Sveiki naudotojai. Naudojuosi ir aš nuo spalio mėn. Spustelėjo šaltukas,tai girdžiu,kad siurbliukas dažnai veikia. Nieko aš nereguliuoju,nes nelabai įkertu. Nuo rugsėjo 26d.iš viso pagamino 9000 kwh šildymui ir karštam vandeniui. Kaip vertinti nežinau....stebėjau parą per šaltukas dabar,tai per parą apie 200kwh pagamino....
QUOTE(Ingese @ 2017 01 07, 11:21)
<p>Sveiki naudotojai. Naudojuosi ir aš nuo spalio mėn. Spustelėjo šaltukas,tai girdžiu,kad siurbliukas dažnai veikia. Nieko aš nereguliuoju,nes nelabai įkertu. Nuo rugsėjo 26d.iš viso pagamino 9000 kwh šildymui ir karštam vandeniui. Kaip vertinti nežinau....stebėjau parą per šaltukas dabar,tai per parą apie 200kwh pagamino....</p>
Ko 9000 kWh pagamino - šilumos? Kiek prisuko elektros? Bet kuriuo atveju tikrai dideli skaičiai. Galbūt namas nėra itin šiltas. Susisiekite su atstovais, montuotojais gal kažką reikia nustatyti ar pareguliuoti. Koks siurblys? Įrengtas gręžinys ar horizontalus kolektorius?
Sunku ką nors vertinti, kai neaišku koks namas.
Na namas kaip namas 150 kvadr. Pirmame aukšte grindininis. Antrame vonioje grindinins,kitur radiatoriai. Siurblys 9,34kw alpha inotec. Radiatorius prisuku ir pastatau ant 2,užtektinai. Su grindininiu nežinau,nemoku reguliuoti. Kartais siurblyje vienu laipsniu susimažinu aplamai. Gręžiniai du vertikalus. Gal galite pasiūlyti subtilybių kaip galima efektyviau šildytis,gal nakčiai nustatote mažiau, gal naktį vandens neruošiate?
Na dalinu iš 5 ir gaunu suvartotą energiją.
QUOTE(Ingese @ 2017 01 07, 16:59)
<p>Na dalinu iš 5 ir gaunu suvartotą energiją.</p>
optimistiškai dalinat. Abejoju, kad su radiatoriais galima dalinti iš 5.
QUOTE(mintas @ 2017 01 06, 23:39)
Taigi, jau pora parų temperatūra laikosi -15C - -20C ribose, o mano patalpose temperatūra laikosi kaip įkalta +21C, taigi ŠS užteko tik dažniau įsijungti, kad kompensuotų didesnius šilumos nuostolius. Kelti grįžtamo temperatūros neprireikė.
Gali palyginti. Ką darė tavo siurblys? Maniškis teno nei karto nebuvo įjungęs. Ne tik šiemet. Niekada. Išskyrus, kai buvau supjovęs grybą ir laikiau atidarytus langus prie -22 laipsnių.
COP 5,09
QUOTE(Ingese @ 2017 01 07, 22:15)
<p>COP 5,09</p>
Mano COP apie 5, bet šią šaltą parą krito iki 4,7. Tas pats Alpha Innotec.
QUOTE(biesas66 @ 2017 01 07, 06:29)
O jei nereguliuoti kreives,kas atitiks? Pvz as nieko nedarau...
nieko dirbs pagal gamyklinius nustatymus, jeigu tą kreivę aktyvuosit aplamai. Ir be jos gyventi galima.
pas mane apie 110val/sav
pas ką daugiau?
01.06/07 paromis kai vid.T lauke -18C, dirbo 21val/parą
tenai nebuvo įjungti, iš kūdros ateina +7.1C (po 2h darbo)
pas ką daugiau?
01.06/07 paromis kai vid.T lauke -18C, dirbo 21val/parą
tenai nebuvo įjungti, iš kūdros ateina +7.1C (po 2h darbo)
QUOTE(honda15i @ 2017 01 09, 13:30)