Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

QUOTE(cibulis @ 2016 12 23, 14:41)
Gamintojai teigia, kad inverteriniai ilgaamžiškesni. Atstovai sako, kad realiai abiejų tarnavimo laikas turėtų būti panašus. O viską parodytų praktika, kurios dar nėra. Bent "Alpha Innotec" ruošiasi ateityje gaminti tik inverterinius. Kada tai bus - neaišku, bet gal jau po 3-4 metų nebeliks On/Off.

Sako, kad metinis SCOP inverterinio geresnis. Klausimas kiek? Manyčiau, kad geriausiu atveju kokiais 5 gal 10 proc. Jei mano namo sezono šilumos poreikis siekia apie 100 eurų, tai inverterinis padėtų sutaupyti 5-10 eurų. Siurblio tarnavimo laikas apie 25 metai. Jis man per tą laiką sutaupytų 125-250 eurų, tačiau už inverterį aš turėčiau sumokėti 1000 eurų daugiau. Tikrai neverta tiek permokėti.

Inverterio privalumai: mažiau sodina gręžinį, šiek tiek mažiau prisuka elektros, tikėtinas šiek tiek didesnis ilgaamžiškumas. Visą tai puiku, bet šitie dalykai turėtų kainuoti tiek pat ar būti bent iki 300 eurų brangesni, o ne visu 1000 eurų. Gaunama nauda neverta papildomai išleidžiamų pinigų.

Cibuli, jau padėkojau už šią informaciją, ir ačiū už jūsų įžvalgas, kurias Jūs perrašinėjate gal trečią kartą, visiškai neatsakydami į mano klausimą. Su visomis jūsų mintimis sutinku, o savo klausimu pasidomėsiu asmeniškai.
Dar kartą ačiū!
Papildyta:
Beje, gražių jums visiems ateinančių švenčių!
Dosnaus Kalėdų Senio!
newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 23, 15:57)
Cibuli, jau padėkojau už šią informaciją, ir ačiū už jūsų įžvalgas, kurias Jūs perrašinėjate gal trečią kartą, visiškai neatsakydami į mano klausimą. Su visomis jūsų mintimis sutinku, o savo klausimu pasidomėsiu asmeniškai.
Dar kartą ačiū!
Papildyta:
Beje, gražių jums visiems ateinančių švenčių!
Dosnaus Kalėdų Senio!
newyear.gif

Kartojimas - mokslų motina. 4u.gif Kada sužinosime kitokią informaciją? Tau ir visiems irgi gražių Kalėdų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 gruodžio 2016 - 15:01
QUOTE(cibulis @ 2016 12 23, 11:01)
O skaičius turi, kiek sumažėjo elektros suvartojimas?

Grubiai mėnesio pabaigoje, bet paleidau mėnesio vidurį.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 12 23, 10:58)

pagamina ~25kWh  4u.gif prisuka gal ir 5kWh, o gal mažiau, o gal daugiau. Tur būt  4u.gif

Mano kompresoriaus elektrinis galingumas 2,2kW, tad 2:30val turėtų būti 5,5kWh, bet jei rimtai, tai tikrai nežinau, kiek tiksliai dirba mano kompresorius.
Atsakyti
Per porą dienų aprišo ŠS.

Šian pats pasileidžiau išbandyt kaip veikia.

Nustačiau minimaliai galima paduodama +20.
Name buvo apie +8, tai panašiai ir grindyse grįžtamam. Tai su 6kW galia paduodamas buvo +12 smile.gif
Iš gręžinio +8.5, į gęžinį apie +5.
Po 5 valandų paduodamas pakilo iki 16. Iš gręžinio nukrito iki 5.5, į gręžinį apie 2.
Užsidegusi teno ikona, matyt per ilgai nekylą temp, tai jungia į pagalbą teną. Nėra teno, tai užtruks temp kelimas.
Palikau dirbt per nakt, ilgai dar pumpuos kol iki 20 pakels 10 kubų betono smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 24 gruodžio 2016 - 00:25
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 24, 00:19)

Sveikinimai, tai kada įkurtuvės smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 24, 01:01)
Sveikinimai, tai kada įkurtuvės smile.gif ?

