Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

Čia Tenko -12 laipsnių rekomenduoja ar katilo dokumentacijoje tiek parašyta?

Kokios temperatūros propilengliukolį rekomenduoja jūsų siurblio gamintojas? Mano lyg ir -12 laipsnių. Gal kas turite gero santechniko kontaktą. Norėčiau gręžinyje pasikelti slėgį.

Atsakyti
QUOTE(mjjm @ 2020 10 04, 00:41)
Čia Tenko -12 laipsnių rekomenduoja ar katilo dokumentacijoje tiek parašyta?

Man taip Tenko anksčiau rašė:

-13 laipsnių neužšalimo temperatūra yra tik rekomenduojama. Beveik jokio skirtumo ar ten -10 ar -15. Tiesiog skiriasi skysčio klampumas ir jo tekėjimas.

Tai ar turite kas gerą santechniko kontaktą?
Atsakyti

As tai pyliau metanolio pagrindu uzpilda Danusis M1000, bilogiskai aktyvus, suyra patekus i aplinka.

Gote gali pats issinuomot bachka su siurbliu slegiui pakelt. Pas mane dabar 0.8bar veikia be problemu

Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2020 10 04, 17:28)
<p>As tai pyliau metanolio pagrindu uzpilda Danusis M1000, bilogiskai aktyvus, suyra patekus i aplinka.</p><p></p><p>Gote gali pats issinuomot bachka su siurbliu slegiui pakelt. Pas mane dabar 0.8bar veikia be problemu</p><p></p>

Ramybės būsenoje, kai nedirba, mano monometras irgi 0,8 baro rodo, bet įsijungus siurbliui slėgis krenta iki 0,5 baro. Lauko kolektoriaus pasipriešinimas arba purvo gaudyklė užsinesė. Pats tikrai nepildysiu.
Atsakyti

Nu ka pagaliau atvaziavimo matuoklis. https://www.icloud.c...hkv-SVD80wA2g0w

Nustebino, pakankamai tiksliai pamatavo skysti metanolio pagrindu, prietaisas rode kad atskiestas koncentratas uzshals prie -22C, per nakti saldiklyje palikau -20C, ryte radau neuzshalusi, paskui dar palikau iki sio vakaro + 11val, tai pradejo uzshalineti jau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 14 spalio 2020 - 19:15
QUOTE(honda15i @ 2020 10 14, 20:14)
ryte radau neuzshalusi, paskui dar palikau iki sio vakaro + 11val, tai pradejo uzshalineti jau.</p>

Man ir užkliuvo, kai savajį glikolį testavau šaldiklyje. Kai po ~12 val pažiūrėjau, buvo skystas nors jau pradėjęs tirštėti, bet patikrinęs taip ir palikau šaldiklyje ir pamiršau. Po kiek laiko (tikrai ne mažiau nei po savaitės) atradęs, radau buteliuką sušalusį į ledą.

Beje, tas skystas po ~12 val, tai atsukus kamštelį pamenu matėsi ledo gabaliukai. Įtariu siurbliui būtų jau ne kas, nors greičiau filtras užsikimštų ir glikolio cirkuliacija sustotų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 spalio 2020 - 22:26

Yra 2 geotermo gręžiniai = 4 vamzdžiai katilinėje. Pažymėti  1 2 1 2. Ar yra koks būdas montuotojui-santechnikui surasti vieno vamzdžio galus? Ar vienas ir tas pats vamzdis bus 1 1, o kitas 2 2 ar 1 2 ir 2 1? Sujungs taip, kaip pasakysiu. Gręžiniai seniai daryti. Foto neužtenka.

