QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 13:28)
Jei lifte pasisveikinęs nesulauki jokio atsakymo, tai yra nemandagumas, o ne santūrumas.
o man net neateitu i galva sveikintis lifte/prie lifto
Na taip, jeigu as sustabdau lifta, kuriame yra zmogus, tai nusisypsau arba pasisveikinu, bet jeigu ateinu prie lifo pvz poliklinikoje ir tenais jau prie jo laukia zmones, tai tikrai nei sveikinuosi, nei i pasisveikinima tokioje situacijoje atsakyciau.
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 13:37)
Jei jau pasisveikinimas lygus burbtelėjimui ir nevertas dėmesio, tai apie ką čia kalbam?
klausyk, o tu ilipusi i autobusa/toleibusa su visais pasisveikini?
gal nereikia jau slieku aname gale ieskoti?
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 15:19)
Kai aš buvau vaikas, mane auklėjo taip - "vaikas turi pirmas pasisveikinti su pažįstamais žmonėmis. Su nepažįstamais reikia NEKALBĖTI." Taip buvo įprasta, nežinau, ar dar pamenat tuos laikus, kai parduotuvėse pas mus niekas su nepažįstamom pardavėjom nesilabino.
cia panasi situacija man su vaikais buvo. Mazge budama pas mociute stengiasi liftu vaziuoti viena (net jeigu ir girdi ateinanti zmogu, jo nelaukia, o stengiasi greiciau nuspausti mygtuka) ir motyvuoja tuo, kad jinai tu zmoniu nepazista, o ne karta tiek is manes, tiek mokykloje, burelyje yra kalbeta apie saugu elgesi (ir nevaziavima liftu su nepazistamais norint apsisaugoti), o brolis ja kaltina nemandagumu (jisai daugiau ten kaimynus pazista), kad taip elgiasi.