QUOTE(longger @ 2016 12 09, 09:48)
Kaip modeliuosite situaciją, kai karšto vandens jau reikia, o kambaryje pakankamai šilta ir siurblys išjungtas išorinio signalo? O ne paparasčiau iš karto pajungti siurblį darbui nuo kambario temperatūros, o ne pagal grįžtamą termofikato temperatūrą?
Kadangi pradžiai bandysiu susižaisti su kreivėmis ir histerizėmis, apie papildomą vidaus temperatūros daviklio įvairius variantus dar negalvojau ir tikrai, tokios situacijos nebuvau apmąstęs. Jo EE name tokiu atveju būtų problemų su karštu vandeniu
Mano siurblį perjungti nuo grįžtamo perjungti ant vidaus patalpų temperatūros nėra galimybės, nebent gryžtamo daviklį ištraukti ir pakabinti, kad kabėtų ore, bet esu įsitikinęs, kad tada bus daugiau problemų nei naudos.
su sąlyga, jog siurbliui užteks debito ir grįžtamo temperatūra bus pakankamai žema... Koks termofikato kiekis jūsų sistemoje?
Pagal ŠS aprašymą, esant grindyse tiek vandens, kiek yra pas mane, buferinės talpos nereikia, tad grindinio našumas pas mane yra perteklinis ir pakankamas tokio galingumo ŠS. Grindyse yra apie 124l vandens.
Mano manymu darbas pagal kreivę yra labiau aktualus kiauriems namams. Kitą vertus, turėtų būti galimybė kreivę išjungti ir leisti siurbliui dirbti tik pagal grįžtamo termofikato temperatūros nustatymus. Pvz mano atveju gamintojo suteiktos kreivės reguliavimo galimybės ir minimali galima grįžtamo termofikato temperatūros yra nepakankamos t.y. per aukštos.
Esant skirtingoms lauko temperatūroms ir EE name skiriasi šilumos poreikis, tad manyčiau, kad ir EE name kreivės pasiteisins. Kas dėl kreivių, tai kadangi siurblio dar nepaleidau, tai negaliu kalbėti apie kreivių darbą iš praktikos, bet kiek pamenu, tai man ten kilo įtarimas, kad mano namas nėra toks šiltas, kad galėčiau sau leisti nustatyti pačią mažiausią ŠS palaikomą kreivę. T.y. mano supratimu, ten buvo labai platus kreivių nustatymo diapozonas.
žodžiu, turėsite ką veikti
manau, kad žaisiu ne mažiau nei Cibulis su grindiniu
.
su nekantrumu lauksiu jūsų rezultatų ir patirties.
Kai/jei paleisiu ir sužinosiu ką įdomesnio, būtinai pasidalinsiu.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2016 12 09, 09:35)
Kadangi dabar žiema ir saulės gaunam (jeigu jos būna), apytiksliai nuo 10:00 iki kokios 15:00 (matau pagal saulės kolektorių).
Tai dėkim darbo rėžimus siurbliui:
nuo 15:00 iki 10:00 - dirba.
Manau pats geriausias sprendimas, daug geresnis, nei grindinio pavarų darinėjimas.
Pastatai ant siurblio taimerį, leidžiantp siurbliui dirbti nuo 15:00 iki 10:00 ir jokių perkaitimo problemų. Per 5 valandas namas nė 0,3C neatvės.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 12 09, 10:38)
3. vasario mėn, ar kovo mėn (na, kovo mėn tikėtina šildymo sezonas bus uždarytas, na bet tarkim) toks rėžimas jau nebetiks. Ar tai reiškia jog reiks vėl eiti į katilinę ir kažką reguliuoti?
Kai pamatysi, kad patalpų viduje temperatūra tampa nebekomfortabili, net priminimo nereikės, pats eisi į katilinę spręsti problemos. Jei taip į katilinę tik du kartus į metus nueiti reikės, tai greitai pamirši apie problemą, na o jei dažniau, pradėsi mąstyti apie galimų sprendimų variantus, leisiančius sumažinti vaikščiojimo skaičių.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 12 09, 10:38)
labai gerai tai pajutau, kai namie buvo +22°C nuo šviečiančios saulės, bet jasumas buvo "vėsoka", kai tuo tarpu jausmas buvo "šilta", kai namie buvo ~20,5°, bet veikė siurblys.
Vat šis punktas ir mane nervuoja. Nors kambariuose temperatūra ir panaši kiaurą parą, bet kūno "termdavikliai" jaučia kada šildymas veikia.