QUOTE(cibulis @ 2017 01 16, 18:30)
Dėl gręžinio gerumo ne pats nusprendžiau. Man taip "Tenko" pasakė, kad tikrai neblogas gręžinys. Aš irgi klausiau dėl karšto vandens ruošimo. Sakė, kad per didžiausius šalčius iš gręžinio ateidinėtų apie -1, bet tai labai normalu. Taip pat sakiau, kad reikėjo padaryti bent 10 metrų gilesnį gręžinį. Sakė nelabai būtų ką padėję tie papildomi metrai.
Asilai tie TENKO, nes tie 10 metru gruntiniame vandenyje geriau, negu 100 metru sausame sluoksnyje.
Pas mane gamyklinis nustatymas prie -5 issijungia. Dabar padaruta, kad prie nulio issijungtu. Nes SS yra 10kW, o reikiamas galingumas tera 2kW. Tai yra 5 kartus galingesnis SS, jeigu dirbtu istisai... Taigi, greitai isaldo grezini, nes pozeminis vanduo nespeja atnesti silumos. Anksciau buvo isaldytas grezinys taip, kad pradedavo dirbti prie maziau kaip 3 laipsniu ir po pusvalandzio pasiekdavo minusa. Dabar pries isijungiant, cirkuliavinis 15 minuciu prasildo grezini imdamas siluma is vandens ir SS dirbti pradeda prie 5 laipsniu ir kas 15 min krenta po 1 laipsni. O jau nuo 1 iki nulio nukrenta per valanda...
Jeigu SS butu ne 10kW, o 6kW tai SS is grezinio paimtu 2 kartus daugiau silumos, nes pratenkancio vandens srove daugiau nunestu salcio ir atnestu naujos silumos.
PS
Beje, pas mane A klases kompiuterizuotas cirkuliacinis. Bet yra reguliatorius gamykloje pastatyutas ant max - 7 padalos. Tai as padariau minimum 1. Tai karta freonas buvo uzsaldes glikoli, nes kai kada ima ir nukrenta slegis ir as ji papildau vandeniu is vandentiekio su slegimu. Cia vaizdziai, bet grubiai pasakyta. Arteja laikas kai reikes reikes glikoli papildyti priesrudiniais priedais taiu ir koncentrato sliukstelsiu. Dabar i kokius 800 litru yra ivaryta koks 30 litru vandens papildomai. Bet itariu, kad grezejai supyle mazesnes koncentracijos glikoli. Jis turi pradeti uzsalineti ne prie zemesnes kaip 18 salcio freono temperaturos. Cia zemes siurbliams.