Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

kadangi cibuliui tokios galios pasirode mazia tai ir paieskojau 8kw. atskiras boileris gerai, bet tai dar vienas griozdas su aprisimais uzimantis papildoma plota. 180l mazai keliems gyventojams ?

4 moterys ir as, bute isleidziam 10 m3 tik karsto vandens,tai va name pastaciau 250, bet jau abejoju reikwjo 300ltr, kai ilenda dukros i vonia su muzikos klausimais, kiwkviena ryta ilgu plauku pplovimai, vakare irgi

Atsakyti

6,41 kW galios siurblys su integruoti 180 l bolieriu - 7681 euro. Vėsinimo funkcija papildomai 202 eurai. Bendra kaina - 7883 eurai. Tarkime, kad gausime tą 25 proc. nuolaida. Tai sudaro 1970 eurų. Galutinė siurblio kaina 5913 eurų. Mano geoterminis kainavo 6100 eurų. Aišku papildomai gręžinys, bet geri brendiniai oras-vanduo kainuoja tiek pat kiek geoterminiai. Tik dar klausimas ar 6,41 kW orinuko pakaktų. Gal reikėtų imti 7,74 kW, kuris 242 eurais brangesnis. Taigi...
Reikia ziureti ka oras-vanduo turi prie - 15C ir pagal tai ziureti ar pakaks tos galios turint tam tikro siltumo nama. Mano atveju pakaktu silpniausio Daikino ir tai jis truputi per galingas man :)  Panasonicas 5Kw man gavosi aukso vidurys. O Daikino Atherma 3 silpniausias modelis galima sakyti atitinka Panasonico 7Kw.  Tik kas renkates Daikina reiketu issiaiskinti ar neturi jis bedu kaip senesnis modelis, nes ten 6Kw, 8 Kw ir galingesni modeliai keistai elgiasi su atitirpinimu. Prie tam tikru salygu bereikalingi atitirpinimai ir jie vyksta kas 20 min. Mano ziniom Atherma 3 pasikeite tik kompresorius su R32 freonu, o valdymo algoritmai berods tie patys. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 02 vasario 2019 - 16:20

O kiek papildomai vėsinimas kainuoja? Maniškis kainavo 6100 eurų su integruotu boileriu ir vėsinimo funkcija. Parodyk, kur Lietuvoje galima gauti tokią Daikino kainą. Papildyta: Jaunuoli, koks įžūlumas. Prašyčiau akių nedraskyti, aš su tavimi avių neganiau. Čia juokų forma atsiliepimas į tavo žodį nesąmonė. Kaip man patinka žodis NESĄMONĖ iš Minto lūpų. Jis vienintelis viską supranta, žino ir gali kategoriškai pasakyti - nesąmonė. Geoterminis turi 1-1,5 geresnį COP nei oras-vanduo. Pvz., Vaikio namas ant popieriaus yra šiltesnis nei mano (skaičiavo tas pats žmogus), bet jo šildymas išeina brangesnis. Jis dar ir teną atjungė, kad sumažintų šildymo išlaidas. Neagituoju pirkti geoterminio. Tiesiog jis man atrodo daug tobulesnis: jokio siusuko, triukšmo lauke, papildomo bloko ir COP geresnis.
Jeigu lyginam, reiketu lyginti SCOP,  mano 5Kw Panasonicas nurodo 4.88 (w35)  Nepamirsk jog vasara karsto vandens ruošime orinukai laimi. Tenas atjungtas, nes jo man nereikia ir senesnes kartos ŠS jo valdymas buvo protingesnis truputi. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 02 vasario 2019 - 16:33
QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 02, 17:32)
Jeigu lyginam, reiketu lyginti SCOP,  mano 5Kw Panasonicas nurodo 4.88 (w35)  Nepamirsk jog vasara karsto vandens ruošime orinukai laimi. Tenas atjungtas, nes jo man nereikia ir senesnes kartos ŠS jo valdymas buvo protingesnis truputi. 

Abejoju, kad metinis SCOP toks aukštas. Esu matęs vokiečių realiu gal 100 namų tyrimus. Tyrė oras-vanduo ir geoterminius. Metinis SCOP orinukų bent 1 mažesnis (tiksliai nepamenu): maždaug 3,3 prieš 4,3 ar pan.

