Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 02 21, 11:15)
Ligos atveju sunkiau ruosti, nes sveikatos nera vaikui, o cia dar mokslai.
As, kai atostogu metu dar dirbti sugebu, tai du sakinius vaikas tikrai parasys ir 5 anglu zodzius naujus ismoks, dar pora ir turkisku cok cok  biggrin.gif

Nesipykim del nieku 4u.gif

pritariu. nesenai mano pirmokas sirgo savaite.. nu ir ką jis paskaitys kai visą dieną guli lovoje su 38,5 ir galvos nepakelia? sakau gal paskaičiuojam?? pažiūriu į jį .. ai gal tiek to.. kitą kartą biggrin.gif

nori ir mes atostogų spalį, bet irgi bijau dėl mokslų unsure.gif būsim antrokai.. bijau kaip čia į mus pažiūrės unsure.gif
Atsakyti

Man panaši situacija tik su vaiko sanatorija būdavo, 3 savaites išvykdavom. Vasarą nėra vietų, rudenį nuo mokslų atsilieka(nors ten lyg ir mokosi, bet toks mokymasis ... ) Tai atradau optimalų variantą. Rugpjūčio pačioje pabaigoje- rugsėjo pradžioje. Kad rugsėjo 1 šventę praleisdavo nė į galvą neimdavau, o pačias pirmas dienas tikrai nieko labai nesimoko, o jei ir ką mokydavosi, tai tikrai nesunku būdavo pasivyti.

Tai va, atradot sprendima.

Dar daugbkas "pavogia tiesiog kokias 2 dienas po atostogu. T.y., jei vaikui mokykloj atostogos savaite laiko, tai dar sekancios savaites po atsostogu pormadieni-antradieni praleidzia ir viskas. Tokiu atveju net pazymos nereikia. O ir vaikas nenukencia stipriai.

VMes kai nesam per 2 metus del ligos namie tupeje, tai nzn kaip ten su tuo mokymusi ligos atveju.

Nors nera gi taip, kad visada vaikas paslikas guli. Na, 3 dienas kolias temperatura buna. Tada gal ne iki mokslu. O veliau drasiai. Bet vat ir sakau, kad jei ligos metu negali vaikas prisesti prie pamiku, o dar kelione kokia. Tai nera kada i mokykla vaikscioti.

Atsakyti
O sakykit, kas esat su Corendon avialinijom skridę - kaip jos? Viskas gražiai tvarkingai, kaip ir su Small planet, ar yra kokių niuansų, ką reikėtų žinoti? Ar galima išankstinė rezervacija internetu, parenkamos vietos, ar sėda kas kur spėja užsiimt?
Atsakyti

QUOTE(Neringiux @ 2017 02 21, 10:43)
Turkijoje derlius nuimamas tris kartus metuose. Manau gegužės mėnesį irgi bus vaisių ir daržovių.

Bus bus. Ir braškių ir trešnių buvo daaaaug...

QUOTE(katee @ 2017 02 21, 10:53)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Žalia Rūta" data-cid="71456017" data-time="1487662822">Žalia Rūta, 21 Vas 2017 - 09:40, parašė: Bet lozungas - duokit teise vaiku mokytis - gelezinis vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>
<p>Nei juokinga, nei ka irnesakyk.gif</p>
<p>As sureagavau, perskaicius kitos nares situacija su 8-toku. Nusistebejima del mokytojos reakcijos. Tai ir parasiau, kad del pradinuku dar kazkiek suprantama, nes ir pats tokiam padeti gali. O su 8-toku sudetingiau. Nors gal tas vaikas labai gabus, todel tevai nei kiek nepergyvena. O jus cia apie ligas ir lozungus pradejote rasyti.</p>

Nenusitebėjau aš.. ax.gif tik apie 8-toko auklėtojos reakciją brūkštelėjau, tai tebuvo tik mano informacinio-diskusinio pobūdžio tekstukas be jokio nusitebėjimo ar pasipiktinimo... mirksiukas.gif Kiekviena mokytoja rūpinasi, kad jos dalyką mokinys išmoktų, tad neteigiu, kad ji neturi teisės pykti. Nevežam mes tų vaikų per mokslo metus į šiltus kraštus, ginkdie. Čia tik tėčio jubiliejaus proga tiap sutapo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prekestolen: 21 vasario 2017 - 11:52
QUOTE(Cobre @ 2017 02 21, 10:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Neringiux" data-cid="71456038" data-time="1487662990"><div><p>Turkijoje derlius nuimamas tris kartus metuose. Manau gegužės mėnesį irgi bus vaisių ir daržovių.</p></div></blockquote><p>na, ziurint kokiu darzoviu derlius. pomidorus tikrai ne karta skina smile.gif) siaip nera ten taip silta juk. braskiu gausiausia balandi. paskui jau jos baiginejasi pamazu. birzeli dar ju galuma gaut, bet nebe tas, man jos kaip musu pardese ziema. vasaros pradzioje tresnes. visa kita gausite, juk ir pas mus buna. bet tarkim nerealaus skonio vynuoges tik rudeni. figos, slyvos, granatai, persikai. bananai. vasara jau irgi galima daug ko gauti. bet sezono pradzioje mazas pasirinkimas. del to atostogos nesuprasteja, cia tiesiog papildomi bonusai biggrin.gif nors asmeniskai man tai siltas juros candyo yra nerealus pliusas. anksciau sekesi ir geguze prisimaudyti sociai. bet karta birzelio pirmom dienom likau be maudyniu. nuo tada i turkija tik rudeni. </p>

