Ekonominiai viešbučiai, buvo čia šiandien tokia tema. Taigi mano pirmas blynas su jais Turkijoje buvo toks Prieš tai buvau tik ekonominiame 5* ir nelabai ekonominiame 5* . Prieš 4 metus vasaros viduryje su mama sugalvojom rugsėjo pabaigoje galime ir norime į Turkiją. Mums standartinio 7n maža- geriau pataupom, perkam pigiau, bet nors jau 11n. Tuo metu akciją "Sunside Beach Hotel 3*" buvo, na tai ir nurėžiau į jį, kaina asmeniui virš 1700lt buvo. (beje vėliau tik kilo, kiti pora sav vėliau pirko, tai tiek pat už 7n mokėjo) Vos ne pusė autobuso į šį viežbutį atvyko, nušluosėm nosis visokiems Delfinams, prie kurių vos po kelis žmogelius išlipo. O dar sako kad į ekonominius viešbučius nieks nevažiuoja, važiuoja tik mažiau giriasi
Viešbutyje apgyvendino visai normaliame kambaryje, bent jau taip iš pirmo žvilgsnio pasirodė kol į tuoletą-dušinę nenuėjom. Kriauklė net ruda nuo tekančio vandens, kai maudaisi visa patalpa plaukia, o maudantis reikia judėti atsargiai, kad gink diev nepaliesti dušo užuolaidėlių, nes jos krenta- su visu vamzdžiu, prie kurio jos pritvirtintos Bet tai mūsų nusiteikimo atostogauti nesugadino, ypač pašnekėjus su kitais kaimynais- jiems dar blogiau kliuvo
Aš jau pirmomis dienomis ekskursijų prisisakiau, ir dar savarankiškai po Alaniją davėmies, man viešbutyje ir laiko kada būti nebuvo kada. Administratoriaus paprašiau antro rakto, nes su mama mūsų ritmai nevisada sutampa. Nedavė, negalima, bet galima tapo kai pakvietė į pasimatymą, o ką aš, na negaliu, mama užmigs, paskui manęs į kambarį nebeįleis Jis gavo viltį pasimatyme susitikti, o aš antrą raktą gavau ir ... išlėkiau į 3 dienų ekskursiją į Kapadokiją Truputį laiko praėjo kol suprato kad jokio pasimatymo nebus, bet rakto neatėmė Beje čia buvo baisinga paslaptis, na aš niekam jos ir nepasakojau, tik čia, mažam, kokių 50 draugių rateliui
Vieną vakarą buvo tokia audra, kad nutraukė elektros tiekimą Alanijos regionui. Kaimyninis irgi 3* viešbutis įsijungė generatorius ir jie nė nepajuto to, o mūsiškis... lakstė, davėsi kol kuro gavo, paskui pakaitomis dirbo vos 1 iš 2 generatorių. Kol vieną sutaiso, kitas jau perkaitęs ar išviso nusprogsta Taigi sviesa buvo tik valgykloje ir virtuvėje. Jei užsivesdavo abu generatoriai tai elektra buvo netgi kambariuose, bet toji laimė ilgai netruko. Nepamenu kuriuo metu dingo ne tik elektra, bet ir vanduo, nei šilto, nei šalto Ryte įšokau į baseiną, nesiprausus juk negyvensi Galvojat tokios sąlygos mus išgąsdino, nė velnio aš juk ekskursijų prisisakiusi, ir mane iš šio viežbučio paimti turi. na nėra laiko kada kur kitur kraustytis O be to tokia smagi kompanija šiame viešbutyje susirinkusi, kol aš gastroliuoju mama turi su kuom bendrauja, o ir aš vakare turiu su kuo cirkintis, na visa tai ką mes ten veikėme kitaip jau ir nebepavadinsi. O kai pora parų elektros beveik nebuvo, tai išviso kaip viena super didžiulė šeima patapome, juk tik valgykloje šviesa yra, tai visi ten ir rinkomies, ir visai nesvarbu kad atostogoms jau įpusėjus o rakės dar nė karto neteko ragauti, nes tiesiog jos nėra. O tas vakaras kai jos atvežė buvo jau kaip šventė, beje toks vakaras buvo tik vienas
Audros metu į mūsų kambarį pradėjo plūsti vanduo, ir pro duris, ir pro uždarytus langus. gerai kad tą vakarą buvome viešbutyje, nes mūsų visi daiktai būtų paskendę. Visus rankšluosčius paaukojome kad susemtume ir užkamšytume tarpus kad mažiau bėgtų.
Meniu, per 11 dienų 2 kartus buvo keptos skumbrės, 2 kartus keptų ant grilio... vištienos šonkauliukų, prie kurių eilės susidarydavo, o duodavo ribotą kiekį. Daugiau mėsos-žuvies tikrame pavidale nematėme, na pusgaminiai ten kaip žuvies piršteliai ir kokie tai ale kotletai, kurie prie mėsos nė nėra ir buvę- soja, tragiško skonio. Šiaip tai visokie marmalai iš daržovių, makaronai su pomidorų padažu, ryžiai ir daržovės įvairiais būdais supjaustytos. Kad ir morkos, galvotum na ką iš jų padarysi , ogi įmanoma- morkos lazdelėmis, morkos skridinėliais ir tarkuotos morkos. Va jau ir trys patiekalai , na panašiai ir su pomidorais, agurkais. Bet mums ekskursijose koks skanus maistas atrodė, palyginti su savo viešbučiu. Vieną vakarą netgi tortas buvo, Turkiškas vakaras tąsyk vyko. O linksmino mus, šoko savo nacionalinius šokius -viešbučio personalas: virėjai, padavėjai, administracija.
Po tokios kelionės šiek tiek bijau aš tų itin ekonominių viešbučių, ypač sezono pabaigoje. jei dar viena tai galėčiau, bet su mama ar drauge... Beje mamai skrandis nuo tokio maisto ( viskas kepta, su pomidorų padažu) skrandis sustreikavo taip, kad dar visą mėnesį itin įsižeidęs jautrus buvo.
Bet kaip smagiai mes ten laiką praleidome, negaliu sakyti kad atostogos buvo sugadintos. Jos buvo tikrai linksmos, įsimintinos. Bet ne tokia kaina tai tikrai turėjo būti. nes kai su palapine keliaujame gerokai komfortabiliau nakvojame.