Pats matai, kad žiemą karštam vandeniui siurblys dirba daug mažiau nei šildymui. Todėl ir vasarą sąnaudos ruošti karštą vandenį bus juokingai mažos ir tikrai nepagerins SCOP. O geoterma ir namą pigiau vėsina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 13:59)
Kaip man patinka tavo vartymai. Tiesiog tobulas demagogas esi. Aš pradžioje parašiau tai. Tada paklausiau, ką rodo oras-vanduo. Taigi man buvo įdomu palyginti skirtingų įrenginių COP.

Džiugu, kad tave domino tik COP parodymai, bet tuomet, paaiškink, kuo susijęs tavo šis postas su COP`u?

QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 12:18)
Tikėtina, kad geoterminis per visą šildymo sezoną tau sutaupytų apie 1000 kWh elektros. Tai išeina apie 130 eurų. Per maždaug 15-20 metų skirtumą sutaupoma apie 2000-2500 eurų.

Taigi demagoge, gal tu ir apie COP`ą kalbėjai, bet kai tavo galvelėje kalba apie COP`ą pasiskuka iki žemiau pacituotos, tai jau ne apie COP`ą kalbama, ir aš ne į tavo sapaliones apie COP`ą atrašiau, o konkrečiai į antrąjį pacituotą postą, kur aiškinama, kiek geoterma leistų sutaupyti. Taigi, mano poste buvo kalbama ne apie COP`us, bet atsakymas į tavo 2019 02 02, 12:18 dėl apsimokėjimo išlaidauti ant geotermos.

Kaip tu sugebi sukioti, tai tipo apie COP`ą kalba eina ir taip netyčia "paaiškini" kad kaip neapsimoka įsigyti orinukų, nes geoterma net 100€ viršaus per sezoną leidžia sutaupyti, bet kai tau kas nors paprieštarauja, dėl konkrečiai sutaupomos sumos per sezoną, tai jau pradedi vartyti, kad apie COP`ą kalba eina.

Nu nieko nepasakysi, humanitaras, pats nesupranti apie ką rašai. Bet rašai tikrai gražiai, įžeidimai, pasityčiojimai vos ne kas antram žodyje.
Atsakyti
Dar radau savo užrašų. Čia greičiausiai pirmas šildymo sezonas 2016-2017 m. Duomenys nuo spalio 23 d. iki kovo 31 d. Tada dar nebuvo rekūpo ir namą vėdinau per langus. Taigi prisuko 4777,5 kWh šilumos už 977,15 kWh elektros. COP išeina 4,89. Labai panašus į šių metų. Gręžinys nesėda ir nors šildymo kreivė didesnė (17,5 prieš 18), COP netgi aukštesnis. Greičiausiai, kad nedarinėju langų, o namą vėdinu su rekupu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 18:27)
Kaip tu sugebi sukioti, tai tipo apie COP`ą kalba eina ir taip netyčia "paaiškini" kad kaip neapsimoka įsigyti orinukų, nes geoterma net 100€ viršaus per sezoną leidžia sutaupyti, bet kai tau kas nors paprieštarauja, dėl konkrečiai sutaupomos sumos per sezoną, tai jau pradedi vartyti, kad apie COP`ą kalba eina.

Mintai, tikrai užknisi. Norėjau keiktis, bet susilaikysiu. Aš niekur nesakiau, kad orinukai neapsimoka. Sakiau, kad galutinė kaina po 15-20 m bus vienoda. Tik vieni moka brangiau iš karto, kiti kas mėnesį. Mane domino tik COP. Kas pasidalins kitų orinukų COP?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 14:17)
O kokios klasės namas? Matai, Mintai, praktiškai idealios sąlygos palyginti. Tik jis 0,5-1 laipsniu aukštesnę temperatūrą laiko. O tu vis purkštauji.

