Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 14 tema

QUOTE(longger @ 2016 12 22, 11:34)
Cibuli, jeigu jau bendraujate su ŠS profesionalais, pasiteiraukite, ką jie mano apie tokį non-stop 24/7 siurblio darbo rėžimą? Jų nuomone, čia mirtis technikai ar kaip tik - gėris?

Rašiau. Tokiu oru Saabos siurblys neturėtų dirbti be sustojimo. Arba namas dar neapšiltintas ir kažkur išgaruoja šiluma, arba histerizė per didelė. O gal dar kažkas kito ar viskas kartu.

Jie sako, kad inverterio COP nėra geresnis nei On/Off, tačiau kadangi inverterinis siurblys dirba mažu galingumu, tai mažiau sodina gręžinį ir mažiau elektros prisuka cirkuliaciniai. Vien dėl mažiau prisuktos elektros metinis SCOP gali būti geresnis.

Kokia realiai bus iš inverterio nauda, pasimatys po daugiau metų, nes tai gana naujas produktas ir nėra su kuo lyginti. Trūksta praktikos.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2016 12 22, 10:53)
O ką pasakysi apie tuos šaldytuvus, kurie dirba beveik 40 metų be remonto? Aišku kompresorius jau gerokai triukšmauja ir srepia elektrą kibirais. Tai pagal tave NIBE eina į kitą pusę nei tobulumo link, nes tie inžinieriai nesuprato, kad nuolatinis darbas mažesniu galingumu yra trumpaamžiškesnis už start/stop tampymąsi.

Ramiau. Aš nesakau, kad nėra progreso ir neturi tobulėti įranga. Viskas su tuo inverteriu gerai - jie ateitis, bet tik tokiu oru jis negali dirbti be sustojimo. Ilgas darbas, nors ir maža galia, toks pats blogis kaip ir spragsėjimas.
Atsakyti

Nzn kaip pas tavo senesni viessmann bet pas mane paspaudus tam tikra mygtuku kombinacija issoka technines prieziuros meniu kuriame yra isplestine info apie visas temperaturas ir ne tik. Manau pas tave irgi kazkas panasaus bus.

Taip kaip ar senuku patenkintas? Kiek elektros prisuka per men?

Dar dirba meistrai, vedina langus prasidarę ir nera atskiro skatliuko, tai sunku pasakyti. Apytiksliai sildymui dabar 20kWh per para, plotas 188m2.

Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 22, 10:34)
dar išorinis kontūras pas jus labai neblogai išnaudojamas. Nuima gana nemažai nuo jo. Žodžiu su darbo algoritmu kažkas labai teisingai padirbėjo  4u.gif
Gręžiniai galingi (2x120m), todėl temperatūra labai stabili. Šiaip truputį stebėjausi, kad gręžinių siurbliukas tokiu mažu apkrovimu dirba. Jei dirbtų smarkiau, tai į gręžinius grįžtų ne 1,4, o kokie 3,0*C, tai NVK galima išpešt didesnį. Reiktų pasidomėt kaip pamokyt šitą valdiklį, kad gręžinys galingesnis nei jis galvoja. smile.gif
Atsakyti
Kažkieno vėl turiu atsiprašyti ax.gif Reiktų atmesti kokius 70 vnt., nes pradžioje pirmas dienas daug junginėjau aš jį.

Priedas  IMG_1957.JPG   119,42KB   1 Parsiųsta kartų

mariuzs, čia turbūt apie tai ko klausėte:

Priedas  IMG_1955.JPG   86,55KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1959.JPG   79,96KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1954.JPG   91,84KB   2 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1960.JPG   143,41KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1961.JPG   189,9KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1958.JPG   156,82KB   1 Parsiųsta kartų
Papildyta:
Sorry, už double post, bet forumas nerodo komentarų tarp paveiksliukų.

mariuzs, čia turbūt apie tai ko klausėte dėl kompresoriaus.
Kai kurių apskaičiuotų rodiklių nerodo, nes neprijungęs prie laidų šių gnybtų.
Lauko temperatūros jutiklis. Negera vieta, truputį per daug rodo.
Štai kokie rodmenys (kol kas tik toks duomenų kaupimas- popierinis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 22 gruodžio 2016 - 15:29
QUOTE(saaba @ 2016 12 22, 15:32)
Kažkieno vėl turiu atsiprašyti  ax.gif Reiktų atmesti kokius 70 vnt., nes pradžioje pirmas dienas daug junginėjau aš jį.

