QUOTE(arkava @ 2018 06 30, 22:02)
Rasai, kad oaduodamas į grindis- 28. Bet pati grundų T tau ne 28?
Kokie 23-24 šildymo sezonu. Patalpa gi - 21-22.
Vasara šis sjirthnas - gerokaj didesnis...
Nesuprantu, kas tau netinka ar blogai? Pažiūrėk paskutinį mano įdėtą grafiką. Tuo metu, kai vyksta vėsinimas, į grindis paduoda/grįžta 18-19 laipsnių, bet tik nustojus vėsinti termofikato temperatūra pakyla iki 21 laipsnio. Žiemą tas pats - kol vyksta šildymas, gali būti ir 28 laipsniai, bet tik nustojus šildyti ji krenta iki 22-23 laipsnių. Grindys iki tiek neįšyla ar neatšala, jos išspinduliuoja šilumą, vėsą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 07 01, 12:35)
Dar papildysiu savo įspūdžius iš grindinio vėsinimo eksploatacijos.
Per nepilnas dvi dienas jis sugebėjo numušti namo temperatūrą nuo 26°C-28°C iki 24°C, ir buvau priverstas jį išjungti, nes man pradėjo darytis nekomfortiškai vėsu. Šiandien, kai grindinis vėsinimas nedirba jau antra diena, absoliučiai nėra jokio noro jį vėl įjungti.
Savijauta geresnė, nei standartiniame name po kondyškės vėsinančios per orą, kurią išjungus temperatūra paprastai vėl momentaliai sukyla. Per grindis temperatūra kinta gerokai "minkščiau", labiau inertiškai, nėra jokių vėsesnio oro srovių, sakyčiau komfortas aukštesnio lygio.
Iki tol veikė be sustojimo? Mano automatika išjungia vėsinimą po trijų valandų, kai lauko temperatūra krenta žemiau 20 laipsnių. 22 laipsniai vasarą gal ir mažoka, bet žinau iki kiek gali numušti temperatūrą be jokių žaliuzių ar šešėliavimo. Padidinsiu paduodamą iki 19-20 laipsnių ir viduje bus 23-24 laipsniai.
Sutinku. Kas nėra jautęs vėsinimo per grindis, tikrai nesupras koks gėris. Gaivu ir jokio šalto vėjo pūtimo. Labai malonus jausmas.