Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 17:23)
Šeip tai schemoje lygtai relė tenus ir atjunginėja. Tai jei relė stovi tarp tenų ir valdiklio, tai valdikliui giliai dzin ar yra tenai ar jų nėra?

Jei nėra elektronikos prie/ant teno maitinimo linijos, reiškia niekas realiai ir netikrina, ar tenas gyvas. Stipriai abejoju, ar hiseer'as tiek būtų pažengęs smile.gif

O jei vis tik yra kokios nors patikros grandinės, tai gal fiziškai ten'ą atjungus ir pajungus kokią 1W 230V LED lemputę vietoj jo, tas patikras išeis apeiti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 01 02, 17:27)
O jei vis tik yra kokios nors patikros grandinės, tai gal fiziškai ten'ą atjungus ir pajungus kokią 1W 230V LED lemputę vietoj jo, tas patikras išeis apeiti? smile.gif

Tai kad ir 20W kaitrines pajungti, ir tai kapeikas prisuks lyginant su 3x2kW tenais, bet geriau būtų išsiaiškinti ar gali būti kokia tenų egzistavimo kontrolė ar ne. Geriau laiką besiaiškinant sugaišt, nei be reikalo montuojant lemputes.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 17:32)
Tai kad ir 20W kaitrines pajungti, ir tai kapeikas prisuks lyginant su 3x2kW tenais, bet geriau būtų išsiaiškinti ar gali būti kokia tenų egzistavimo kontrolė ar ne. Geriau laiką besiaiškinant sugaišt, nei be reikalo montuojant lemputes.

Nematant/neturint elektrinės schemos lieka tik spėlioti. Jei tenai pajungti tiesiog pagal principą nulis-tenas-relė-fazė, tai jų veikimo niekas netikrina (darant prielaidą, kad ant teno laido nėra sumontuota kokia induktyvinė srovę matuojanti ritė). Jei tarpe įsiterpia kažkokia elektronika (pvz, reguliuojanti teno generuojamą galią), tai visokių patikrų grandinių jau gali būti įterpta.

Aš šiaip jaudinčiausi iš lėto - pradžiai fiziškai atjungi tenus ir stebi situaciją. Kaip jau rašiau, duodu kokius 95% tikimybės, kad viskas veiks be problemų. Dar kokius 4% duodu atvejui, kad suveiks koks monitoringas ir siurblys išmes aliarmą, bet veiks toliau ir 1%, kad sustos su klaida smile.gif Ir tik tuo atveju, jei vis tik atsitiks pastarasis fatalinis atvejis, sukčiau galvą toliau - ar jungti lemputes vietoje teno ar dar kaip nors kitaip apgaudinėti monitoringą.

P.S. Ai, pagalvojau gi dar vienas buitinis variantas yra - skambinti į Vilprą ir paklausti, kaip atjungti velniop tuos vidinius ŠS tenus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 02 sausio 2017 - 18:00
QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 15:34)
Svaigau aš apie kreives, o kreivės nustatomos atsižvelgiant į lauko temperatūros daviklį, bet pasirodo, kad ir tenai automatiškai įjungiami pagal lauko daviklį. Mažiausia galima nustatyti įsijungimo temperatūra "-10C".

Nori pasakyti, kad kinas taip sukonstruotas, kad nuo -10 lauko temperatūros jungsis tenas? Netikiu. Mano atveju tik kartą buvo įsijungęs tenas. Buvo taip: lauke -20, siurblys kaip tik tuo metu šildė namą, o aš nusprendžiau pravedinti patalpas ir atidariau langus. Siurblys niekaip nesuprato, kodėl nepavyksta prišildyti namo ir įjungė teną. Bet jei tokių nesąmonių nedaryčiau, tai tenas tikrai nesijungia. Ne manau, kad ir tavo atveju vos tik kris temperatūra žemiau -10, ims ir įsijungs.
Atsakyti
Tenai isijungia kai valdiklis pamato, kai ŠS neturi jėgu pasiekt užduota T.
Keista, kad nėt nustatyme opcijos tenu valdymui.

QUOTE(cibulis @ 2017 01 02, 17:01)
Nori pasakyti, kad kinas taip sukonstruotas, kad nuo -10 lauko temperatūros jungsis tenas? Netikiu. Mano atveju tik kartą buvo įsijungęs tenas. Buvo taip: lauke -20, siurblys kaip tik tuo metu šildė namą, o aš nusprendžiau pravedinti patalpas ir atidariau langus. Siurblys niekaip nesuprato, kodėl nepavyksta prišildyti namo ir įjungė teną. Bet jei tokių nesąmonių nedaryčiau, tai tenas tikrai nesijungia. Ne manau, kad ir tavo atveju vos tik kris temperatūra žemiau -10, ims ir įsijungs.

Atsakyti
pas mano vokieti tai isjungti programiskai.

turetu ir pas kina buti.
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2017 01 02, 19:38)
pas mano vokieti tai isjungti programiskai.

turetu ir pas kina buti.

Nėra.

Nors yra dar keli keičiami parametrai, pav.: "SF02", kurie instrukcijoje neaprašyti.
Atsakyti
gal kas gali rekomenduoti tikrai patikima imone geoterminiam sildymui irengti pajuryje? aciu
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 20:06)
Nėra.

Nors yra dar keli keičiami parametrai, pav.: "SF02", kurie instrukcijoje neaprašyti.

tai jeigu tenas įsijungia bet kokiu atveju, kai lauke temperatūra nukrenta iki -10°C, tai pritarčiau Verteris nuomonei tik vietoje 95% duočiau 99,9%, kad viskas veiks normliai.
bet jeigu tenas jungiasi ne tik nuo lauko, bet ir analizuoja grįžtančio termofikato temperatūras, kaip minėjo arkava, tuomet išimti tenus nebus paprasta. Iš kitos pusės tai mažai tikėtina, nes tai reikštų, jog ŠS savarankiškai nesugeba sukelti termofikato temperatūros, todėl pasitelkia tenus. Žinant jūsų namo nuostolius ir ŠS galingumą tai beveik neįmanoma. Nebent lauke paspaustų -45°C ar daugiau.
Siūlyčiau nieko nedaryti ir realiai sulaukti tų -10°C ir tiesiog pastebėti ŠS elgesį. Gali būti jog nuo -10°C lauko temperatūros, ŠS gali pradėti naudoti teną, bet jeigu grįžtamo termofikato temperatūra bus normos ribose, jis jo tiesiog nejungs net ir spaudžiant -20°C šaltukui.
Atsakyti
ilgai laukt ne teks. 4dienio vakara zada -19 Vilniuje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2017 01 03, 18:19)
ilgai laukt ne teks. 4dienio vakara zada -19 Vilniuje smile.gif

O tavo siurblys jungia tena ar ne? O gal jo net neturi? Mano, kaip rašiau, buvo tik kartą įjungęs. Pažiūrėsiu ir aš ar per šiuos šalčius jungs teną.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 03, 17:35)
O tavo siurblys jungia tena ar ne? O gal jo net neturi? Mano, kaip rašiau, buvo tik kartą įjungęs. Pažiūrėsiu ir aš ar per šiuos šalčius jungs teną.

yra tie tenai berods triju galios pakopu 3, 6 ir 9 kw. Kai SS pajunginejo, klause ar isjungt tenus. Sakiau Taip smile.gif Paskui nustatymuose kazkada radau, kad jie tikrai isjungti.

praeita sausi kai buvo salta savaite isdirbo 105 valandas per savaite smile.gif
Atsakyti