jo tikrai idealiai panašūs namai, ir kvadratūra ir apšiltinimo sluoksniais ir sandarumu ir rekuperatoriai identiški. Vienas prie vieno, Tikrai taip, didesnes jo namo sąnaudas lemia tiktai COP`as ir tik dėl COP`o Raimvio namo šildymo išlaidos per sezoną didesnės 130€. Ai nu dar temperatūra pas jį didesnė, bet argi tai svarbu? Svarbu gi tik COP`as ir kad geoterma Raimviui leistų sutaupyti 130€ per sezoną.
Atsakyti

Abejoju, kad metinis SCOP toks aukštas. Esu matęs vokiečių realiu gal 100 namų tyrimus. Tyrė oras-vanduo ir geoterminius. Metinis SCOP orinukų bent 1 mažesnis (tiksliai nepamenu): maždaug 3,3 prieš 4,3 ar pan. Pats matai, kad žiemą karštam vandeniui siurblys dirba daug mažiau nei šildymui. Todėl ir vasarą sąnaudos ruošti karštą vandenį bus juokingai mažos ir tikrai nepagerins SCOP. O geoterma ir namą pigiau vėsina.
Bet kokiu atveju as irangai duodu apie 10-12 metu, po to jau kaip Dievas duos. Taigi per tiek laiko kainos skirtumai tarp geotermos ir orinuku issilygina. Jeigu ziureti kas paradvimuose pirmauja is ŠS, tai oras-vanduo uzima aukstesnes pozicijas ir manau jog i ju technogini tobulinima yra investuojama daugiau. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 02 vasario 2019 - 17:47
QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 18:37)
jo tikrai idealiai panašūs namai, ir kvadratūra ir apšiltinimo sluoksniais ir sandarumu ir rekuperatoriai identiški. Vienas prie vieno, Tikrai taip, didesnes jo namo sąnaudas lemia tiktai COP`as ir tik dėl COP`o Raimvio namo šildymo išlaidos per sezoną didesnės 130€. Ai nu dar temperatūra pas jį didesnė, bet argi tai svarbu? Svarbu gi tik COP`as ir kad geoterma Raimviui leistų sutaupyti 130€ per sezoną.

Knisi smegenis. Ar didelis skirtumas, jei tas pats siurblys šiltesniame name turėtų ne 3,2, o 3,4 COP. Kinas ir lieka kinu. Daugiau jis neišspaus. Ką rodo brendiniai orinukai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 17:35)
Sakiau, kad galutinė kaina po 15-20 m bus vienoda.

O aš sakau, ir atkreipk dėmesį, sakau atsakymą į tik čia pacituotą tekstą, kad išsiaiškinus, kad geotermos COP`as 4,9, o orinuko sakykim 3,5, tai konkrečiai tavo name, kuris jei teisingai pamenu per sezoną sunaudojo 130€ šildymui, vietoje geotermos naudojant orinuką, per sezoną šildymui išleistų [(130€/COP4,9*COP3,5)-130€]=37€ daugiau. Taigi, dabar paskaičiuokim investicijos į geoterminį su gręžiniu atsiperkamumą lyginant su orinuku. Ar tikrai galutinė kaina po 15-20m bus vienoda.

Dar karta kartoju, nerašiau apie tavo 200 žinučių parašytų ankčiau, rašiau tik konkrečiai apie pacituotame tekste paminėtą teiginį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 vasario 2019 - 18:01
☕ norėjau paredaguoti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 vasario 2019 - 18:00

As primeciau kad mano namo metinis sildymo poreikis spie 7000kwh silumines energijos, ivertinus Cop 3.2 gaunu 2187 kwh  elektros eneegijos, jei geoterma cop 4.9 1428 kwh,pagal plana kuri turiu 0.114 eur kwh elektra kainuoja gaunu orinukas 250 eur geo 163 eur,skirtumas apie 90 eur ,priimu kad orinukas ir geo kaina ta pati, brangiau grezinys man reiktu kokia 120m tai kazkas 2500 eur , taigi pasieksiu ta kaina po 25-30 metų,tiek geo tiek orinukas bus pakeisti ,ir technologijos labai zengia i priekį, investicija i 25 metus tokiam twchnologijos amziuj manau beprasme, taip orinukas sisiuja, va vakar atkapojau vonele is po orinuko, ledokalnas buvo, siandien bbiski kitaip padariau

Atsakyti