Maniškis siurblys nerodo, kiek laiko dirbo per parą. Jis rodo tik visą išdirbtą laiką nuo paleidimo. Per pusantrų metų dirbo 1399 val., įsijungimų skaičius - 777 kartai, vidutiniškai vienas įsijungimas trunka 1:48 val. Štai informacija.
Šeštadienį per pačius šalčius, kuomet lauke buvo -20, siurblys vienam šildymo ciklui dirbo apie 3 val. Tą parą buvo 3 įsijungimai. Taigi per parą išeina apie 9 val. Kai mažiau šalta, būna apie 4 įsijungimai ir vienas trunka apie 2 val. Išeitų, kad per šitą savaitę dirbo apie 60 val. Gal ir mažiau.
Mano atveju vaikšto gana žemos temperatūros. Kai lauke buvo -20 ir siurblys dirbo apie 3 val., t.y. šildymo ciklo pabaigoje, iš gręžinio ateidinėjo apie 0, o grįžinėjo -2,8. Jei gerai pamenu.
QUOTE(cibulis @ 2017 01 09, 18:46)
siurblys vienam šildymo ciklui dirbo apie 3 val. Tą parą buvo 3 įsijungimai.
Gal gali pasidalinti, kokie dabar tavo ŠS nustatymai? Kokia histerizė, kad ŠS po įsijungimo dirba 3 val.? Kokie temperatūrų nustatymai?
Mano ŠS histerizė 2 laipsniai, tai įsijungęs ŠS pradirba apie pusvalandį, gal truputį daugiau.
QUOTE(mintas @ 2017 01 09, 21:07)
Gal gali pasidalinti, kokie dabar tavo ŠS nustatymai? Kokia histerizė, kad ŠS po įsijungimo dirba 3 val.? Kokie temperatūrų nustatymai?
Mano ŠS histerizė 2 laipsniai, tai įsijungęs ŠS pradirba apie pusvalandį, gal truputį daugiau.
Šiuo metu nustatyta histerizė 1. Pastebėjau, kad geriausią COP gaunu su histerize 1,5. Su histerize 1 COP šiek tiek prastesnis, bet tenai tik skaičiai po kablelio. Tačiau su histerize 1 namie akivaizdžiai šilčiau. Tiek su histerize 1, tiek histerize 1,5 name palaikoma vienoda temperatūra, bet su histerize 1 atrodo šilčiau. Todėl palikau histerizę 1. Praeitais metais, kai tik paleido siurblį, paliko histerizę 2, tai siurblys darbui jungdavosi tik kas 2 paras. Bet rekūpo nebuvo.
Kiek laiko dirba siurblys labai priklauso nuo lauko temperatūros. Kai lauke buvo -20 laipsnių, dirbo apie 3 val. Tokiu oru tikriausiai dirbtų apie 2 ar 2,5 val. Jei būtų šilčiau, tai ir 2 val. nereikia. Temperatūrų nustatymų neturiu, tačiau yra šildymo kreivė. Viršutinis skaičius nurodo, kokios temperatūros grįžtamas vanduo turi būti prie -20, vidurinis skaičius - kitas grafiko taškas.
Pasirodo, kad gerai prisimenu. Žiūrėk, siurblys dirba 2 val. ir 5 min. O čia visa likusi informacija: lauke -6,9, į grindis paduoda 29,1 laipsnio termofikatą, grįžtantį liko pakelti 0,2 laipsnio iki 24,3 (apskaičiuotas tokiu oru grįžtantis yra 23,3 + 1 laipsnio histerizė ir turime 24,3 laipsnius), iš gręžinio įteka 0,3, į gręžinį išteka -2,5 laipsnio propilengliukolis. Šitas šildymo įsijungimas šią parą - trečias. Greičiausiai daugiau šią parą nesijungs.
Kodėl klausi? O tavo siurblys, pradirbęs 30 min., kiek laiko ilsisi?
QUOTE(cibulis @ 2017 01 09, 20:47)
Gaudyti reikia, jei rimtai, tai kiek tiksliai dabar dirba ŠS įsijungęs nežinau. Kai pirmus kartus įjunginėjau, tada bandžiau žiūrėti, o dabar net nebandau sužiūrėti.
Kiek laiko ilsisi, tai niekad nežinojau. Blogai kai nėra logų, o budėti prie ŠS noro visai neturiu.
QUOTE(honda15i @ 2017 01 09, 12:30)
Namas 150kvm
SS 10kw
Greziniai 2x90 (pagal projekta 6kw galingumas)
šią savaitę SS dirbo 53 val.
palaikoma temperatura 21/19
peer šalčius darbo ciklas 45 min darbo 1 val. poilsis
po 2 val neprtraukiamo darbo (boileris+šildymas) į gręžinį grįždavo -2, iš gręžinio ateidavo +0,5/+1
QUOTE(mintas @ 2017 01 09, 22:53)
Kiek laiko ilsisi, tai niekad nežinojau.
O kokia temperatūra ateina ir kokia grįžta į kolektorių matai? Ar šitos informacijos irgi nematai? Visi čia su gręžiniais. Būtų įdomu palyginti horizontalų kolektorių.
Šio ryto duomenys. Siurblys dirba beveik 3 valandas. Visa temperatūrų informacija čia: į grindis paduoda +30, grįžtamas apskaičiuotas +24, siurbliui liko grįžtamą pakelti 0,1 laipsniu iki +25 (24+1 histerizė), lauke -12,6 laipsniai.
Šiek tiek nuviliantys gręžinio skaičiai: įteka -0,1, grįžta -2,9. "Tenko" man sakė, kad į žiemos pabaigą tai normalios temperatūros. Bet aš manau, kad gręžinys šiek tiek per silpnas. Trūksta kokių papildomų 10 metrų. Kokios temperatūros "vaikšto" kitų gręžiniuose?
