Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

Taip, nepilnas 2 dienas veikė su minimaliais sustojimais, karšto vandens paruošimui su ŠS (perjungimas rankiniu režimu). Galima sakyti, be sustojimų. Dėl automatikos, tai nors ir norėtųsi, bet panašu, kad įsijungtų karšto vandens ruošimas automatiškai, nepavyks padaryti. Mano turimas lauko kontūro cirkuliacinis siurblys labai nesunkiai kaitalioja darbo intensyvumą sukiojant rankenėlę ant korpuso. Galingumas kinta tolygiai, plačiame diapozone, bet tik su rankų pagalba. Vėsinant grindis šį cirkuliacinį labai stipriai prisuku, su juo reguliuoju paduodamo į patalpas vandens temperatūrą (su vidiniu reguliuoju skirtumą tarp paduodamo ir grįžtamo), o kad dirbtų ŠS reikia jį vos ne maksimaliai atsukti. Neįsivaizduoju, kaip automatizuojant šį persijungimą galima būtų pakeisti cirkuliacinio galingumą verysad.gif. Pirkti kito cirkuliacinio nenoriu, nes jų kainos tikrai didelės, kartais didesnės nei vidaus cirkuliacinio, o ir turimas siurblys iš kokybiškesnių, tik tiek kad reguliuojamas rankomis.
Neturi cirkuliacinis jokio analogonio 0-10v valdymo ar kazko gudriau kaip modbus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 liepos 2018 - 23:24
QUOTE(vaikis_ @ 2018 07 02, 00:23)
Neturi cirkuliacinis jokio analogonio 0-10v valdymo ar kazko gudriau kaip modbus?

Turi tik kažkokį 2 kontaktų SSM išvadą. Bet ten apie kažkokius klaidų signalus kalbama "Collective fault signal".
Atsakyti

Turi tik kažkokį 2 kontaktų SSM išvadą. Bet ten apie kažkokius klaidų signalus kalbama "Collective fault signal".

Neturi nieko, stratos serija kiek matau turi gudresni valdyma...

Atsakyti

PWM cirkuliaciniai siurbliai (galios didinimui/mažinimui):
https://www.wita.de/...nik/pwm-pumpen/

PWM valdiklis saulės kolektoriui (siurbliui):
https://www.paltaja....as/st-402n-pwm/

veikimas:
Priklausomai nuo temperatūros skirtumo viršuje (saulės kolektoriuje) ir talpoje, parenkamas galingumas siurbliukui.
Pvz. skirtumas 15C - veikia 20% apkrova, 20C - 40% ir t.t.

Gal šią info galėsite pritaikyti sau

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 07 02, 12:13)
Neturi nieko, stratos serija kiek matau turi gudresni valdyma...

Tai ir ta pati serija turi modeliuką Wilo-Yonos PICO-STG, kuris turi PGM valdymą. Įtariu pigesnis variantas nei stratos serija, bet kad ir tokį pirktum, jau reikėtų žinoti, kad PGM naudosi, kitu atveju gali neblogai permokėti. Kai sau stačiau, net minties nebuvo, kad gali prireikti.
Atsakyti

Rimtai?

Taigi šis modelis irgi su PWM (ne PGM) valdymu

Atsakyti
Sveiki, gal galite pasidalinti kokio gamintojo šilumos siurblį gruntas/vanduo esate įsigiję? Ar kokio gamintojo rekomenduotumėte įsigyti ? Gal kas turit Geokat ? ar Evacon ? lietuvių gamintus ?
Atsakyti

Yra dar lietuvis TerraEnergy

Atsakyti
Turiu salda. Nieko blogo negaliu pasakyti. Paprastutis ir tiek.
Atsakyti

Sakykite, ar kas nors naudoja šilumos siurblio (su horizontaliu lauko kolektoriumi) vėsinimo  funkciją? Ar yra efektas? Nes sako, kad iš horizontalaus nėra šalčio. Aš pagal pernai pažiūrėjau, tai iš žemės 13-15 laipsnių ateina vasaros dienomis. Tai kaip ir užtektų? Investicija būtų apie 2000 EUR, kad įsigyti Nibe pap. modulį pasyviam vėsinimui prie turimo šilumos siurblio.

Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2018 07 31, 17:13)
<p>Sakykite, ar kas nors naudoja šilumos siurblio (su horizontaliu lauko kolektoriumi) vėsinimo  funkciją? Ar yra efektas? Nes sako, kad iš horizontalaus nėra šalčio. Aš pagal pernai pažiūrėjau, tai iš žemės 13-15 laipsnių ateina vasaros dienomis. Tai kaip ir užtektų? Investicija būtų apie 2000 EUR, kad įsigyti Nibe pap. modulį pasyviam vėsinimui prie turimo šilumos siurblio.</p>

Pasidariau ir viskas puikiausiai veikia, tik pas mane "samadelka", pats susiprojektavau, kaip viskas turi veikti ir atėjęs santeshnikas įgyvendino mano projektą. Sutilpau į maždaug 500€ biudžetą, bet nėra jokios automatikos, viską reikia rankomis reguliuoti. Veikia viskas puikiai ir vėsinimas puikiausiai jaučiasi. Labai greitai numušiau temperatūrą.

Problema ta, kad atvėsinant patalpas per grindis, patalpoje drėgmės lygis labai sukyla, tai per šiuos didžiuosius karščius, jau reikia mažinti vėsinimo intensyvumą dėl kondensato vengimo. Kai kondiškė vėsina, drėgmės perteklius, kondensato pavidale nudrenuojamas, o kai vėsini grindimis, visa drėgmė lieka.

Taigi, su horizontaliuoju lauko kolektoriumi gali puikiausiai vėsintis namą, ir horizontalusis lauko kolektorius turi daugiau parako, nei namas gali išnaudoti dėl kondensato ribojimo, o jei su ŠS dar ir boilerį pasišildai, tai lauko kolektorius iš vis neturi galimybių per daug įšilti net ir ilgiau eksplatuojant grindinį vėsinimą.

Dar papildysiu, mano lauko kolektoriaus ilgis ~270m, namo plotas ~130m², ir tokio ilgio horizontalaus kolektoriaus per akis mano namui užtenka tiek šildymui, tiek ir vėsinimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 31 liepos 2018 - 21:47

o tai tas kondensatas kur jis kaupiasi/renkasi? Tiesiog ant grindų ar pačiose grindyse/betone, bet to gi nesimato? Man minėjo, kad statomi drėgmės davikliai, kad išjungti ar pamažinti, jei per daug drėgmės. Tik nepaklausiau, kurioje vietoje tie davikliai statomi.

Atsakyti