mmm, seilės tysta wub.gif

aš jau košmarus sapnuoju - ale atsibundu, o jau Turkijos viešbutyje, ogi aš nei to nei ano nepasiėmus, puolu į paniką, kažkaip langų nesimato ir viso to grožio (vaizduotė jų nepagamina) biggrin.gif
Atsakyti
Skaitau ir kai kurios situacijos taip pažystamos...
Kai strisdavom gegužės gale-du metus iš eilės vaikam anksčiau visa savaite atostogos prasidėdavo. Viduriniukė nuo pirmos klasės,vyriausias nuo 9. Mokslų metų pabaiga,bet pavz pradinukės mokytoja visada nepatenkita būdavo,su su vyriausiu niekada bėdų nebuvo...
Mano mergina beprotiškai atsakinga,kartais atrodo,kad net perdėtai...
Serga-visada tikrinasi e.dienyne klasės,namų darbus ir visada sąžiningai juos padaro, nors ir pirmūnė,neleidžia sau atsipalaiduoti. Tik mokytojos požiūris kartais stebina-galėtų ,tai ir ant galvos užliptų tam mano vaikui... atseit Ji gali,tai Jai reikia dar užduoti,Ji spėja,tai vadinasi per mažai uždaviau smile.gif Užtai vaikas laukia,kad greičiau pabaigti tą 4 klasę...
Užtai pernai ir šiemet keliones pirkau jau po mokslo metų,na šiemet dar egzaminai mano abiturjentui,nors ir neskrenda kartu,bet norisi morališkai palaikyti smile.gif
Atsakyti
Žinot, paskaičiau tuos pamąstymus apie vaikų mokslus, tai dėl kai kurių postų prieš akis iškilo mano pradinėje klasėje kabėjęs dėdės Lenino lozungas : MOKYTIS, MOKYTIS IR DAR KARTĄ MOKYTIS biggrin.gif . Dėl pradinukų išvis nesukau sau galvos, dabar jau šeštokei nusimato praleisti 12 dienų, bet taip pat nepanikuoju. Na tik abituriento tikrai nesivežčiau per mokslo metus biggrin.gif
Atsakyti

Žinot, paskaičiau tuos pamąstymus apie vaikų mokslus, tai dėl kai kurių postų prieš akis iškilo mano pradinėje klasėje kabėjęs dėdės Lenino lozungas : MOKYTIS, MOKYTIS IR DAR KARTĄ MOKYTIS biggrin.gif. Dėl pradinukų išvis nesukau sau galvos, dabar jau šeštokei nusimato praleisti 12 dienų, bet taip pat nepanikuoju. Na tik abituriento tikrai nesivežčiau per mokslo metus biggrin.gif

Na, zinot, yra duoti mokslo metai vaikams. Patinka mums ar ne. Yra atostogu laikas, o yra poilsio laikas. Nieko nepakeisi cia. Taip jau yra. Bet, zinoma, tai priklauso nuo poziurio. Kiti ir i darba neina, kai sugalvoja. Ir tai yra savivaliavimas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 21 vasario 2017 - 15:16
QUOTE(adrytės mama @ 2017 02 21, 14:34)
Žinot, paskaičiau tuos pamąstymus apie vaikų mokslus, tai dėl kai kurių postų prieš akis iškilo mano pradinėje klasėje kabėjęs dėdės Lenino lozungas : MOKYTIS, MOKYTIS IR DAR KARTĄ MOKYTIS  biggrin.gif . Dėl pradinukų išvis nesukau sau galvos, dabar jau šeštokei nusimato praleisti 12 dienų, bet taip pat nepanikuoju. Na tik abituriento tikrai nesivežčiau per mokslo metus  biggrin.gif