Priedas  IMG_1957.JPG   119,42KB   1 Parsiųsta kartų
mariuzs, čia turbūt apie tai ko klausėte:
Priedas  IMG_1955.JPG   86,55KB   1 Parsiųsta kartų
Priedas  IMG_1959.JPG   79,96KB   1 Parsiųsta kartų
Priedas  IMG_1954.JPG   91,84KB   2 Parsiųsta kartų
Priedas  IMG_1960.JPG   143,41KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1961.JPG   189,9KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1958.JPG   156,82KB   1 Parsiųsta kartų
Papildyta:
Sorry, už double post, bet forumas nerodo komentarų tarp paveiksliukų.

mariuzs, čia turbūt apie tai ko klausėte dėl kompresoriaus.
Kai kurių apskaičiuotų rodiklių nerodo, nes neprijungęs prie laidų šių gnybtų.
Lauko temperatūros jutiklis. Negera vieta, truputį per daug rodo.
Štai kokie rodmenys (kol kas tik toks duomenų kaupimas- popierinis).

mazai naudos is tokiu skaiciu kol kas, idomiau bus kai namie bus bent 20 laipsniu temperatura. Pas mane oras-vanduo prie tokiu irgi mazai vartoja ;)
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 22, 10:34)
parinktą teisingiau, nei Minto atveju.

Pas mane dabar ŠS įsijungia kartą į ~4-6 val ir padirba apie 30 min. temperatūra namie tikrai nešokinėja smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 22, 09:47)
Ką tik kalbėjau su savo siurblio montuotoju. Jis sakė, kad inverteriai dirba beveik be sustojimo. Kažkokiam name turi sumontavę 4-16 kW galingumo, tai jis susimažino galią iki 4 kW ir varo beveik be sustojimo.

Vienintelis dalykas ką pastebėjo, kad esant tokiam orui siurblys turėtų išsijunginėti. Kai lauke didesnis minusas, tada jis gali dirbti be sustojimo. Bet esant teigiamai temperatūrai, turėtų bent retkarčiais išsijunginėti.

Ne visi dirba be sustojimo. Palauksiu iki mėnesio pabaigos, tada papasakosiu savo pastebėjimus, kaip dirba pas mane. Įdomiai čia gaunas - nuo gruodžio 15d. nebuvo kompresorius visai įsijungęs, grįžtamą rodo visą laiką 29, namuose visą laiką 23. Ir nemažėja. Prieš tai dirbo kiek kitaip. Žodžiu dar palauksiu kas čia toliau bus, bet įdomu. Nelabai net suprantu kaip taip gali būt smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 22, 17:54)
Ne visi dirba be sustojimo. Palauksiu iki mėnesio pabaigos, tada papasakosiu savo pastebėjimus, kaip dirba pas mane. Įdomiai čia gaunas - nuo gruodžio 15d. nebuvo kompresorius visai įsijungęs, grįžtamą rodo visą laiką 29, namuose visą laiką 23. Ir nemažėja. Prieš tai dirbo kiek kitaip. Žodžiu dar palauksiu kas čia toliau bus, bet įdomu. Nelabai net suprantu kaip taip gali būt smile.gif.

Iš oro šiluma neatsiranda, tokiom temperatūrom tikrai kompresoriaus pagalbos reikės.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 22, 19:54)
. Įdomiai čia gaunas - nuo gruodžio 15d. nebuvo kompresorius visai įsijungęs, grįžtamą rodo visą laiką 29, namuose visą laiką 23. Ir nemažėja. Prieš tai dirbo kiek kitaip. Žodžiu dar palauksiu kas čia toliau bus, bet įdomu. Nelabai net suprantu kaip taip gali būt smile.gif.