Atsakyti
QUOTE(mjjm @ 2020 10 24, 10:09)
<p>Yra 2 geotermo gręžiniai = 4 vamzdžiai katilinėje. Pažymėti  1 2 1 2. Ar yra koks būdas montuotojui-santechnikui surasti vieno vamzdžio galus? Ar vienas ir tas pats vamzdis bus 1 1, o kitas 2 2 ar 1 2 ir 2 1? Sujungs taip, kaip pasakysiu. Gręžiniai seniai daryti. Foto neužtenka.</p>

Jei atviri vamzdžio galai paputi i vieną vamzdį ir žiūri iš kurio vėjelis padvelks. Jei uždaras ir pripildytas glikolio, tai galima bandyti slėgiais žaisti, nors čia jau darbo identifikuoti sudėtingiau, iš kitos pusės, vadovaujantis logika 1-2 ir 1-2 negalėtų būti, nes iš kur žinai kuris 1 tinka kuriam 2. Vadovaujantis logika 1 vamzdžio antras galas irgi bus pažymėtas 1, o vamzdžio 2 kitas galas irgi bus pažymėtas 2. Nors statybininkų su visokiom logikom pasitaiko, bet nemanau, kad čia galima būtų pritaikyti kitokią smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 spalio 2020 - 11:36

Taigi va, panašu, kad montuotojai sumaišė zondus. Prieš kalbantis dėl ištaisymo, reikia išsiaiškinti, kaip turėjo nustatyti, kur kurie vamzdžiai. Pūsti tai bandė. Pats mačiau, kad pajudėjo skystis. Tik dabar abejonės kyla, ar įmanoma ~300 litrų 140 m ilgio vamzdyje išjudint plaučių jėga, jei dabar žinoma, kad zondus sumaišė. Kas tuomet iškėlė skystį pūtimo metu?

Atsakyti
QUOTE(mjjm @ 2020 10 25, 00:32)
<p>Taigi va, panašu, kad montuotojai sumaišė zondus. Prieš kalbantis dėl ištaisymo, reikia išsiaiškinti, kaip turėjo nustatyti, kur kurie vamzdžiai. Pūsti tai bandė. Pats mačiau, kad pajudėjo skystis. Tik dabar abejonės kyla, ar įmanoma ~300 litrų 140 m ilgio vamzdyje išjudint plaučių jėga, jei dabar žinoma, kad zondus sumaišė. Kas tuomet iškėlė skystį pūtimo metu?</p>

Tai nejaugi neiseina su savarzom kokios zarnos pajungti, o prie zarnos kompresoriaus ar masinines pompos, papumpuosi kokius 5 bar ir tikrai turetu pradeti judet kazkas
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2020 10 25, 10:57)
papumpuosi kokius 5 bar

Manau, kad ir 5 bar nereikės. Manau, kad ir žmogaus plaučių užtektų vandeniui pajudint. Aišku, ne visų žmonių plaučiai tokie stiprūs, kad medicinines pūsles pripūst tarsi balionus, bet ir eilinio žmogaus plaučių sukuriamo slėgio, mano supratimu turėtų pakakti. Dar yra toks dalykas, kaip rezonansas. Jei pūst ne nuolatos, bet impulsais, gal ir su rezonansu impulso trukmė sutaps, tuomet vandenį daug lengviau išjudinti iki akiai matomo lygio. O su kompresoriumi ir 5 bar slėgiu, tai ne tik kad išjudinsi, bet ir išpūsi visą vandenį iš sistemos galėsi smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 spalio 2020 - 12:51

Su grielkom geras - mano montuotojas panašaus sudėjimo ir nerūko :)

Su siurbliu bandėm pūst. Zondai stovėjo 3 metus be darbo, todėl norėjau išmaišyti galimai susisluoksniavusį propilengliukolį. Pasikviečiau gręžėjus, pajungėm žarnas prie kolektorių, užsukom abiejų kolektorių ventilius į katilo pusę. Paduodamą žarną pajungus prie pirmo kolektoriaus, ant šitos atšakos sumontuotas barometras šoktelėjo virš 5 bar (daugiau nerodo), bet į bakelį niekas nebėgo. Perjungėm paduodamą siurblio žarną prie antro kolektoriaus - barometras net nepajudėjo, propilengliukolis - netekėjo. Gręžėjas įsitikinęs, kad sumaišyti vamzdžiai, nes prie antro kolektoriaus pajungto siurblio spaudimo barometras neparodė. Dėl to ir bandau pasiaiškinti, ar yra koks metodas nustatyti, kai atvažiavęs montuoti katilo santechnikas nežino, kur kuris vamzdis. Juk būna atvejų, kai klientas net nedalyvauja montuojant ir santechnikui pačiam tenka priimt sprendimą.

Atsakyti