Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

Reikalingas tik visad įjungtas kompas.

Nesupyk, bet daug paprasčiau būtų susirasti su kompais draugaujantį žmogų ir paprašyti, kad padarytų. 0 ir 1 atveju kito varianto nelabai yra smile.gif Kažkiek nusimanančiam visos instrukcijos yra surašytos mano duotam linke. Jei trūktų tik sudėti taškus ant i, gal ir aš padėčiau.

QUOTE(cibulis @ 2017 01 13, 08:11)
Kaip tuo naudotis? Kokios papildomai įrangos reikia? Ar nieko nereikia? Aš apie programavimą suprantu tik tiek, kad yra 0 ir 1. Gali parašyti ir asmeniškai.

Atsakyti
QUOTE(sajudis @ 2017 01 13, 12:25)

Nesupyk, bet daug paprasčiau būtų susirasti su kompais draugaujantį žmogų ir paprašyti, kad padarytų. 0 ir 1 atveju kito varianto nelabai yra  smile.gif Kažkiek nusimanančiam visos instrukcijos yra surašytos mano duotam linke. Jei trūktų tik sudėti taškus ant i, gal ir aš padėčiau.

Įtariu tą softuką ir ant Raspberry Pi galima būtų paleisti.
Atsakyti
100%

QUOTE(remiga @ 2017 01 13, 12:53)
Įtariu tą softuką ir ant Raspberry Pi galima būtų paleisti.

Atsakyti
QUOTE(sajudis @ 2017 01 13, 12:25)

Nesupyk, bet daug paprasčiau būtų susirasti su kompais draugaujantį žmogų ir paprašyti, kad padarytų. 0 ir 1 atveju kito varianto nelabai yra  smile.gif Kažkiek nusimanančiam visos instrukcijos yra surašytos mano duotam linke. Jei trūktų tik sudėti taškus ant i, gal ir aš padėčiau.

Nepykstu, bet ir neturiu poreikio rinkti tokią smulkią informaciją. Ką pats su ja žadi daryti?
Atsakyti
Jei atvirai, tai nežinau. Info kaupimas nieko nekainuoja, o ateity gal kur ir panaudosiu.

QUOTE(cibulis @ 2017 01 13, 13:09)
Nepykstu, bet ir neturiu poreikio rinkti tokią smulkią informaciją. Ką pats su ja žadi daryti?

Atsakyti
QUOTE(sajudis @ 2017 01 13, 15:28)
Jei atvirai, tai nežinau. Info kaupimas nieko nekainuoja, o ateity gal kur ir panaudosiu.

Aišku, jei rinkimas nieko nekainuoja arba kainuoja labai nebrangiai, tai kodėl ne. Jei dar pats supranti, kaip tai daryti. Man pakanka, kad iš esmės visą tai matau geoterminio ekrane, internete. Aišku tik už paskutines 48 val. Kita vertus galima nusiimti sezono pradžioje, viduryje ir pabaigoje duomenis, ir juos palyginti. O tavo sukauptus duomenis reikėtų apdoroti ir paviešinti. Išvesti lauko kolektoriaus kreives kaip per visą sezoną keitėsi temperatūros. Būtų įdomi informacija.
Atsakyti
Šiandieną kaip tik užtikau veikiantį siurblį. Po 2 val. darbo štai kokios temperatūros vaikščiojo gręžinyje. Visai pakenčiamas vaizdas. Lauke buvo -2,5 laipsnio. Po kokių 15 min. siurblys išsijungė, t.y. dirbo apie 2:15 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 sausio 2017 - 18:45
Štai kaip elgiasi mano gręžinys šių metų sausį. Čia grafikas per pačius didžiausius šalčius (sausio 5-7 d.). O čia sausio 14-16 d. grafikas. Apatinė geltona linija rodo lauko temperatūra, kuri vienu metu buvo net -24 laipsniai. Akivaizdu, kad kai lauke labai šalta, iš gręžinio šildymo ciklo pabaigoje ateina apie 0. Atšilus orams iš gręžinio šildymo ciklo pabaigoje ateina apie +0,5.