Vidus dar netinkuotas, grindų betonas tik prieš menesiuką atsirado. Tai gal per vasarą kap nors...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 24 gruodžio 2016 - 01:24
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 24, 01:19)

Koks aparatas? Kokio gylio gręžinys ar darytas horizontalus kolektorius? Kiek iš viso kainavo sistema?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 24, 13:54)
Koks aparatas? Kokio gylio gręžinys ar darytas horizontalus kolektorius? Kiek iš viso kainavo sistema?

6kW inverterinis kitaicas

130m vienas gręžinys

ŠS, gręžinys ir aprišimas apie 7500eur

Papildyta:
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 24, 00:19)

Nustačiau minimaliai galima paduodama +20.
Name buvo apie +8, tai panašiai ir grindyse grįžtamam. Tai su 6kW galia paduodamas buvo +12 smile.gif
Iš gręžinio +8.5, į gęžinį apie +5.
Po 5 valandų paduodamas pakilo iki 16. Iš gręžinio nukrito iki 5.5, į gręžinį apie 2.
Užsidegusi teno ikona, matyt per ilgai nekylą temp, tai jungia į pagalbą teną. Nėra teno, tai užtruks temp kelimas.
Palikau dirbt per nakt, ilgai dar pumpuos kol iki 20 pakels 10 kubų betono smile.gif

Po 22 valanų ŠS darbo radau prisuktas 20kW/h, paduodama pakilusi iki 18 (nustatyta 20), glikolio temp 5/1, namas porą laipsnių sušilęs ir tokius piešinius betone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 24 gruodžio 2016 - 15:08
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 24, 15:06)

Ten kur vamzdeliai šildė, panašu, kad tik betonas išdžiuvo palei nuotraukas? Jei taip, tai gal nieko tokio blogo nenutiko, bet aš tavo vietoje su pieštuku kontūrus perpaišyčiau smile.gif. Tikrai pravers, bus patogiau nei pagal užrašus ieškotis.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 24, 16:06)
6kW inverterinis kitaicas

130m vienas gręžinys

ŠS, gręžinys ir aprišimas apie 7500eur

Boileris atskiras? Jis į kainą įskaičiuotas? Siurblys su pasyviu vėsinimu ar be?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 24, 23:37)
Boileris atskiras? Jis į kainą įskaičiuotas? Siurblys su pasyviu vėsinimu ar be?

Boileris Drazice 300ltr dar plius 600eur prie tos sumos.
Nėra pasyvaus vėsinimo, bet manau kad aktyvus daig neprisuktu kwh.
Vėsinimui ir šalto oro pašildymui planuoju konstruoti GŽŠ prieš rekupą panaudojant tą patį gręžinį. Beje rekupas Zhender D 350 turi GŽŠ cirkuliacinio valdymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 25 gruodžio 2016 - 01:00
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 25, 01:56)
Boileris Drazice 300ltr dar plius 600eur prie tos sumos.
Nėra pasyvaus vėsinimo, bet manau kad aktyvus daig neprisuktu kwh.
Vėsinimui ir šalto oro pašildymui planuoju konstruoti GŽŠ prieš rekupą panaudojant tą patį gręžinį. Beje rekupas Zhender D 350 turi GŽŠ cirkuliacinio valdymą.

Tada kaip ir labai didelio kinų kainos stekunklo nėra. Su karštu vandeniu tau sistema kainavo 8100 eurų. Man 9500 eurų, bet su vėsinimu. Be jo būtų apie 8800-8900 eurų. Tavo 1 kW galingesnis ir gręžinys gilesnis, bet kainos privalumo nematau vien dėl to, kad tai kinas. Aišku inverteris, bet aš bijočiau imti inverterinį kiną. Per daug didelė naujovė, kuri dar neišbandyta praktikoje.

Mano patirtis rodo, kad GŽŠ neapsimoka. Mano entalpinis Zhenderis prisuka juokingai mažai elektros, NVK jo aukštas, todėl sutaupymas būtų juokingas palyginti su išleistais pinigais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 gruodžio 2016 - 08:41