QUOTE(mintas @ 2016 12 09, 11:20)
Nors diegiant geoterminį apie židinį galima pamiršti, tad jei skaičiuoti abiejų variantų finansinę išraišką
1. Tiktai geoterminis ir jokio židinio
2. orinukas ir židinys
Kas dėl židinio poreikio, tai gyvenau porą metų bute su židiniu. Uždegęs buvau gal tris kartus per tą laiką. Vieną kartą pabandyti, vieną kartą pasirodyti prieš svečius, ir vieną kartą šeip dėl zabovos, bet knisdavo po to porą savaičių patalpose užuosti dūmų kvapą.
Apie tai, kad dūmų kvapo nesijaučia kalba tik tie, kurie nuolatos degina židinį ir kaminai nespėja atvėsti. Tiems kurie užkuria židinį tik retkarčiais, nuo dūmų kvapo pabėgt manau kad nepavyks.
Pas mane geo ir zidinys. Uzkuriam bent karta i savaite tai tikrai. Kojos sala ir prie +22C tai pakelus iki +24 ar 25C jau gerai
Kuriati zidini irgi reikia moketi, atidarei langa, slegis issilygino tada kuri, kai isidegs, uzdarai langa ir jokiu domu.
Papildyta:
QUOTE(fucis @ 2016 12 09, 21:47)
Pakomentuokit kas nors realias sanaudas su geotermu,
labiausiai domina tautiniai namai, su 20cm putos sienos ir 30cm lubomis
O cia kur gincyjates del tu pavaru, tai jei pavara ON/OFF bet kuri katila jos prades nervuot, pas kuri nera mazos galios, tarkim 2kW min. Nes uzdarius konturus ir palikus tarkim viena trumpa su mazu vandens kiekiu, katilai tada eina is proto
Bet jau dujiniuose gudresniuose tai gali uzdet kad pause tarp on/off 3min, bet jis vis tiek tada tai ir svaigsta kas 3min
zdz neverta zaist su tom pavarom
pas mane ko gero tautinis tik lubu 15-20 cm
Praeitas sildymo sezonas viso ~300, sildziau nuo spalio 1 iki gegzues 1d t.y. 7 men. Sildomas plotas 162m2.
Siemet spalio men kompresorius pradirbo 153 val, lapkriti 218 val. Silde ne tik grindis bet ir ruose karsta vandeni. Skaitiklio atskiro pastates neturiu, taciau apytiksliai galima isskaiciuoti kai kompresoriaus elektrine galia 1,66kw (prie 0C ir +35C). Spalis 153x1,66 = 253.98kwh, lapkritis 361.88kwh. Kwh kainas kiekvienas zinom pagal pasirinkta savo plana.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 12 08, 15:36)
Bet skylės sienoje liks. Aišku galiu nuimti pavaras, o termostatus palikti ant sienos. Bus gražūs kambario termometrai. O kaip pats sprendi patalpų perkaitimą, kai šviečia saulė ir dirba siurblys?
Dar kol kas termostatų nemesiu: vasarą noriu pabandyti ar jie suvaldys vėsinimą.
pas mane ant lipduku termostatai priklijuoti ir jie bevieliai. Tai man problemos nera juos nuimt ar pakeist vieta.
pakile +2 ar 3 laipsniai sildymo sezonu metu yra gėris, todėl problemos nėra
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 12 08, 19:12)
Honda15i, ar tavo termostatai irgi tokie inertiški? Mano labai uždelstai reaguoja į temperatūras. Jei nebūtų šitos problemos, manau ir taktavimo nebūtų. Viskas tikrai veiktų.
svetainėje yra vienas su IR. šitas žaibiškai reaguoja, kiti keturi paprasti, pigesni