Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 18:59)
konkrečiai tavo name, kuris jei teisingai pamenu per sezoną sunaudojo 130€ šildymui

Matai kaip prastai atsimeni. Pirmas sezonas 118 eurų, antras (paskutinis) 103 eurai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 17:56)
Knisi smegenis. Ar didelis skirtumas, jei tas pats siurblys šiltesniame name turėtų ne 3,2, o 3,4 COP. Kinas ir lieka kinu. Daugiau jis neišspaus. Ką rodo brendiniai orinukai?

O man visai neįdomu, kaip kistų COP`as konkrečiame name, nes COP`o kitiui daugiau įtakos turės lauko kontūro galia, bei grindinio šildymo išvedžiojimas, o ne namo šiltumas, nors ir jis aišku įtakos turės. Mano visi teiginiai, ne apie COP`ą o apie investicijos į geoterminį lyginant su orinuku atsiperkamumą. Taip, investicijos atsiperkamumui COP`as įtakos turės, tad jo eliminuoti negalima, bet ne tik COP`as lemia atsiperkamumo greitį. Tai labiau įtakoja namo šilumos poreikis ir įrangos kaina.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 19:00)
As primeciau kad mano namo metinis sildymo poreikis spie 7000kwh silumines energijos, ivertinus Cop 3.2 gaunu 2187 kwh  elektros eneegijos, jei geoterma cop 4.9 1428 kwh,pagal plana kuri turiu 0.114 eur kwh elektra kainuoja gaunu orinukas 250 eur geo 163 eur,skirtumas apie 90 eur ,priimu kad orinukas ir geo kaina ta pati, brangiau grezinys man reiktu kokia 120m tai kazkas 2500 eur , taigi pasieksiu ta kaina po 25-30 metų,tiek geo tiek orinukas bus pakeisti ,ir technologijos labai zengia i priekį, investicija i 25 metus tokiam twchnologijos amziuj manau beprasme, taip orinukas sisiuja, va vakar atkapojau vonele is po orinuko, ledokalnas buvo, siandien bbiski kitaip padariau

Kieto kuro pečius tas orinukas. Reikia ledą kapoti, voneles keisti. Vienas vargas. Iš kur tokią pigią elektrą ištraukei? Jau pabrango po Naujų. 800 kWh skirtumas po 0,13 euro yra 100 eurų. Bet juk ir ne tai eamė. Mane domino tik orinukų ir geoterminio COP. Kinas orinukas silpnai spaudžia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 18:02)
Matai kaip prastai atsimeni. Pirmas sezonas 118 eurų, antras (paskutinis) 103 eurai.

Ok, sorry, perskaičiuosiu:

[(118€/4,9*3,5)-118]=33€

[(103€/4,9*3,5)-103]=29€

Taigi, su orinuku tavo name per sezoną būtų išleidžiama 29€-33€ daugiau. Geoterminio atsiperkamumo tikimybė sorry, bet menksta dar labiau.
Atsakyti

Kieto kuro pečius tas orinukas. Reikia ledą kapoti, voneles keisti. Vienas vargas. Iš kur tokią pigią elektrą ištraukei? Jau pabrango po Naujų. 800 kWh skirtumas po 0,13 euro yra 100 eurų. Bet juk ir ne tai eamė. Mane domino tik orinukų ir geoterminio COP. Kinas orinukas silpnai spaudžia.
Manogile, planas namams pries naujus buvo 9.6 cnt dabar 11.4 cnt

Abonementinis 3 eur, jei i mmemesi suvartojama virs 200 kwh tada apsimoka

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 02 vasario 2019 - 18:13
QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 19:10)
Ok, sorry, perskaičiuosiu:

[(118€/4,9*3,5)-118]=33€

[(103€/4,9*3,5)-103]=29€

Taigi, su orinuku tavo name per sezoną būtų išleidžiama 29€-33€ daugiau. Geoterminio atsiperkamumo tikimybė sorry, bet menksta dar labiau.

O namas atsiperka? Už tą kainą būtum paėmęs du butus, viename gyventum, kitą nuomotum. Vien pliusai finasų prasme. Ir renovacija su kaimynais, o name pats sniegą kasi, pats ir fasadą naujinsi. Taip kad neknisk smegenų dėl atsipirkimo. Galime kalbėti apie technologijų tobulumą, kokybę, COP, bet ne pinigai čia esmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 vasario 2019 - 18:16
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 18:00)
va vakar atkapojau vonele is po orinuko, ledokalnas buvo, siandien bbiski kitaip padariau

O dėl šio punkto tai aš priekaištaučiau orinuko įrengėjui, dėl tinkamo drenažo po lauko bloku, neįrengimo.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 19:12)
Manogile, planas namams pries naujus buvo 9.6 cnt dabar 11.4 cnt
<p>Abonementinis 3 eur, jei i mmemesi suvartojama virs 200 kwh tada apsimoka

Gal ir apsimoka. Bet tai +36 eurai per metus. Juos irgi pliusuok.
Atsakyti

O dėl šio punkto tai aš priekaištaučiau orinuko įrengėjui, dėl tinkamo drenažo po lauko bloku, neįrengimo.

Dar vyksta statybos dar nebaigta niekas, pavasary darysim trinkeles tai reikias kazka mastyti ir su drenažu tik be sildomo kabelinio nezinau ar spes susigerti vanduo neuzsales prie gero salcio ir jei skalda bus supilta po siurbliu

Atsakyti

Pritariu, neteko dar ledo man kapoti :) 

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 18:21)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="72342189" data-time="1549124144"><div><p>O dėl šio punkto tai aš priekaištaučiau orinuko įrengėjui, dėl tinkamo drenažo po lauko bloku, neįrengimo.</p></div></blockquote><p>Dar vyksta statybos dar nebaigta niekas, pavasary darysim trinkeles tai reikias kazka mastyti ir su drenažu tik be sildomo kabelinio nezinau ar spes susigerti vanduo neuzsales prie gero salcio ir jei skalda bus supilta po siurbliu</p>

pas mane skalda apcioje, nieko ji nepadeda smile.gif kitas dalykas auginantis ledo kalna yra sniegas. Susisluoksniuoja smile.gif nematau as tame lede dideles bedos. Vienintelis veiksmingas kelias plastikine ar skardine vonele, is kurios isimamas susales ledas. Tevukas optimizavosi pastates du kibirus, ismeta ledo gabalus kart nuo karto. Po siurbliu svaru smile.gif
Atsakyti

Gal ir apsimoka. Bet tai +36 eurai per metus. Juos irgi pliusuok.

Tai taip skaiciavau dar gyvenant ir taip bus elelktros vien namui reikias be sildymo ir karsto vandens kokia 400 kwh, visgi planas namai apsimoka vienareiksmiskai, jeigu suvartojama i menesi 200 kwh pridejus 3 eur abonwnta,gaunasi elektros kaina 13 cnt ,visa kas virs 200 kwh,kad ir vasaros metu manau suvartosim gerokai virs 200 kwh elektros

Atsakyti