QUOTE(longger @ 2016 12 09, 11:38)
Aš pamėginčiau visiškai atsukti debitomačius ir leisčiau termopavaroms užsidarinėti pagal poreikį. Aišku on/off pavaros yra labai grubu, bet turiu įtarimą, jog tai gali suveikti. Tik čia išlieka termostatų "inertiškumo" problema. Gal ten galima kažką padaryti ir pati daviklį "ištraukti" kuo arčiau kambario, jeigu jis yra giliai dėžutėje.
Ir dar labai keistai skamba termostato "užmigimas", jeigu jo niekas neliečia. Gal galima paprievartauti pardavėją? Kažkaip viskas dabar pasikabina ant daviklių nepakankamo jautrumo ir inertiškumo. Kol to neišspręsim, tolimesni eksperimentai gali būti neveiksmingi.
Dėl histerizės. Taip, ją didinat, komfortas mažėja. Kai stegiatės palaikyti +20°C temperatūrą, tai gali būti labai juntama. O ir ilgesnis siurblio išsijungimas/užmigimas turi savo efektą pojučiams. labai gerai tai pajutau, kai namie buvo +22°C nuo šviečiančios saulės, bet jasumas buvo "vėsoka", kai tuo tarpu jausmas buvo "šilta", kai namie buvo ~20,5°, bet veikė siurblys.
Būtų smalsu atsukti visus debitomačius, bet dabar jau labai tiksliai esu susireguliavęs. Nebent kokiu markeriu pasižymėti. Gal tikrai reikės pabandyti. Gundote.
Termostato arčiau kambario nepavyks ištraukti, nes jis potinkinis ir montuojamas taip kaip sumontuotas. O ką daryti su jų užmigimu, nežinau. Jei jie būtų jautresni, manau, kad viskas puikiai veiktų.
Dėl histerizės ir aš esu pastebėjęs, kad su 1,5 siurblio histerize name juntamai vėsiau nei su histerize 1, nors temperatūros skirtumas gali siekti tik 0,5 laipsnio. Lygai tą patį dėl dirbančio siurblio ir aš pastebėjau šį trečiadienį: šviečia saulė, siurblys dirba, kambaryje +22, bet atrodo karšta kaip pirtyje (gal šiek tiek ant saulės stovėjau). O kai siurblys nedirba, +22 visai maloni temperatūra.
Bet kuriuo atveju manau, kad su siurblio histerize 1,5 ir termostatų SET +23 temperatūra, jau būtų galima galvoti apie termostatų naudą. Su histerize 1, kurią laikau jau gerą mėnesį, siurblys taktuoja. Didžiausia įmanoma histerizė 1,5, nes su 2 jau bus šalta. Dar jei termostatai nebūtų tokie miegantys, inertiški, sistema turėtų pradėti veikti. Reikia daugiau saulės ir viską išmėginsim. Greičiausiai teks palaukti sausio ar net vasario.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 12 09, 14:56)
Namai ne labaratorija ar koks inkubatorius , neturesite niekada idealių skaičiuotinų sąlygų .
Šaunu ,kad eksperimentuojate ir bandote pritempti prie idealumo
,bet tam reikia turėti laiko ir vardan dėl ko ...
Kai gyvensiu, nebus laboratorija. O kol galiu, kodėl nepažaidus. Daug neužtrunka. Vieną kartą per dieną nuvažiuoju kokioms 20-30 min. Vardan ko pats nežinau: įdomu, sportinis interesas.