Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

Man kinas oras vanduo 11 kw su saldymo funkcija, su 250 ltr boileriudrazice aprisimu paleidimu, 4.4 tuks eur

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 13:58)
<p>Man kinas oras vanduo 11 kw su saldymo funkcija, su 250 ltr boileriudrazice aprisimu paleidimu, 4.4 tuks eur</p>

O kiek būtų kainavęs geoterminis kinas? Man vokietis su vėsinimo funkcija, integruotu 180 l boileriu, 90 m gręžiniu, variniais vamzdžiais, izoliavimu kaučiuku ir papildomu elektros skaitliuku 9565 eurų. Viskas su PVM ir dar gręžinio pridavimas, pasas į tą pačią kainą. Aš dar už tą kainą gavau 5 metų geoterminio garantiją bet kokiam gedimui ir šiuo metu efektyviausią rinkoje produktą.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2019 02 02, 13:52)
Gi puikiai žinai, kad nesivėsinu, neperkaistu. smile.gif)))).
O tas daikin- su vėsinimu

Tiesiog nematau prasmes cia lygintis, ir įrrodinėt, kad kazkur gali būt geresnių, už tavo įrangą
Ji tobuliausiA

Aš tiesiog prašau nuorodos, kur toks Daikinas Lietuvoje tiek kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 12:58)
<p>Man kinas oras vanduo 11 kw su saldymo funkcija, su 250 ltr boileriudrazice aprisimu paleidimu, 4.4 tuks eur</p>

Koks Dražice boilerio vidinio šilumokaičio plotas?

ŠS kainas reikėtų vertinti su pastatymu ir aprišimu, o geoterminio dar ir su lauko kolektoriaus ar gręžinio kaina.

Konkrečiai kinietis-kinietis šiuo atveju (galingumas labai panašus), kainų atžvilgiu skirasi 5144-4400 =750€. Primetant, kad atsiperkamumas bus apie 30€-50€ per metus, gaunasi kad mano geoterminis atsipirks per 15-25 metus. Turint omenyje, kad labai tikėtina, jog įranga ilgiau neištarnaus, tas ant to išeina (o jei įranga suges ankščiau, tai jau minusas gaunasi) išskyrus didesnę pradinę investiciją ir jei ji su banko palūkanomis, tai atsiperkamumas dar pailgėja ir kaip bežiūrėtum labiau panašu, kad kiniečių atveju geoterminis neatsipirks, nei kad tas ant to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 vasario 2019 - 13:12
QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 13:56)
Aš tau parodžiau kur klaidą skaičiavimuose padarei. Nevertinai vandens gamybos ir aukštesnės temperatūros pas orinuko savininką patalpų viduje

Pasiremk skaičiavimuose savo pateiktą COP, dabar paimk savo praeitų metų šildymo išlaidas atmetęs vėdinimą ir pasakyk, kiek tas 1-1,5 skirtumas yra pinigais? Vis tik 1,5 COP skirtumas žiūrisi per aukštas, o 1 - per mažas, bet vidurkis tarp tavo įrašytų ribų yra labai panašus į tiesą.

Rimvis rašė: "viso pagamino 3637 kwh silumines energijos, is jos 3345kwh nuejo namo sildymui, 292 kwh nuejo sisiukui(lauko bloko atitirpinimu".

Jis čia rašo NAMO ŠILDYMUI. Apie karštą vandenį nekalba. Tai ir paėmiau bendrai. Kitas dalykas, kokią temperatūrą jis palaiko namuose - neparašė.

1-1,5 COP skirtumas yra tarp gerų brendinių siurblių. Įtariu paėmus oras-vanduo kiną ir geoterminį vokietį galima gauti COP skirtumą ir 2. Neturiu noro skaičiuoti, nes čia beprasmė diskusija. Aš tiesiog pasidalinau informaciją, kokį COP šį sezoną išspaudė mano siurblys. Turiu ir pirmų sezonų skaičius. Jei netingėsiu, šiandieną pažiūrėsiu (ten reikia skaičiuoti). Man pačiam įdomu ar siurblio COP keičiasi su metais.

Tiesa, pirmo sezono COP gali būti aukštesnis, nes šildymo kreivę buvau nustatęs 17 ar 17,5 (kartais COP siekdavo ir 5,25), o dabar ji yra 18 laipsnių. "Tenko" atstovas, kuris man paleidinėjo siurblį, sakė, kad šiuolaikiniuose gyvenamuose namuose žmonės šią šildymo kreivę nustato ties 19. Taigi labai stipriai šildymo išlaidos gyvenant mano name tikrai nedidės.

O man vakar būnant name tikrai nebuvo šalta. Jame buvo 20,5 laipsnių. Jei rekuperatorius grąžina pakankamai aukštą temperatūrą, nėra būtina namo prikaitinti iki 22 ar 24 laipsnių. Per akis ir 21 laipsnio. Taigi bendra gerų sistemų visuma (šilumos šaltinis ir rekuperatorius) tikrai turi reikšmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 vasario 2019 - 13:25
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 13:23)
O man vakar būnant name tikrai nebuvo šalta. Jame buvo 20,5 laipsnių.

