QUOTE(Hastalavista @ 2017 02 27, 21:35)
Kaip bebūtų, mažuma važiuoja į Pamukalę ne su ekskursijom. Tikiu, kad jei laikas nespaustų, kitaip daug kas atrodytų. Aš kalbu apie tą variantą, kai turi tris valandas ir reikia rinktis, ar mirkt kazkokiam vandeny (del kurio pirmas įspūdis - MAN asmeniskai nebuvo labai malonus), ar apziuret kuo daugiau Hieropolio ir pasivaiksciot travertinose. Kad ir būtų patikę tame vandenyje, vėliau nuolat graužčiaus, kad nenuėjau ten ir ten...
O jei mazuma, tai man geriau ir nerasyti?
Tie kas keliauja su ekskursijomis, gaus pakankamai info is gidu ir agenturose. As pasakoju tai, ko nepapasakos gidai. Kai kazkada Smurkos klausiau apie mane dominancia info del Pamukales, ji man nesuteike reikiamos ir tikslios info. O juk buvusi daug kartu su ekskursijomis.
elizieja lyg ir svarste automobilio varianta. tai toki ir aprasiau. Jei su ekskursijom, tai is Kusadasio nevykau ir nieko papasakoti negaleciau
O pasakoju apie savarankiska keliava dar ir tam, kad kuo daugiau isbandytu toki varianta. Nes gidai bande ir vis dar bando atbauginti nuo tokiu kelioniu. Tuo tarpu komfortas ir kaina nepalyginamai geresni, nei su ekskursija (jei ne vienas zmogus keliauja).
Kai keliavom is Kemero su ekskursija, tai laiko buvo mazai Pamukalei skirta. daug jo praradom pietaudami, stodami kilimu, tekstiles ir vyno centruose. Nebuvo tie sustojimai labai blogi, tiesiog uzemem labai daug laiko. Bet spejom ir i travertinas, ir i baseina. O stai su Hierapoliu buvo sudetinga. Atvykom vidurdieni, karstis nezmoniskas, visi kiso galvas po vandeniu, vyniojosi tiurbanus ant galvu is slapiu rubu. Vienas vaikas alpo. Pradejom apziura nuo amfiteatro. Juo ir baigem, nes daresi daugumai bloga, nenusiseke su oru. tai travertinos ir baseinas, kad ir kiek jame zmoniu, kad ir siltas vanduo, bet visgi buvo nors kokia atgaiva kunui. Taip, kad ivairiai buna su tais griuvesiais
Hierapolis didelis, taip ir neapejau jo viso, kiek kartu buvau. Nors dideles grauzaties neturiu, nes labai jau daug antikiniu dideliu ir mazu miestu esu aplankiusi Turkijoje.
Tai pabaigtuvems tik dar karta sakau: jei jau pasiseks nuvykti pavakare i Pamukale, tai nepagailekit pinigeliu baseinui - temstant romantika garantuota
o issimaudyti mineraliniame vandenyje labai malonu. Kai zmoniu vidurdieni pilna, o plaukti nemoki, tai teks stumdytis, dugnas nelygus, kolonu vandenyje pilna - tada jau nedristu patarineti. Mes ismeginom ir diena, nes kaip neisbandyt senovinius SPA
ten juk ir antikos laikais buvo gydyklos.