Tikrai ,kad idomiai smile.gif...matyt po namu prasimuse kokia silumine trasa ar geizeris ,kitaip tikrai neina suprasti blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 12 22, 18:42)
Pas mane dabar ŠS įsijungia kartą į ~4-6 val ir padirba apie 30 min. temperatūra namie tikrai nešokinėja smile.gif.

Per para grubiai pradirba 2,5val? Lyg pas pati 10kW galingumo SS .Tai isena i para prisuka apie 25kWh . Kazkaip daugoka ar ne taip kazkas ... Kokia namie T ?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 22, 18:57)
Iš oro šiluma neatsiranda,  tokiom temperatūrom tikrai kompresoriaus pagalbos reikės.

Puikiai suprantu, kad ne iš oro. Šiaip esamos situacijos niekaip neįrodysiu, čia reikų jau pilna monitoringą namo rodyt, kad kas patikėtų. Visumoj priežastis gan aiški. Nelabai aišku kodėl pradžioj gruodžio siurblys veikė kitaip. Nuo gruodžio pradžios laikydavau grįžtamą 27 C. Siurblys dirbdavo po 25 min, tada 40 min pauzė ir vėl 25 min. Įsijungia prie PI nustatymo 50, tada krinta iki 10 ir stoja. Grįžtamo temp. nustojus dirbti greitai krisdavo, pradėjus dirbti taip pat greitai pakildavo. Histerezė 3. Beskaitydamas SM, radau aiškinimą, kad kaip ir neturi kur atiduoti šilumos siurblys jei taip dirba ar pan. Na pas mane visas namas betoninis, plokštinis pamatas, etc. Ėmiau ieškoti kontūruose, be to buvo poreikis juos balansuoti, nes mano santechnikai tai padarė ne itin, švelniai tariant. Teko gerokai atsukti srautus (kiek radau info, kokie turi būti pagal kilpų ilgį). Dar pradėjau žaisti su grindinio cirkuliacinio siurblio srauto nustatymu. Tarsi pradėjo ilgiau dirbti kompresorius. Tuomet prognozė išlindo, kad pašals ir užbėgdamas už akių nustačiau grįžtamą 30 C. Va tada siurblys pradėjo dirbti rimčiau. dirbo visą parą, iš pradžių PI 64, tada palaipsniui krito iki 17 ir ten laikėsi ir nesiruošė stoti. Grįžtamas visą laiką rodė 31. Tada, kad sustabdyti nustačiau grįžtamą į 27. Sustojo. Tai buvo gruodžio 15. Ir iki šiol nebesijungia, nes ir grįžtamo temp. nekrenta! Mano paaiškinimas, kad pagaliau "užkrovė" visą namą, ir net per daug, ir dabar visa ta masė atidavinėja. Kitaip nesuprantu. Bet rekuperatoriaus tiekiamas +18 , durų darinėjimai ir t.t. turėtų kažkaip mažinti temperatūrą? Aišku lauke nešalta. Bet patikėkit, tikrai "pripumpavau" per daug, nes antram aukšte teko atverti langus, buvo jau pasiekusi temp. 24, ir čia gruodžio 19, 20, kai kompresorius jau senokai nedirbo! Na bent jau turbūt su sandarumu name problemų tikrai nėra.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2016 12 22, 16:32)
Kažkieno vėl turiu atsiprašyti  ax.gif Reiktų atmesti kokius 70 vnt., nes pradžioje pirmas dienas daug junginėjau aš jį.

Net atėmus 70 išsijungimų, lieka 78 išsijungimai. Per du mėnesius išeina, kad po kartą per parą išsijungia. O sakei, kad per du mėnesius tik du kartus išsijungė.

Per tuos du mėnesius tavo siurblys dirbo net 1643 val. Mano per šildymo sezoną dirbą tik apie 1000 val. Tau dar liko geri 3 mėnesiai šildymo sezono. Tikėtina, kad turėsi apie 4000 darbo val. Išsijungimų skaičius pasieks maždaug 300 kartų. Mano siurblys per sezoną įsijunginėja apie 500 kartų.

