.gif
dar pastebėjau, kad jei barmenui duodi arbatos, tai jis tave kažkaip užfiksuoja ir prisimena dažniau, dar nebaigus net gert, ateina paklausti ar viskas gerai, ar atnešt to paties, ir tik baigi gert, jau prisistato su nauja taure rolleyes.gif
Atsakyti
A la carte restoranuose paliekate arbatpinigiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frėja* @ 2017 06 11, 20:32)
A la carte restoranuose paliekate arbatpinigiu ax.gif

kai kuriuose, pagal situaciją žiūrime, jei maistas tiko ir patiko aptarnavimas paliekame, bet jei iš ala carte išeini piktas ir alkanas, tada jokių arbatpinigių negauna iš manęs tongue.gif
Atsakyti