Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

QUOTE(cibulis @ 2021 06 15, 22:03)
Ar padėjo pirmo aukšto grindų užsukimas? Ledas?

Pirmam aukste konkrečiai dabar 23.0°C, antram 23,6°C.

Pirma para po pajungimo prisuko 1,8 kWh, kitas paras arba visai nieko arba 0.2-0.3 kWh.

Mano pergyvenimas, del per mazo antro auksto grindu ploto be pagrindo, nes prie tokios apkrovos jo pilnai pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 birželio 2021 - 11:07
Šiek tiek brūkštelėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 birželio 2021 - 16:57

tinkleliai/roletai nuo uodu sudeti ant duru ir langu, tai problemos nera su uodais

Atsakyti

Sveiki visi,

Reikia patarimo.

Žiemą su geoterminiu šldymu viskas kaip ir aišku, jokių bėdų. 

Tačiau norėjau pasiteirauti, kaip teisingai elgtis vasaros metu? Kiek suprantu, mūsų šilumos siurblys (Lämpöässä) pasyvaus vėsinimo funkcijos neturi, ir į grindų kontūrus paduodamo skysčio temperatūra, tokiom dienom kaip dabar: ~28 C (pagal lauko temp. daviklį turėtų būti vos 5 C).

Kaip teisingiausia būtų daryti, kad namie būtų vėsiau? Vasaros metu išvis užsukti atskirus patalpų kontūrus? Bet ar tai padarytų grindis vėsesnes ir ar nekenktų pačiai sistemai?

Atsakyti
QUOTE(vanesaa @ 2021 07 16, 11:48)
kad namie būtų vėsiau?

Vasarą šildymo nereikia, tai išjunkit jį, kad cirkuliaciniai grindų nedirbtų. Nėra prasmės juos vaikyti, nes taip jų resursas mažėja ir kalbant apie vėsą, dirbdami elektros prietaisai išskiria tiek šilumos, kiek elektros energijos suvartojo. Šildymas išsijungti turėtų paprastu mygtuku. Pas mane vienu mygtuku išjungiamas patalpų šildymas, kitu karšto vandens ruošimas.

Taigi, paprasčiausias būdas išjungti šildymą. Nors realiai skirtumo nepajusit. Norit vėsintis, reikia tai daryti aktyviais prietaisais. Variantas, kaip aš tai pasidariau.
Atsakyti

Esu girdėjusi, kad geoterminio šildymo siurblio išjunginėjimas kaip tik trumpina jo ilgaamžiškumą, tad geriau visus metus laikyti jį įjungta. Ar čia mitas?
"Summer function" šiaip yra siurblio programoje, bet tai kaip suprantu ir reiškia siurblio išjungimą. 

Atsakyti
QUOTE(vanesaa @ 2021 08 02, 10:30)
<p>Esu girdėjusi, kad geoterminio šildymo siurblio išjunginėjimas kaip tik trumpina jo ilgaamžiškumą, tad geriau visus metus laikyti jį įjungta. Ar čia mitas?
"Summer function" šiaip yra siurblio programoje, bet tai kaip suprantu ir reiškia siurblio išjungimą. </p>

Kaip ir kiekvienas elektros prietaisas, ŠS nemėgsta dažno išjunginėjimo, tas tiesa. Tik dažnas, tai keliolika - keliasdešimt kartų per dieną. Jei ŠS įsijungs kelis kart per dieną, tai tikrai nebus laikoma, kaip dažnas ŠS įsijunginėjimas.

Dar vienas dalykas. Jei ŠS inverterinis, ar turi „soft start“ funkciją, tai jo junginėjimas beveik iš vis neįtakoja ŠS darbo laiko.
Atsakyti

Kada stabdysite vėsinimą tie, kas vėsinasi su geotermais? Kokią temperatūrą namie dabar turite? Leidžiat daugiau įšilti namui prieš šildymo sezoną?

Atsakyti
QUOTE(mjjm @ 2021 08 18, 22:27)
<p>Kada stabdysite vėsinimą tie, kas vėsinasi su geotermais? Kokią temperatūrą namie dabar turite? Leidžiat daugiau įšilti namui prieš šildymo sezoną?</p>

Dar neišjungiau ir kai žiūrėjau, gana dažną dieną įsijungia ir šiek tiek pavėsina patalpas. Vis dar nustatęs ant 24°C (tik kai buvo didieji karščiai ir drėgmė nesvietiška, tik dėl drėgmės, gal savaitėliai, buvau užkėlęs t° iki 25°C), taip kad daugiau įšildyti patalpų nėra reikalo, nes jau bus nekomfortiška būti patalpose.

Nemanau kad verta išjungti ankščiau, nei praeis bobų vasara, taip kad rudenį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 rugpjūčio 2021 - 06:05
Sveiki,
Ar kas naudojatės alpha innotec duodamu valdymu per jų serverį (heatpump24.com)?
Kažin ar tik pas mane problemos ar visgi kreivas reikalas tiesiog?
Prisijungt pavyksta tik tokiu būdu- sakai kad pamiršai pwd, gauni linką pwd pakeitimui. Spaudi linką - patenki į puslapį be pwd vedimo.
Duomenys iš katilo vėluoja, nustatymai išsisaugo, bet neaišku po kiek laiko sinchronizuosas su katilu.

Ir dar klausimas. Ar yra pas juos nustatymas ir inputas, kad siurblys reguliuotų savo galią (ar jungtūsi) tik gavęs "komandą". Mintis kuo daugiau išnaudoti saulę. Ir katilą paleisti kai generuomama užtektinai elektros energijos ant siurblio naudojamos fazės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupertas: 01 lapkričio 2021 - 08:33

heatpump24.com nerodo duomenų online. Dėl pwd - kai patenki į psl. - pasikeisk pwd. Turi jungtis su pwd ir captcha. Galbūt Tenko gali padėti.

Atsakyti
QUOTE(mjjm @ 2021 11 01, 23:10)
heatpump24.com nerodo duomenų online. Dėl pwd - kai patenki į psl. - pasikeisk pwd. Turi jungtis su pwd ir captcha. Galbūt Tenko gali padėti.

Na dėl pwd jau išsiaiškinau trial and error būdu smile.gif
pasirodo mano pwd per ilgas, t.y. jį priima kai keiti, bet prisijungti vėliau jau nebeleidžia biggrin.gif

dėl heatpump24 supratau, bet kad ne tik nerodo, bet ir neišsaugo nustatymų.
Na tarkim kas realiai atsitiks jei:
1) pakeičiu tiesiai ant katilo, parametrą į iš 0 į 1
2) heatpump24 nuo ankstesnio nuskaitymo dar mato 0, pakeičiu į 2 - kadangi viskas ne realiu laiku, duomenys iki katilo nenueina
3) tuomet katile pakeičiu atgal iš 1 į 0
Klausimas, kas bus kai heatpump24 sinchronizuosis?

Prisijungus tiesiai į katilą - nėra opcijų keisti šildymo, šaldymo, karšto vandens temperatų.
jungiuos su defauliniu pwd 99....
ar kažko dar nežinau ar tikrai šitie nustatymai galimi tik ant kalito ir per kas 3 ar daugiau h sinchronizuojantį duomenis serverį?

Šiap su visu šituo reikalu tai įspūdis susidaro, kad Alpha Innotec yra tikri dinozaurai verysad.gif
Atsakyti