Dar "Tenko" pridėjo tokį prierašą: "Per didžiausius šalčius tik du kart įtekanti temperatūra buvo nukritusi iki -0.2 ištekanti -3.1". Žodžiu, labai neblogas gręžinys.

Žiūrėjo, ką rodo inverteriniai siurbliai. Pas juos į gręžinį išteka minusinė temperatūra, bet iš gręžinio ateina apie +1,6. Taigi inverterinis mažiau sodina gręžinį. Su horizontaliu kolektoriumu tokiu oro iš gręžinio ateina apie -2 laipsniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 sausio 2017 - 15:40
Teoriskai (tiketina ir praktiskai) esant saltam orui (ir na nelabai siltam namui) grezinys greit "nusės" ir jo energija baigsis? (kazkuriam laikui)

QUOTE(cibulis @ 2017 01 16, 14:38)
Žiūrėjo, ką rodo inverteriniai siurbliai. Pas juos į gręžinį išteka minusinė temperatūra, bet iš gręžinio ateina apie +1,6. Taigi inverterinis mažiau sodina gręžinį. Su horizontaliu kolektoriumu tokiu oro iš gręžinio ateina apie -2 laipsniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 16 sausio 2017 - 15:44
QUOTE(arkava @ 2017 01 16, 15:43)
Teoriskai (tiketina ir praktiskai) esant saltam orui (ir na nelabai siltam namui) grezinys greit "nusės" ir jo energija baigsis?  (kazkuriam laikui)

Jei gręžinys per silpnas, jis į sezono galą tiesiog 'peršals', t.y. kuo toliau, tuo mažesnės temperatūros glikolis pradės grįžinėti į ŠS. Katastrofiškų pasekmių neturėtų būti, nebent visiškai suchaltūrinta ir gręžinio 'galia' žiauriai mažesnė, nei ŠS galingumas. Pradės tolygiai mažėti ŠS COP ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 01 16, 15:38)
Dar "Tenko" pridėjo tokį prierašą: "Per didžiausius šalčius tik du kart įtekanti temperatūra buvo nukritusi iki -0.2 ištekanti -3.1". Žodžiu, labai neblogas gręžinys.

Na vis tik įnešiu šiek tiek abejonių. Aš dar susilaikyčiau nuo galutinės diagnozės apie gręžinio 'gerumą' dėl paprastos priežasties - ŠS dar neruošia karšto vandens. Pradėjus tai daryti, gręžinys bus apkraunamas daugiau, regeneracijos laikai tarp ŠS įsijungimų bus mažesni, neaišku, ar temperatūros spės normaliai atsistatyti.

Iš kitos pusės, tikėtina, kad pradėjus gyventi, ŠS namo šildymui veiks rečiau (dėl vidinių pritekėjimų). Kur tas balanso taškas, turbūt tik kitų metų eksploatacija pasakys smile.gif
Atsakyti
bendram isprusimui idomu smile.gif, iki kokiu temperaturu geoterminis SS gali uzkelt vandens temp nenaudojant tenu?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 01 16, 17:17)
Jei gręžinys per silpnas, jis į sezono galą tiesiog 'peršals', t.y. kuo toliau, tuo mažesnės temperatūros glikolis pradės grįžinėti į ŠS. Katastrofiškų pasekmių neturėtų būti, nebent visiškai suchaltūrinta ir gręžinio 'galia' žiauriai mažesnė, nei ŠS galingumas. Pradės tolygiai mažėti ŠS COP ir tiek.

Esu dar girdėjęs (VBS agentūra smile.gif), kad esant dideliam gręžinio ir ŠS galingumų skirtumui gręžinys nespėja per nešildymo sezoną pilnai atsistatyti (kalba eina apie šimtąsias - dešimtąsias laipsnio dalis), kas su metais kaupiasi ir išlaidos šildymui didėja. Bet manau kad kas kažkiek metų būna nenormaliai šiltų žiemų, kai viskas daug maž turėtų atsistatyti.
Atsakyti