Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2017

QUOTE(Neringiux @ 2017 02 21, 09:43)
Turkijoje derlius nuimamas tris kartus metuose. Manau gegužės mėnesį irgi bus vaisių ir daržovių.

Mes pernai vykom pacioj sezono pradzioj, balandzio pirmoje puseje, tai jau buvo galima nusipirkti vaisiu. Braskes ar dideles pailgos gervuoges is uogu. O vat apelsinu buvo pirmo derliaus pabaiga, suprask kaip nori kiek ten tu derliu.. smile.gif
Atsakyti

Žalia Rūta, 21 Vas 2017 - 09:40, parašė: Bet lozungas - [i]duokit teise vaiku mokytis[/i] - gelezinis lotuliukas.gif

Nei juokinga, nei ka :irnesakyk:

As sureagavau, perskaicius kitos nares situacija su 8-toku. Nusistebejima del mokytojos reakcijos. Tai ir parasiau, kad del pradinuku dar kazkiek suprantama, nes ir pats tokiam padeti gali. O su 8-toku sudetingiau. Nors gal tas vaikas labai gabus, todel tevai nei kiek nepergyvena. O jus cia apie ligas ir lozungus pradejote rasyti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 21 vasario 2017 - 09:56

Ligos atveju vaikas bent namie turi galimybe pamokas ruosti. O po karsta saule - vargu. 8-kui tikrai sunku pasivyti. Nes, ivertinus dabartine programa, retas is tevu gales padeti :D Todel visiskai nesistebiu mokytojos reakcija. T.y. janpilnai galima suprasti. Reiskia, jaudinasi del vaiko.

Atsakyti
QUOTE(katee @ 2017 02 21, 10:23)
Kaip suprasti mokytoja gera? Ji atskirai turi skirti demesio grizusiam po atostogu vaikui, kad jis pasivytu? Tokiu atveju ji bus gera? Nereikia visos atsakomybes versti mokytojams. Nuo tevu taip pat daug priklauso.

Manau Žalia Rūta mano atvejį turėjo omeny smile.gif vaikai - pradinukai (buvo 2 ir 3 klasėj). Važiavom rugsėjo gale-spalio pradžioj, nebuvo mokykloj vaikai 7 darbo dienas. Kadangi grįžom penktadienį, šeštadienį-sekmadienį sąžiningai sėdėjom prie pratybų ir pilnai viską pasivijom, ką buvo su klase praėję. Tikrai visiškai nepasijuto, kad kažkas praleista, vaikai kaip buvo pirmaujantys klasėj, taip ir liko.
Rezultatas - dukra iki šiol įsitikinusi, kad "mokytoja manęs nekenčia, nes aš Turkijoj buvau per mokslo metus", sūnus - iš mokytojos lyg ir viskas OK, bet visvien paniškai bijo, kad tik nesugalvotume vėl važiuot rugsėjį ir mokslų nepraleistume...
Kodėl - net ne mokytojos kaltos, o pati mokyklos valdžia. Padarė tokią "pakazūchą", svarstymą, ar galima leisti išsivežti vaikus bla bla bla. Į akis pati direktorė šypsojosi ir aiškino, kad tikrai viskas puiku, esam įsitikinę, kad vaikai neatsiliks ir sužiūrėsit viską, o už akių... Kadangi provincijoj gyvenam, tai prisiklausė visi visko. blink.gif ir net atsikirst negali, nes į akis tai visi šypsosi ir aiškina, kad viskas gerai, tikrai čia ne apie jus, čia tiesiog bendrai buvo svarstymas...

Kad vyresnėse klasėse gali būt problema vaiką išvežus mokslo metų eigoj - sutinku, bet va dėl pradinukų, kai pati galiu naują temą išaiškint tikrai ne prasčiau nei mokytoja, tai tikrai buvo labai labai apmaudu verysad.gif Ir kai kaina labai skiriasi važiuojant vasarą ir rugsėjį - gaila, kad vien dėl kažkokių mokyklos principų vaikai gali likti išvis be atostogų.
Atsakyti
QUOTE(katee @ 2017 02 21, 11:04)
<p>Ligos atveju vaikas bent namie turi galimybe pamokas ruosti. O po karsta saule - vargu. 8-kui tikrai sunku pasivyti. Nes, ivertinus dabartine programa, retas is tevu gales padeti biggrin.gif Todel visiskai nesistebiu mokytojos reakcija. T.y. janpilnai galima suprasti. Reiskia, jaudinasi del vaiko.</p>