Kaip ir spėjau, vakar siurblys buvo įsijungęs tik 3 kartus. Baigė šildyti vakar 19:50. Kitas įsijungimas buvo 2:12 val. Prastova tarp įsijungimų 6:22 val.
Šiek tiek nuviliantys gręžinio skaičiai: įteka -0,1, grįžta -2,9. "Tenko" man sakė, kad į žiemos pabaigą tai normalios temperatūros. Bet aš manau, kad gręžinys šiek tiek per silpnas. Trūksta kokių papildomų 10 metrų. Kokios temperatūros "vaikšto" kitų gręžiniuose?
Kaip ir spėjau, vakar siurblys buvo įsijungęs tik 3 kartus. Baigė šildyti vakar 19:50. Kitas įsijungimas buvo 2:12 val. Prastova tarp įsijungimų 6:22 val.
QUOTE(emda @ 2017 01 10, 00:19)
Namas 150kvm
SS 10kw
po 2 val neprtraukiamo darbo (boileris+šildymas) į gręžinį grįždavo -2, iš gręžinio ateidavo +0,5/+1
SS 10kw
Mano siurblio galingumas - 4,7 kW. Gręžinio gylis - 90 m. Jūsų siurblio galia dvigubai didesnė, dvigubai gilesnis ir gręžiniai. Temperatūros iš/į gręžinį labai panašios. Išvada: arba mūsų gręžiniai per silpni, arba tokios gręžinio temperatūros prie esamų šalčių tikrai normalios.
QUOTE(cibulis @ 2017 01 10, 08:28)
O kokia temperatūra ateina ir kokia grįžta į kolektorių matai? Ar šitos informacijos irgi nematai? Visi čia su gręžiniais. Būtų įdomu palyginti horizontalų kolektorių.
Matau tik išeinančia iš ŠS į kolektorių. Kokia grįžta iš kolektoriaus į ŠS - nematuojama.
Išeinanti pamenu, į vieno veikimo pabaigą ir minusinė buvo, bet po kiek laiko startavus vėl pliusas, bet čia ne dėl to, kad kolektorius horizontalus, o kad šiek tiek per trumpas mano ŠS galingumui. Todėl ir nenoriu daryti, kad ŠS dirbtų kokią valandą ar dar ilgiau. Pilnai mano lauko kolektorių nusodintų, o taip po ~pusvalandį kaip ir viskas tvarkoje. Na dar nueisiu, pabandysiu pagaudyti, kada įsijungs, pažiūrėsiu.
QUOTE(cibulis @ 2017 01 10, 09:07)
Mano siurblio galingumas - 4,7 kW. Gręžinio gylis - 90 m. Jūsų siurblio galia dvigubai didesnė, dvigubai gilesnis ir gręžiniai. Temperatūros iš/į gręžinį labai panašios. Išvada: arba mūsų gręžiniai per silpni, arba tokios gręžinio temperatūros prie esamų šalčių tikrai normalios.
Suradau, kada gamintojas mano SS 10kw rekomenduoja 200-250m,gylio gręžinį. Tai maniškis 2x90m , kaip sakoma, "ant ribos", Aišku, galėtų būti gilesnis, bet kol nepradėjau domėtis, tol nežinojau. Pardavėjai išvis siūlė tik 150m. Aišku daug priklauso nuo paties grunto struktūros. Įdomu, kokios temperatūros pas Honda, nes jo gręžiniai 3x60m ir ,kiek žinau, vandeningi
QUOTE(emda @ 2017 01 10, 23:16)
Suradau, kada gamintojas mano SS 10kw rekomenduoja 200-250m,gylio gręžinį. Tai maniškis 2x90m , kaip sakoma, "ant ribos", Aišku, galėtų būti gilesnis, bet kol nepradėjau domėtis, tol nežinojau. Pardavėjai išvis siūlė tik 150m. Aišku daug priklauso nuo paties grunto struktūros. Įdomu, kokios temperatūros pas Honda, nes jo gręžiniai 3x60m ir ,kiek žinau, vandeningi
T ieinanti vis dar teigiama. Delta t vidurkis tarp 3.6 ir 4.0 padidejo nes cirkuliacini pastaciau ant pirmos padeties. Turetu tik apie 5w imt 😃. Praeitais metais ieinantis jau buvo minusinis ir delta t apie 2.5.
Tai klausimas kas geriau ar tureti delta t didesni ir ieinancia t is grezinio teigiama ar delta t maziau uz 3 su neigiamu ieinanciu ir 10w elektros sanaudom?
Ikeliu keliu sav. sio sildymo sezono t ir valandas.
Pridėta:
QUOTE(honda15i @ 2017 01 11, 08:45)
T ieinanti vis dar teigiama. Delta t vidurkis tarp 3.6 ir 4.0 padidejo nes cirkuliacini pastaciau ant pirmos padeties. Turetu tik apie 5w imt 😃. Praeitais metais ieinantis jau buvo minusinis ir delta t apie 2.5.
Tai klausimas kas geriau ar tureti delta t didesni ir ieinancia t is grezinio teigiama ar delta t maziau uz 3 su neigiamu ieinanciu ir 10w elektros sanaudom?
Pats sakei, kad gręžinio Delta T geriausia 3, o dabar stipriai padidinai. Kaip siurblys, namo grindys nuiminėja šiluma? Gal ne veltui gamintojai rekomenduoja Delta T gręžinio laikyti apie 3. Aišku cirkuliacinio mažos sąnaudos žavi. Kiek laiko su didesniu Delta T vyksta vienas šildymo ciklas ir kiek vyko su mažesniu Delta T? Kodėl pakeitei nustatymą - tik dėl aukštesnės gręžinio temperatūros?