QUOTE(cibulis @ 2017 01 09, 20:47)
Kodėl klausi? O tavo siurblys, pradirbęs 30 min., kiek laiko ilsisi?
Taigi, vakar pagavau savo ŠS įsijungimo metu, tai tiksliai užfiksavau įsijungimo parametrus.
Labai trūksta iš lauko kolektoriaus ateinančio srauto temperatūros daviklio. Mano ŠS sumontuotas tik iš ŠS išeinančio srauto į kolektorių temperatūros daviklis, tad visų parametrų pateikti neturiu galimybės.
Įsijungęs ŠS išdirbo lygiai 1val. 1 min. Vis tik, gal teigti "lygiai", pasakyta kiek per daug kategoriška, nes laiką kontroliavau telefono pagalba, kuriame nesimatė sekundžių, bet darbo laikas užfiksuotas pakankamai tiksliai
. Apie pusvalandį ŠS dirbo, kai jį paleidinėjau 2016-12-13, kada buvo aukštesnė lauko temperatūra, bei grįžtamo srauto temperatūros buvo nurodytos žemesnės. Temperatūrą šiek tiek užkėliau, nes ant langų intensyviai rinkosi kondensatas, tad dar padidinau ventiliacijos intensyvumą ir kondensato rinkimasis sumažėjo labai stipriai iki nekrentančio į akis. Beje ir anksčiau ŠS dirbo apie 40min. Pamenu, prisiskaitęs komentarų, jog pageidautina, kad įsijungęs ŠS išdirbtų ne mažiau 30 min, ir ieškojau tokių histerizės nustatymų, kad dirbtų apie 30 min. vis tik mano lauko kolektorius paskaičiuotas pagal namo šilumos poreikį, o ne pagal ŠS galingumą, tad nors ir buvau įsitikinęs savo pasirinkimo teisingumu, bet norėjau per daug kolektoriaus nenusodinti pirmų paleidimų metu.
Taigi, 2017-01-11 19:32-20:33 įsijungimo parametrai:
Įsijungus ŠS į lauko kolektorių paduodama temperatūra greitai nukrito iki ~3C-2,4C laipsnių, vėliau krito labai pamažu. Prieš pat ŠS išsijungimą į kolektorių buvo paduodama +0,2C laipsnio temperatūra. Tik išsijungus kompresoriui lauko kolektoriaus cirkuliacinis išsijungė gal po kokių 10 sekundžių, bet per tą laiką srauto temperatūra spėjo užkilti iki 2,4C laipsnių. Išsijungus lauko cirkuliaciniam toliau temperatūrų nefiksavau, nes bus jau ne srauto temperatūra, o patalpų. Lauke tuo metu buvo -8C laipsnių temperatūra ir ši temperatūra jau atšilusi, po iki -24C nukritusios savaitgalį, be to ŠS dirbo jau beveik mėnesį, tad mano supratimu šio laikotarpio jau užtenka išvados darymui, jog kolektoriaus ilgio parinkimas pagal namo šilumos poreikį, o ne pagal ŠS galingumą yra teisingas sprendimas. Pirmų įjungimų metu, pamenu ŠS laikiau įjungtą ir ilgesnį laiką, ir į kolektorių paduodamo srauto temperatūra tuo metu buvo numušta ir iki žemesnių nei -1C laipsnis.
Kiek laiko ŠS stovi tarp įsijungimų pasakyti negaliu, neužfiksavau, bet primetus pagal tavo pavyzdį, kai per parą įsijungia 3 kartus pradirbus 3 valandas, galima teigti kad maniškis su tokiais nustatymais turėtų įsijungti kokius 4,5 karto per parą.
Tai kad neturiu tikslios iš lauko kolektoriaus į ŠS ateinančio srauto temperatūros, neleidžia man tinkamai sureguliuoti lauko cirkuliacinio galingumo, tad nustačiau jį maksimaliu galingumu, kas tikrai nebus optimaliu nustatymu.
Patalpų vidaus srauto temperatūrų skirtumas 5,7C-5,8C visame šildymo diapozone. Iki vidaus srautų balansavimo buvo truputį virš 6C laipsnių, bet prisukus kelias kilpas, bendras srauto greitis šiek tiek pakilo, tad ir temperatūrų skirtumas sumažėjo.
Dar atkreiptinas dėmesys į tai, kad antrame aukšte, kur sudėtas laminatas, temperatūrų skirtumas yra ženkliai mažesnis už pirmo aukšto srauto, kur grindų danga - plytelės, ir šildymo intensyvumas juntamai skiriasi, pirmo aukšto grindys šildo geriau nei antro.