QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 07:48)
Na negi sunku suprasti, kad NE KIEKVIENAM YRA SVARBU kaip aplinkiniai, kurių nepažįsti, kurie niekaip neįtakoja tavo gyvenimo, su tavim emocionaliai elgiasi (juk nemuša, nestumdo, neįžeidinėja, tiesiog tik nemato ir dirbtinai nesivaipo). Apsipirkti atėjot ar papliurpti su pardavėja? Aš pvz. to nė nepastebiu - pasisveikino, nepasisveikino, išsišiepus (ne aišku ko išsišiepus, kai aplinkiniai rimti - dažną erzina) ar susiraukus. Pradeda plepėti su pirkėju apie bileką - užlaiko eilę, taigi, geriau tylėtų. Turiu savo minčių, savo reikalų, o tie žmonės gyvena savo gyvenimą.
O jei dažnas aplinkinis žmogus erzina - galvoti reikia apie save, nes, patikėkit, tas žmogus apie jus negalvoja visai, jūs jam tiesiog nerūpit, bet jis nėra blogai nusistatęs. Žmonių aplink tiek daug, kad jeigu pradėsi pastebėti aplink kiekvieną, kuriam šypsotis "reikia", nebebus kada gyventi savo gyvenimo. Suprantu, kai nuo ryto iki vakaro sėdi pajūryje prie staliuko ir gurkšnoji, gali iš nuobodulio pradėti šypsotis kiekvienam praeinančiam. Bet mes (dažnas) gyvenam kitokį gyvenimą, kitokiam ritme ir kitokiose galimybėse.
O įsižeisti dėl to, kad kažkas nepadėkojo už eilinę savaime suprantamą mažulytę paslaugą . Minčių nekiltų . Matau, kad močiutė su krepšiais - palaikau duris - juk tai tiesiog taip elementaru, bet galvoti, kad jinai man dabar visą likusį gyvenimą skolinga turi jaustis ir iki žemės nusilenkti - manyčiau, būtų per didelis savo nuopelnų, kurių nėra, sureikšminimas.
O jei dažnas aplinkinis žmogus erzina - galvoti reikia apie save, nes, patikėkit, tas žmogus apie jus negalvoja visai, jūs jam tiesiog nerūpit, bet jis nėra blogai nusistatęs. Žmonių aplink tiek daug, kad jeigu pradėsi pastebėti aplink kiekvieną, kuriam šypsotis "reikia", nebebus kada gyventi savo gyvenimo. Suprantu, kai nuo ryto iki vakaro sėdi pajūryje prie staliuko ir gurkšnoji, gali iš nuobodulio pradėti šypsotis kiekvienam praeinančiam. Bet mes (dažnas) gyvenam kitokį gyvenimą, kitokiam ritme ir kitokiose galimybėse.
O įsižeisti dėl to, kad kažkas nepadėkojo už eilinę savaime suprantamą mažulytę paslaugą . Minčių nekiltų . Matau, kad močiutė su krepšiais - palaikau duris - juk tai tiesiog taip elementaru, bet galvoti, kad jinai man dabar visą likusį gyvenimą skolinga turi jaustis ir iki žemės nusilenkti - manyčiau, būtų per didelis savo nuopelnų, kurių nėra, sureikšminimas.
Taip, suprantu, kad ne kiekvienas žmogus atsižvelgia į kitą, šalia esantį žmogų, ir kaip jau įrodėte, esate puikus to pavyzdys. Galbūt nepastebėjimas vienas kito ir nusmukdo žmonių savivertę, ir kiekvienas pradeda žiūrėti tik savęs, net jei ir tektų paminti kitą. Jei aš kitam nerūpiu, ką padarysi - yra kaip yra, tačiau dėl to mano požiūris į žmones nepasikeis. Taipogi niekur neminėjau, kad kažkas prieš kažką yra nusistatęs, klausimą iškėliau kaip bendrą pastebėjimą. Iškyla jausmas, kad atsakymuose yra naudojama išpūstai perdėta kalba ir mano žodžiuose yra ieškoma tai ko nėra.
Esame socialios būtybės, nesuprantu kaip pagarba kitam žmogui gali sustabdyti jus nuo jūsų gyvenimo? Iškyla klausimas - kas gyvenime žmogui yra svarbiausia?
Įdomu kodėl manote, kad įsižeidžiu jei kas nepadėkojo?
QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 09, 08:15)
Jūsų pastebėjimai iš to, kad žmonės nesielgia taip, kaip Jums įprasta. Jie elgiasi kitaip. Kultūriniai, natūros skirtumai yra natūralus ir sveikintinas dalykas. Nu negali visas pasaulis būtų su plastikinėm šypsenom, kaip kad nemaža dalis JAV gyventojų (tik pvz.). Ir ačiū Dievui. Nes ten pabuvus ilgiau pasidaro juokinga. O kai supranti, kad tos šypsenos slepia tuos pačius žmones, kurie gali būti ir pikti, ir agresyvūs, ir liūdni, ir linksmi, jos apskritai praranda bet kokią emocinę vertę.
Kokia aplinka? Viskas normaliai su ta aplinka Lietuvoje. Nu nesam mes šiltų kraštų gyventojai, kurie į glėbį puola kiekvienam sutiktam. Ot bėda. Nesam - ir nereikia. Ir nieko blogo tame nėra. Visiškai.
