Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

QUOTE(honda15i @ 2017 01 03, 18:51)
yra tie tenai berods triju galios pakopu 3, 6 ir 9 kw. Kai SS pajunginejo, klause ar isjungt tenus. Sakiau Taip smile.gif Paskui nustatymuose kazkada radau, kad jie tikrai isjungti.

praeita sausi kai buvo salta savaite isdirbo 105 valandas per savaite smile.gif

Nesupratau: tenai atjungti, bet per šalčius buvo įsijungę 105 valandoms? Kiek elektros prisuko?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 03, 18:05)
Nesupratau: tenai atjungti, bet per šalčius buvo įsijungę 105 valandoms? Kiek elektros prisuko?

105h kompresorius pradirbo. apie 15 valandu per para kachigarino.

105hx1.6kw = 168kwh per savaite
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2017 01 03, 19:37)
105h kompresorius pradirbo. apie 15 valandu per para kachigarino.

105hx1.6kw = 168kwh per savaite

O kodėl jungėsi ir prie ko minuso įsijungia? Mano name per visą laiką yra prisukta apie 30 kWh elektros, kurias sunaudojo tenas. Bet pačioje pradžioje tikrino ar jis veikia, tai ir buvo kažkiek įsijungęs. Dar vienas įsijungimas buvo, kai aš prie -20 sugalvojau namą išvėdinti. Siurblys dirbo ir nesuprato, kodėl niekaip nepavyksta užkelti temperatūros. Daugiau niekada nebuvo įsijungęs. Arba aš kažką pražiopsojau. Pažiūrėsiu kaip bus per šiuos šalčius.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 03, 18:48)
O kodėl jungėsi ir prie ko minuso įsijungia? Mano name per visą laiką yra prisukta apie 30 kWh elektros, kurias sunaudojo tenas. Bet pačioje pradžioje tikrino ar jis veikia, tai ir buvo kažkiek įsijungęs. Dar vienas įsijungimas buvo, kai aš prie -20 sugalvojau namą išvėdinti. Siurblys dirbo ir nesuprato, kodėl niekaip nepavyksta užkelti temperatūros. Daugiau niekada nebuvo įsijungęs. Arba aš kažką pražiopsojau. Pažiūrėsiu kaip bus per šiuos šalčius.

jeigu klausi apie tena, tai sakau jie isjungti ir neisijungia.

ilgai dirbo kompresorius nes ilgai uztruko kol pakeldavo T iki nurodytos, del padidejusiu siluminiu nuostaliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2017 01 03, 19:58)
jeigu klausi apie tena, tai sakau jie isjungti ir neisijungia.

ilgai dirbo kompresorius nes ilgai uztruko kol pakeldavo T iki nurodytos, del padidejusiu siluminiu nuostaliu smile.gif

Ne visi supranta iš karto. Dabar ir man dašuto. Todėl ir sakau, kad tenas neturi jungtis. Ypač jei namas šiltas ir kolektoriaus galios pakanka.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 03, 12:22)
Siūlyčiau nieko nedaryti ir realiai sulaukti tų -10°C ir tiesiog pastebėti ŠS elgesį.

Nieko nebus. Perskaitęs apie teno įjungimą t esant žemiau -10C, neišnešiau lauko daviklio į lauką. Dabar ŠS mato pastoviai ~20C smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 03, 21:08)
Nieko nebus. Perskaitęs apie teno įjungimą t esant žemiau -10C, neišnešiau lauko daviklio į lauką. Dabar ŠS mato pastoviai ~20C smile.gif

Na va, publika suintriguota, veiksmas vyksta, o pačiu įdomiausiu momentu kulminacija neįvyksta biggrin.gif Nešk tą daviklį laukan, mokslas reikalauja aukų smile.gif Jei tikrai tenus įjunginės, tada į vidų ir įsineši...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 01 03, 21:43)
Na va, publika suintriguota, veiksmas vyksta, o pačiu įdomiausiu momentu kulminacija neįvyksta  biggrin.gif Nešk tą daviklį laukan, mokslas reikalauja aukų smile.gif Jei tikrai tenus įjunginės, tada į vidų ir įsineši...

Matai, ne taip lengvai pas mane tą daviklį laukan iškiši. Nesugalvojau nieko geriau, kaip į apšiltintą, iš lauko paimamo oro ortakį įkišti, bet visai nesinori ortakio gręžioti, bei apšiltinimo sluoksnio ardyti, jei ta skylė vėliau bus nereikalinga.

Yra dar viena problema. Aš niekaip nesužinosiu, ar tenai buvo įsijungę ar ne. Neturiu jokių techninių priemonių, leisiančių man tai nustatyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 sausio 2017 - 21:58
QUOTE(mintas @ 2017 01 03, 22:08)

Mano siurblys nuo kokių +15 tikrai išsijungtų ir nebešildytų namo. Kaip saviškį apgavai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 03, 22:03)
Mano siurblys nuo kokių +15 tikrai išsijungtų ir nebešildytų namo. Kaip saviškį apgavai?

O tai kad apgaudinėti nereikėjo. Nustatytas pastovus, linijinis šildymo režimas, tad nekreipia dėmesio į lauko temperatūrą dėl šildymo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 03, 23:16)
O tai kad apgaudinėti nereikėjo. Nustatytas pastovus, linijinis šildymo režimas, tad nekreipia dėmesio į lauko temperatūrą dėl šildymo.

Kas per linijinis šildymo būdas? Mano atveju siurblys reaguoja tik į du dalykus: lauko temperatūrą ir grindų grįžtamo termofikato temperatūrą. Pagal tai paskaičiuoja, kada įsijungti ir kokios temperatūros termofikatą paduoti į grindis, kada išsijungti. Mano kukliomis žiniomis visi geoterminiai siurbliai turi matyti realią lauko temperatūrą? Kažkokiu būdu pavyks sužinoti, kiek kainuoja šildymas su geoterminiu ir kiek jis sumažėjo palyginti su rekuperatoriaus tenu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2017 - 22:20
QUOTE(cibulis @ 2017 01 03, 22:19)
Kas per linijinis šildymo būdas?

Mano šilumos siurblys gali dirbti dviem režimais 1. Linijinis, kai žiūrima tik į grįžtamo srauto temperatūrą, kuri yra pastovi ir nekintama, bei 2. režimas pagal šildymo kreivę, kuomet stebima lauko ir grįžtamo temperatūros. Kintant lauko temperatūrai, palaikoma atitinkamai pakitusi grįžtamo srauto temperatūra.

Taigi, mano ŠS dabar dirba pagal pirmąjį metodą, kada nekreipiamas dėmesys į lauko temperatūrą. Lauko daviklis patalpų viduje, matuoja kambario temperatūrą.

Kažkokiu būdu pavyks sužinoti, kiek kainuoja šildymas su geoterminiu ir kiek jis sumažėjo palyginti su rekuperatoriaus tenu?

Šiuo momentu nėra techninių galimybių sužinoti kiek ŠS vartoja elektros energijos. Neturiu trifazio skaitliuko. Jie brangūs, tad pirkti neketinu, o be to nelabai yra ir kur dėti, automatų dėžė beveik pilnai užpildyta ir taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 sausio 2017 - 22:37