Ne rekuperatorius kaltas, o žmogaus šilumos poreikis. Tai kas vienam šilta, kitam ir vėsu gali būti. Taip pat labai svarbu, judi patalpose ar atsipalaidavęs krėsle sėdi ir pav TV žiūri. Jei ką nors pabandau pasikrapštyti tai ir man prakaitas pradeda bėgti, bet kadangi daugiau laiko praleidžiu pakankamai ramiai, tai man visai komfortiška aukštesnė temperatūra. Be to nereikia pamiršti, kad pas mane net metų neturintis žmogeliukas gyvena. Tikrai nelaikysiu name 20°C, 23°-24°C yra pats tas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 13:23)
Rimvis rašė: "viso pagamino 3637 kwh silumines energijos, is jos 3345kwh nuejo namo sildymui, 292 kwh nuejo sisiukui(lauko bloko atitirpinimu".

O be name palaikomos temperatūros, jis parašė, koks jo namo šilumos poreikis? Ar drąsiai galima lyginti tavo namą su jo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 vasario 2019 - 13:40

Koks Dražice boilerio vidinio šilumokaičio plotas?

ŠS kainas reikėtų vertinti su pastatymu ir aprišimu, o geoterminio dar ir su lauko kolektoriaus ar gręžinio kaina.

Konkrečiai kinietis-kinietis šiuo atveju (galingumas labai panašus), kainų atžvilgiu skirasi 5144-4400 =750€. Primetant, kad atsiperkamumas bus apie 30€-50€ per metus, gaunasi kad mano geoterminis atsipirks per 15-25 metus. Turint omenyje, kad labai tikėtina, jog įranga ilgiau neištarnaus, tas ant to išeina (o jei įranga suges ankščiau, tai jau minusas gaunasi) išskyrus didesnę pradinę investiciją ir jei ji su banko palūkanomis, tai atsiperkamumas dar pailgėja ir kaip bežiūrėtum labiau panašu, kad kiniečių atveju geoterminis neatsipirks, nei kad tas ant to.

Drazice 250 ltr gyvatuko plotas 2.5 m2,kainavo 600 eur cia jau iskaiciyota i 4'4 tuks euro ss kaina

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 14:39)
O be name palaikomos temperatūros, jis parašė, koks jo namo šilumos poreikis? Ar drąsiai galima lyginti tavo namą su jo?

Kaip man atsibodo visi tie vartymai. Tik kad ginčytis. Ne namo šiltumo esmė čia. Esmė koks COP. Aišku, visiškai kiaurame name COP turi kristi, bet čia juk pakankamai šiuolaikiški namai. Faktas toks, kad jo oras-vanduo (įdomu koks modelis) išspaudžia apie 3,2 COP, kai mano geoterminis 4,95. Štai tau beveik dvigubas skirtumas. Gali iki pamėlynavimo ginčytis, bet bus tas pats kai su Zehnderiu - tiesiog mano Alpha Innotec šiuo metu yra efektyviausias geoterminis. Na, bent prieš kelis metus buvo. Dabar gal ir naujų yra.
Atsakyti

Jis čia rašo NAMO ŠILDYMUI. Apie karštą vandenį nekalba. Tai ir paėmiau bendrai. Kitas dalykas, kokią temperatūrą jis palaiko namuose - neparašė.

Taip cia tik sildymas be karsto vandens, viduj 21-21.5

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 13:45)
Ne namo šiltumo esmė čia. Esmė koks COP.

Ne, čia ne apie COP kalba buvo, o apie pateiktą sunaudotą elektros energiją šildymui. Ji ne tik nuo COP`o priklauso, bet ir nuo namo šilumos poreikio. Absoliučiai jokios užuominos apie COP`ą nebuvo.

Jei namas D klasės, tai jam vienareikšmiškai reikės daugiau energijos nei A++ namui, nesvarbu su kokiu COP`u šildysi.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 02, 14:46)
Taip cia tik sildymas be karsto vandens, viduj 21-21.5

Aš palaikau apie 20,5. Tavo namas gyvenamas? Koks katilas?
Atsakyti
Nuorodose tokių kainų nėra.
Jei imsi - surasim...

QUOTE(cibulis @ 2019 02 02, 13:07)

Papildyta:

Aš tiesiog prašau nuorodos, kur toks Daikinas Lietuvoje tiek kainuoja.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 02, 14:51)
Ne, čia ne apie COP kalba buvo, o apie pateiktą sunaudotą elektros energiją šildymui. Ji ne tik nuo COP`o priklauso, bet ir nuo namo šilumos poreikio. Absoliučiai jokios užuominos apie COP`ą nebuvo.

Jei namas D klasės, tai jam vienareikšmiškai reikės daugiau energijos nei A++ namui, nesvarbu su kokiu COP`u šildysi.

Kaip man patinka tavo vartymai. Tiesiog tobulas demagogas esi. Aš pradžioje parašiau tai. Tada paklausiau, ką rodo oras-vanduo. Taigi man buvo įdomu palyginti skirtingų įrenginių COP. Kai kas pasakė, kad tikėtina skaitliuko paklaida. Viskas tvarkoje. Lyginame, ką turime. O visą kitą tik tavo išvedžiojimai.

Apie D klasės namus niekas nekalba. Manau čia yra bent B klasės ir aukštesni. Energijos suvartojimas stipriai neiškraipo COP, nebent namas labai stipriai kiauras ir nuolatos veikia siurblys. O kitas dalykas - mes gi tik paprastai lyginame. O ką tavo geoterminis išspaudžia?
Atsakyti