QUOTE(mariuzs @ 2016 12 25, 13:39)
Kokios turėtų būti delta temp glikolio ir grindinio šildymo? Bandysiu su cirkuliacinių greičiais pažaist.
Glikolio nepamenu tiksliai, bet kažko galvoje 2C-4C laipsnių skirtumas užstrigęs, jei jau siekia 5C ir daugiau, būtina ieškoti galingesnio cirkuliacinio. Kažkada su honda15i šiuo klausimu diskutavom, gal ir jo bloge, o grindinio šildymo mano ŠS instrukcijoje rekomenduojamas 5C-10C skirtumas, bet rekomenduočiau labiau orientuotis į 5C skirtumą.
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 25, 14:39)
Kokios turėtų būti delta temp glikolio ir grindinio šildymo? Bandysiu su cirkuliacinių greičiais pažaist.
Mano gręžinio propilengliukolio delta T pagal montuotujus ideali 3 laipsniai: jei iš gręžinio ateina +5, grįžti į gręžinį turi +2. Grindinio delta T nėra, nes siurblys dirba pagal grįžtamą, o jį lemia histerizė. Kiek paduoti į grindis, lemia šildymo kreivė, lauko temperatūra.
QUOTE(honda15i @ 2016 12 25, 14:35)
Dėl grindinio tai sutinku 4-5 laipsniai. O dėl glikolio tai pas mane situacija
tokia: kuo aukštesnė t ateina iš gręžinio tuo didesnis skirtumas grįžtamo. Kuo mažesnė t ateina iš gręžinio tuo mažesnis ir skirtumas. Pvz jeigu iš gręžinio ateina +7, tai į gręžinį grįžta +3, bet jeigu iš gręžinio ateina +3 tai į gręžinį grižta 0,5 . Pastebėjau, kad SS stengiasi išlaikyti kuo aukštesnę grižtamo, kad nebūtų minusas. Dabartiniuose SS cirkuliaciniai siurbliai kintamo greičio. Tai manau tam tikrose ribose jie reguliuojami automatiškai
Skaičiau ankščiau geoterminio instrukciją ir nieko nesupratau apie jo valdymą, tik grubiai, kad tokios funkcijos yra, bet kaip iki jų dasikapstyti, kol neįjungiau ŠS ir gyvai nepamaigiau valdiklio, tol buvo neaišku. Dabar jau žinau ir kodėl. Aprašymas buvo padrikas, nenuoseklus, kalba apie vartotojui pasiekiamus nustatymus peršoka prie nustatymų, nepasiekiamų eiliniam vartotojui ir pan. Žodžiu, įjungi ŠS pora kartų pamaigai ir viskas aiškiau, nei mėnesį bandant instrukciją studijuoti .
Bet ne apie tai. Svaigau aš apie kreives, o kreivės nustatomos atsižvelgiant į lauko temperatūros daviklį, bet pasirodo, kad ir tenai automatiškai įjungiami pagal lauko daviklį. Mažiausia galima nustatyti įsijungimo temperatūra "-10C". Tai pakankamai žema temperatūra, bet visai neturiu noro, kad ir prie tokios tenai įsijunginėtų. Dabar mąstau, kad nėra prasmės lauko daviklį į lauką iškišinėti, automatiškai ir apie kreives nėra ko mąstyti.
Dar yra minčių fiziškai atjunginėti tenus, bet ar nepradės kvailioti valdiklis jų neradęs ?
Bet ne apie tai. Svaigau aš apie kreives, o kreivės nustatomos atsižvelgiant į lauko temperatūros daviklį, bet pasirodo, kad ir tenai automatiškai įjungiami pagal lauko daviklį. Mažiausia galima nustatyti įsijungimo temperatūra "-10C". Tai pakankamai žema temperatūra, bet visai neturiu noro, kad ir prie tokios tenai įsijunginėtų. Dabar mąstau, kad nėra prasmės lauko daviklį į lauką iškišinėti, automatiškai ir apie kreives nėra ko mąstyti.
Dar yra minčių fiziškai atjunginėti tenus, bet ar nepradės kvailioti valdiklis jų neradęs ?
Orinukui, tai arba tenus aktyvuoji, arba ne. Plius jiems atskiras kabelis maitinimui. Nera- nemato, pukši be jų...
QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 13:34)
Skaičiau ankščiau geoterminio instrukciją ir nieko nesupratau apie jo valdymą, tik grubiai, kad tokios funkcijos yra, bet kaip iki jų dasikapstyti, kol neįjungiau ŠS ir gyvai nepamaigiau valdiklio, tol buvo neaišku. Dabar jau žinau ir kodėl. Aprašymas buvo padrikas, nenuoseklus, kalba apie vartotojui pasiekiamus nustatymus peršoka prie nustatymų, nepasiekiamų eiliniam vartotojui ir pan. Žodžiu, įjungi ŠS pora kartų pamaigai ir viskas aiškiau, nei mėnesį bandant instrukciją studijuoti .
QUOTE(arkava @ 2017 01 02, 14:54)
Orinukui, tai arba tenus aktyvuoji, arba ne. Plius jiems atskiras kabelis maitinimui. Nera- nemato, pukši be jų...
Tai ir pas mane atskiras kontūras su atskira rele pajungiamas. Gaila aprašyme nėra, kaip atjungimą padaryti, aiškintis reikės.
QUOTE(honda15i @ 2016 12 25, 14:35)
Tai pas mane grindinio 3,9 tą įtakoja trumpos kilpos (49-66m su d20) ir to pasėkmė- labai mažu apkrovimu dirba grindų cirkuliacinis siurbliukas (17-31%).Iš gręžinių 4,9*C gįžta 1,3*C.
pajungti l.mažo galingumo teną
QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 15:34)
.................
QUOTE(mintas @ 2017 01 02, 14:34)
O tai, manai, ten yra elektronika, tikrinanti tenų darbą? Kažkodėl manau, kad yra tiesiog paprasta relė, įjungianti grandinę, kai valdiklis nusprendžia, tai tiesiog fiziškai atjungus teną (-us) viskas turėtų veikti sava eiga.
QUOTE(well'as @ 2017 01 02, 16:51)
pajungti l.mažo galingumo teną
Ten jau reikėtų intervencijos į aukšto slėgio (2 atmosferos) zonas. Per daug darbo, toks variantas atkrenta. Galvojau kaitrines lemputes pajungti. Tai irgi kažkas panašaus, bet geriau, kad valdikliui būtų dzin, ar yra apkrova, ar apkrovos nėra.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 01 02, 16:58)
O tai, manai, ten yra elektronika, tikrinanti tenų darbą? Kažkodėl manau, kad yra tiesiog paprasta relė, įjungianti grandinę, kai valdiklis nusprendžia, tai tiesiog fiziškai atjungus teną (-us) viskas turėtų veikti sava eiga.
Šeip tai schemoje lygtai relė tenus ir atjunginėja. Tai jei relė stovi tarp tenų ir valdiklio, tai valdikliui giliai dzin ar yra tenai ar jų nėra?