Ligos atveju sunkiau ruosti, nes sveikatos nera vaikui, o cia dar mokslai.
As, kai atostogu metu dar dirbti sugebu, tai du sakinius vaikas tikrai parasys ir 5 anglu zodzius naujus ismoks, dar pora ir turkisku cok cok biggrin.gif

Nesipykim del nieku 4u.gif
Atsakyti

Tai niekas ir nesipyksta☺ Gerai butu, kad poros sakiniu uztektu. Pas mus zymiai daugiau visko. Ir testai ir eilerasciai, ir taisykles, ir skaitymo technikos tikrinimui pasiruosti t.t. Kontroliniai ir diktantai kas 2-3 diena. O kur dar namu darbai. Nors pradinese klasese visai neturetu uzduoti. Todel ir sakau, kad apie 8-kus baisu ir pagalvoti :D

Atsakyti
Prisirašau ir aš smile.gif

Litux 04.29-05.06 Crystal Aura Beach Resort & Spa
KREIZZY 05.06-05.13 AZURA DELUXE RESORT
Anistėja 05.11-05.21 Saphir 4*
VAKA 05.14-05.21 Saphir 4*
Gloom 05.23-05.30 Rixos Premium Tekirova
Donnabona 05.23-06.06 GURAL PREMIER TEKIROVA
Nendre23 05.24-06.02 Long Beach Resort & SPA
Irmute.m 05.29-06.07 Sentido Turan Prince 5
Neringiux 06.01- 06.08 GURAL PREMIER TEKIROVA
Riberte 06.01-06.10 Azura deluxe resort &spa
Ligna 06.05-06.15 Rixos Beldibi
Smiltute11 06.06-06.17 EFTALIA SPLASH RESORT 5
prekestolen 06.08-06.15 Crystal Aura Beach Resort
Gabriell'e 06.08-06.22 Xperia Grand Bali
elizieja 06.09-06-16 Sealight resort hotel 5
Gyvačiukas 06.13-06.21 Rixos Sungate
Hastalavista 06.20-07.01 Eftalia Aqua
daluzenik 06.24-07.01 saphir 4*
Belty 06.27-07.04 RIXOS SUNGATE
oaze 2 06.27-07.08 EFTALIA SPLASH RESORT 5
feniksas45 06.28-07.05 Marti resort 5*
Editulka23 06.29-07.10 AKKA Antedon
ERVInga 07.01-07.08 Avantgarde Hotel&Resort 5*
Jurgita-Gabrielė 07.04-07.15 Delfin Deluxe Resort 5*
Floora 07.15-07.25 EFTALIA SPLASH RESORT 5
Kriiste 07.26-08-05 Saphir 4*
Zylute1 07.27 - 08.03 Astoria 4*
ataka26 08.08-08.16 EFTALIA SPLASH RESORT 5
*Kameja* 08.29-09.05 EFTALIA SPLASH RESORT 5
Sunrayja 09.28- 10.08 Long Beach Resort & SPA
Iveta10 09.30- 10.10 EFTALIA SPLASH RESORT 5
renateliaaa 10.14-10.21 saphir 4*
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hastalavista: 21 vasario 2017 - 10:53

Manau Žalia Rūta mano atvejį turėjo omeny smile.gifvaikai - pradinukai (buvo 2 ir 3 klasėj). Važiavom rugsėjo gale-spalio pradžioj, nebuvo mokykloj vaikai 7 darbo dienas. Kadangi grįžom penktadienį, šeštadienį-sekmadienį sąžiningai sėdėjom prie pratybų ir pilnai viską pasivijom, ką buvo su klase praėję. Tikrai visiškai nepasijuto, kad kažkas praleista, vaikai kaip buvo pirmaujantys klasėj, taip ir liko.
Rezultatas - dukra iki šiol įsitikinusi, kad "mokytoja manęs nekenčia, nes aš Turkijoj buvau per mokslo metus", sūnus - iš mokytojos lyg ir viskas OK, bet visvien paniškai bijo, kad tik nesugalvotume vėl važiuot rugsėjį ir mokslų nepraleistume...
Kodėl - net ne mokytojos kaltos, o pati mokyklos valdžia. Padarė tokią "pakazūchą", svarstymą, ar galima leisti išsivežti vaikus bla bla bla. Į akis pati direktorė šypsojosi ir aiškino, kad tikrai viskas puiku, esam įsitikinę, kad vaikai neatsiliks ir sužiūrėsit viską, o už akių... Kadangi provincijoj gyvenam, tai prisiklausė visi visko. blink.gifir net atsikirst negali, nes į akis tai visi šypsosi ir aiškina, kad viskas gerai, tikrai čia ne apie jus, čia tiesiog bendrai buvo svarstymas...