Aš taipogi nesivežčiau, juk keli mėnesiai beliko iki mokslo metų pabaigos ir egzaminų. :O Nes mes su šeima šiemet irgi planuojame aplankyti Turkiją. Dar niekada nebuvę tai tikrai labai įdomu kaip kas, ar tikrai Turkija tokia graži šalis. Radome puikų pasiūlymą už mūsų šeimai prieinamą kainą, tai pabūsime savaitėlę Alanijoje. Jeigu domina, dalinuosi nuoroda: https://baltictours....vos-uz-442-eur/ Tad tikiuosi puikios kelionės ir gero laiko. smile.gif Gal patartumėte ką pasiimti reikėtų, be ko neapsieitume? Važiuoju su vyru ir mažamete dukra. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sofija Čiurlionytė @ 2017 02 21, 16:16)
Aš taipogi nesivežčiau, juk keli mėnesiai beliko iki mokslo metų pabaigos ir egzaminų. :O Nes mes su šeima šiemet irgi planuojame aplankyti Turkiją. Dar niekada nebuvę tai tikrai labai įdomu kaip kas, ar tikrai Turkija tokia graži šalis. Radome puikų pasiūlymą už mūsų šeimai prieinamą kainą, tai pabūsime savaitėlę Alanijoje. Jeigu domina, dalinuosi nuoroda: https://baltictours....vos-uz-442-eur/ Tad tikiuosi puikios kelionės ir gero laiko. smile.gif Gal patartumėte ką pasiimti reikėtų, be ko neapsieitume? Važiuoju su vyru ir mažamete dukra. smile.gif

kelioniu panorama balandzio 20 siulo uz 414 4u.gif
bet man balandi atrodo brangoka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2017 02 21, 09:04)
Mano atveju tai vaikai be atostogu liktu, nes visas pavasaris, vasara uzimti darbais.

Duoti teise mokytis? biggrin.gif Vos ne Lenino zodziai biggrin.gif zmogus mokosi visa gyvenima, tik noro lai turi bigsmile.gif

Juk ligos atvejais irgi praleidzia po savaite, dvi ir ka?

Visa esme tokiems maziems - mokytojos poziuris. Jei mokytoja gera, bedu tikrai nebus.
Del vyresniu - tai jau sunkiau, aisku, cia jau labai nuo vaiko priklausytu. Tik pirmuna vezciaus, manau unsure.gif Ir tai...

Specialiai paklausiau mokytojos ar galima mokslo metu neiti i mokykla, nes planuojam atostogauti, tai pasake, kad galima, tik reikes eiti pas direktore ir parasyti oficialu prasyma. Rudeni busim antrokes tai nemanau, kad nepasivysim mirksiukas.gif
QUOTE(ta-pa-ti @ 2017 02 21, 11:19)
pritariu. nesenai mano pirmokas sirgo savaite.. nu ir ką jis paskaitys kai visą dieną guli lovoje su 38,5 ir galvos nepakelia? sakau gal paskaičiuojam?? pažiūriu į jį .. ai gal tiek to.. kitą kartą  biggrin.gif

nori ir mes atostogų spalį, bet irgi bijau dėl mokslų  unsure.gif  būsim antrokai.. bijau kaip čia į mus pažiūrės  unsure.gif

siais metais palyginsiu kada geriau geguze ar rugejo galas wub.gif , laukiu nesulaukiu wub.gif biggrin.gif

Galvoju mokytojai is turkijos kokiu saldumynu parvezti, kad nestipriai piktu 4u.gif
Atsakyti
O ką daryti tiems tėvams, kurie vasarą neturi atostogų, dirba? Paprasčiausiai toks darbas, kai vasarą nei vienas įstaigos darbuotojas neišleidžiamas į atostogas. Tai kada su vaikais pakeliauti, pailsėti, pabūti?

QUOTE(katee @ 2017 02 21, 15:11)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="adrytės mama" data-cid="71456944" data-time="1487680453"> Žinot, paskaičiau tuos pamąstymus apie vaikų mokslus, tai dėl kai kurių postų prieš akis iškilo mano pradinėje klasėje kabėjęs dėdės Lenino lozungas : MOKYTIS, MOKYTIS IR DAR KARTĄ MOKYTIS vartotojo įkelta nuotrauka. Dėl pradinukų išvis nesukau sau galvos, dabar jau šeštokei nusimato praleisti 12 dienų, bet taip pat nepanikuoju. Na tik abituriento tikrai nesivežčiau per mokslo metus vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>
<p>Na, zinot, yra duoti mokslo metai vaikams. Patinka mums ar ne. Yra atostogu laikas, o yra poilsio laikas. Nieko nepakeisi cia. Taip jau yra. Bet, zinoma, tai priklauso nuo poziurio. Kiti ir i darba neina, kai sugalvoja. Ir tai yra savivaliavimas.</p>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supronti: 21 vasario 2017 - 15:40