Ką turim? Šiek tiek mažesnį išsijungimų skaičių, bet ilgesnes darbo valandas (nors ir mažesniu našumu). Tu turi 240 m gylio gręžinį, kuris maitina 1-6 kW šilumos siurblį, aš turiu 90 m gręžinį, kuris maitina 4,7 kW siurblį. Man sistema kainavo gal per pusę pigiau, o rezultatas tas pats. Tuos pinigus labiau apsimokėjo kišti į namo kailinius, o ne į Dzūkijos žemę.
Papildyta:
QUOTE(zeng @ 2016 12 22, 18:54)
Įdomiai čia gaunas - nuo gruodžio 15d. nebuvo kompresorius visai įsijungęs, grįžtamą rodo visą laiką 29, namuose visą laiką 23. Ir nemažėja. Prieš tai dirbo kiek kitaip.

Nesąmonės. Kviesk meistrus, kad reanimuotų siurblį. Koks apartas: geoterminis ar orinukas?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 12 22, 17:42)

Kiek elektros prisuka? Kiek šilumos pagamina? Koks COP? Mažokai atrodo 30 min. darbas, bet juk turbodyzelį turi name. Ir dar 3.0 TDI jei ne 4.2 TDI.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 22, 19:41)
Puikiai suprantu, kad ne iš oro. Šiaip esamos situacijos niekaip neįrodysiu, čia reikų jau pilna monitoringą namo rodyt, kad kas patikėtų. Visumoj priežastis gan aiški. Nelabai aišku kodėl pradžioj gruodžio siurblys veikė kitaip. Nuo gruodžio pradžios laikydavau grįžtamą 27 C. Siurblys dirbdavo po 25 min, tada 40 min pauzė ir vėl 25 min. Įsijungia prie PI nustatymo 50, tada krinta iki 10 ir stoja. Grįžtamo temp. nustojus dirbti greitai krisdavo, pradėjus dirbti taip pat greitai pakildavo. Histerezė 3. Beskaitydamas SM, radau aiškinimą, kad kaip ir neturi kur atiduoti šilumos siurblys jei taip dirba ar pan. Na pas mane visas namas betoninis, plokštinis pamatas, etc. Ėmiau ieškoti kontūruose, be to buvo poreikis juos balansuoti, nes mano santechnikai tai padarė ne itin, švelniai tariant. Teko gerokai atsukti srautus (kiek radau info, kokie turi būti pagal kilpų ilgį). Dar pradėjau žaisti su grindinio cirkuliacinio siurblio srauto nustatymu. Tarsi pradėjo ilgiau dirbti kompresorius. Tuomet prognozė išlindo, kad pašals ir užbėgdamas už akių nustačiau grįžtamą 30 C. Va tada siurblys pradėjo dirbti rimčiau. dirbo visą parą, iš pradžių PI 64, tada palaipsniui krito iki 17 ir ten laikėsi ir nesiruošė stoti. Grįžtamas visą laiką rodė 31. Tada, kad sustabdyti nustačiau grįžtamą į 27. Sustojo. Tai buvo gruodžio 15. Ir iki šiol nebesijungia, nes ir grįžtamo temp. nekrenta! Mano paaiškinimas, kad pagaliau "užkrovė" visą namą, ir net per daug, ir dabar visa ta masė atidavinėja. Kitaip nesuprantu. Bet rekuperatoriaus tiekiamas +18 , durų darinėjimai ir t.t. turėtų kažkaip mažinti temperatūrą? Aišku lauke nešalta. Bet patikėkit, tikrai "pripumpavau" per daug, nes antram aukšte teko atverti langus, buvo jau pasiekusi temp. 24, ir čia gruodžio 19, 20, kai kompresorius jau senokai nedirbo! Na bent jau turbūt su sandarumu name problemų tikrai nėra.

na tai turbut reikia pasveikint kad puikia "betonke" su bangu surentet smile.gif
Atsakyti