Aš čia gyvenu kasdien. Ir realiai nesu nė karto užėjusi į parduotuvę ir gavusi klausimą "sakyk, ko nori". Todėl jei taip ir buvo, tai tikrai išimtis, o ne taisyklė. O chamų absoliučiai visose valstybėse ir tautose yra. Ne vienas ir ne du. Pabandykit Turkijoj ar Egipte pavairuot. Ir tada grįžkit pakalbėt apie vairavimo kultūrą
Kokia aplinka? Viskas normaliai su ta aplinka Lietuvoje. Nu nesam mes šiltų kraštų gyventojai, kurie į glėbį puola kiekvienam sutiktam. Ot bėda. Nesam - ir nereikia. Ir nieko blogo tame nėra. Visiškai.
Aš čia gyvenu kasdien. Ir realiai nesu nė karto užėjusi į parduotuvę ir gavusi klausimą "sakyk, ko nori". Todėl jei taip ir buvo, tai tikrai išimtis, o ne taisyklė. O chamų absoliučiai visose valstybėse ir tautose yra. Ne vienas ir ne du. Pabandykit Turkijoj ar Egipte pavairuot. Ir tada grįžkit pakalbėt apie vairavimo kultūrą
Taip, kultūriniai skirtumai yra sveikintinas dalykas, bet ar pagarbos trūkumas yra sveikintinas nacionalinės kultūros buožas? Kaip suprantu, nemanote, kad žmonės gali būti malonesni vienas kitam, nekalbame vien tiktai apie šypsenas. Bet jei apie jas pakalbėti, manau Lietuvoje jų trūkumas.
Apie tai ką patyriau parduotuvėje nepateikiau kaip taisyklės, bet kaip savo patirtį, kuri jaučiu yra čia nuvertinama.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 11 09, 10:19)
Nežinau, kur jūs tiek tų piktų tetų ir dėdžių, piktų vairuotojų, piktų pardavėjų ir pan. randat
Kad Lietuvoje žmonės santūresni, mažiau šypsosi, nepuola kalbinti nepažįstamų - tiesa, bet tai labiau temperamento, mentaliteto klausimas. Ne piktumo ir nemandagumo.
O jei kažkam NUOLAT tenka susidurti tik su piktom pardavėjom/vairuotojais ir pan., gal reikėtų pirma savyje ieškoti problemos
Kad Lietuvoje žmonės santūresni, mažiau šypsosi, nepuola kalbinti nepažįstamų - tiesa, bet tai labiau temperamento, mentaliteto klausimas. Ne piktumo ir nemandagumo.
O jei kažkam NUOLAT tenka susidurti tik su piktom pardavėjom/vairuotojais ir pan., gal reikėtų pirma savyje ieškoti problemos
Pastebėjau, kad pažymėjote žodį NUOLAT, kad nuolatos va aš susiduriu su piktaisiais žmonėmis. Įdomu man, kur jūs tai įskaitėte? Nemanote, kad truputį perdedate? Įdomus reiškinys yra tas, kad mano patirtis yra nurašoma ir nereikšminga, nes nesutampa su tamstos. Jei parašysiu, kad dažnas vairuotojas Lietuvoje gerokai viršija greitį (gerai paimkime Klaipėda kurioje tai matau), ar jūs juos taip pat manysite, kad juos vadinu piktais? Bet čia jau ne mandagumo klausimas, o visiškas nesiskaitymas ne tik su saugaus eismo įstaymais, bet ir kito žmogaus sveikata ar net gyvybe.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 11 09, 10:23)
Lenkiant, rikiuojantis būtina pasižiūrėti per veidrodėlį, ar nesutrikdysit eismo ir neužkišit kitiems vairuotojams. Autostrada važinėju dažnai, gal kokį kartą tik skraiduolis pamirksėjo šviesomis. Jei jums per vieną ar kelis važiavimus primirksėjo n kartų, gal tiesiog nesaugiai vairuojate ir neįvertinate situacijos? Gal lenkiat, neįvertinusi, ar saugu, ar tikrai galite rikiuotis ir lenkti - gal nenumirsit palaukusi kelias sekundes ir praleidusi antra juosta važiuojantį automobilį, ir lenkdama už jo, o ne lįsdama prieš?
Aišku, tie mirksėtojai gal irgi galėjo nebūtinai mirksėti, beeet jei važiuojant autostrada staiga kažkas užkiša ir turi kirsti per stabdžius, visai verta atkreipti užkišusiojo dėmesį, kad atidesnis būtų ir nebekeltų avarinių situacijų.
Aišku, tie mirksėtojai gal irgi galėjo nebūtinai mirksėti, beeet jei važiuojant autostrada staiga kažkas užkiša ir turi kirsti per stabdžius, visai verta atkreipti užkišusiojo dėmesį, kad atidesnis būtų ir nebekeltų avarinių situacijų.
Kaip vairuoti puikiai žinau, bet ačiū už priminimą. Įdomu yra tai, kad iškart matote mane kaip nesugebančia saugiai vairuoti. Galbūt įrašius skaičius situaciją pamatytumėt kitaip? Įdomu kiek laiko užtrunka pasivyti 130km/h važiuojantį automobilį lekiant 200km/h greičiu? Pirmiausia, toks greitis yra draudžiamas, tikiuosi tą žinote, antra nereikia tikėtis kad saugaus eismo taisyklių besilaikantieji vairuotojai yra kliūtis, kurią reikia pavojingai apeiti.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 11 09, 10:53)
Bet temos autorė, kaip suprantu, ne tą turėjo galvoje, o tai, kad ją nuolat bara, stumdo ir žmonės baisiai vairuoja
NUOLAT bara ir stumdo? Kaip matau kažką jau išpūtėte...