Kad vyresnėse klasėse gali būt problema vaiką išvežus mokslo metų eigoj - sutinku, bet va dėl pradinukų, kai pati galiu naują temą išaiškint tikrai ne prasčiau nei mokytoja, tai tikrai buvo labai labai apmaudu verysad.gifIr kai kaina labai skiriasi važiuojant vasarą ir rugsėjį - gaila, kad vien dėl kažkokių mokyklos principų vaikai gali likti išvis be atostogų.

Jei vaiku pradinuku mokslai nenukentejo tada tikrai nesmagu, kad tokia situacija dabar pas jus.

Kazkaip nepedagogiskai atrodo tokie visokie "uzsisedimai" ant vaiko. 

Atsakyti

Manau Žalia Rūta mano atvejį turėjo omeny smile.gifvaikai - pradinukai (buvo 2 ir 3 klasėj). Važiavom rugsėjo gale-spalio pradžioj, nebuvo mokykloj vaikai 7 darbo dienas. Kadangi grįžom penktadienį, šeštadienį-sekmadienį sąžiningai sėdėjom prie pratybų ir pilnai viską pasivijom, ką buvo su klase praėję. Tikrai visiškai nepasijuto, kad kažkas praleista, vaikai kaip buvo pirmaujantys klasėj, taip ir liko.
Kodėl - net ne mokytojos kaltos, o pati mokyklos valdžia. Padarė tokią "pakazūchą", svarstymą, ar galima leisti išsivežti vaikus bla bla bla. Į akis pati direktorė šypsojosi ir aiškino, kad tikrai viskas puiku, esam įsitikinę, kad vaikai neatsiliks ir sužiūrėsit viską, o už akių... Kadangi provincijoj gyvenam, tai prisiklausė visi visko. blink.gifir net atsikirst negali, nes į akis tai visi šypsosi ir aiškina, kad viskas gerai, tikrai čia ne apie jus, čia tiesiog bendrai buvo svarstymas...

Kad vyresnėse klasėse gali būt problema vaiką išvežus mokslo metų eigoj - sutinku, bet va dėl pradinukų, kai pati galiu naują temą išaiškint tikrai ne prasčiau nei mokytoja, tai tikrai buvo labai labai apmaudu verysad.gifIr kai kaina labai skiriasi važiuojant vasarą ir rugsėjį - gaila, kad vien dėl kažkokių mokyklos principų vaikai gali likti išvis be atostogų.

Jei vaiku pradinuku mokslai nenukentejo tada tikrai nesmagu, kad tokia situacija dabar pas jus.

Kazkaip nepedagogiskai atrodo tokie visokie "uzsisedimai" ant vaiko. 

Atsakyti
Mes geguze renkames del tu paciu priezasciu: noras silumos, vaiku mokslai. Smagu kai gryzti ir dar visa vasara pries akis 4u.gif O seip atostogos kur silta visada smagu,kad ir sausio menesi jei yra galimybiu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Man panaši situacija tik su vaiko sanatorija būdavo, 3 savaites išvykdavom. Vasarą nėra vietų, rudenį nuo mokslų atsilieka(nors ten lyg ir mokosi, bet toks mokymasis ... ) Tai atradau optimalų variantą. Rugpjūčio pačioje pabaigoje- rugsėjo pradžioje. Kad rugsėjo 1 šventę praleisdavo nė į galvą neimdavau, o pačias pirmas dienas tikrai nieko labai nesimoko, o jei ir ką mokydavosi, tai tikrai nesunku būdavo pasivyti.
Atsakyti

Turkijoje derlius nuimamas tris kartus metuose. Manau gegužės mėnesį irgi bus vaisių ir daržovių.

na, ziurint kokiu darzoviu derlius. pomidorus tikrai ne karta skina :)) siaip nera ten taip silta juk. braskiu gausiausia balandi. paskui jau jos baiginejasi pamazu. birzeli dar ju galuma gaut, bet nebe tas, man jos kaip musu pardese ziema. vasaros pradzioje tresnes. visa kita gausite, juk ir pas mus buna. bet tarkim nerealaus skonio vynuoges tik rudeni. figos, slyvos, granatai, persikai. bananai. vasara jau irgi galima daug ko gauti. bet sezono pradzioje mazas pasirinkimas. del to atostogos nesuprasteja, cia tiesiog papildomi bonusai :D nors asmeniskai man tai siltas juros candyo yra nerealus pliusas. anksciau sekesi ir geguze prisimaudyti sociai. bet karta birzelio pirmom dienom likau be maudyniu. nuo tada i turkija tik rudeni. 

Atsakyti