Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių nemandagumas

QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 13:28)
Jei lifte pasisveikinęs nesulauki jokio atsakymo, tai yra nemandagumas, o ne santūrumas.

o man net neateitu i galva sveikintis lifte/prie lifto
Na taip, jeigu as sustabdau lifta, kuriame yra zmogus, tai nusisypsau arba pasisveikinu, bet jeigu ateinu prie lifo pvz poliklinikoje ir tenais jau prie jo laukia zmones, tai tikrai nei sveikinuosi, nei i pasisveikinima tokioje situacijoje atsakyciau.
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 13:37)
Jei jau pasisveikinimas lygus burbtelėjimui ir nevertas dėmesio, tai apie ką čia kalbam? lotuliukas.gif

klausyk, o tu ilipusi i autobusa/toleibusa su visais pasisveikini?
gal nereikia jau slieku aname gale ieskoti?
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 15:19)
Kai aš buvau vaikas, mane auklėjo taip - "vaikas turi pirmas pasisveikinti su pažįstamais žmonėmis. Su nepažįstamais reikia NEKALBĖTI." Taip buvo įprasta, nežinau, ar dar pamenat tuos laikus, kai parduotuvėse pas mus niekas su nepažįstamom pardavėjom nesilabino.

cia panasi situacija man su vaikais buvo. Mazge budama pas mociute stengiasi liftu vaziuoti viena (net jeigu ir girdi ateinanti zmogu, jo nelaukia, o stengiasi greiciau nuspausti mygtuka) ir motyvuoja tuo, kad jinai tu zmoniu nepazista, o ne karta tiek is manes, tiek mokykloje, burelyje yra kalbeta apie saugu elgesi (ir nevaziavima liftu su nepazistamais norint apsisaugoti), o brolis ja kaltina nemandagumu (jisai daugiau ten kaimynus pazista), kad taip elgiasi.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 11 09, 15:49)
o man net neateitu i galva sveikintis lifte/prie lifto
Na taip, jeigu as sustabdau lifta, kuriame yra zmogus, tai nusisypsau arba pasisveikinu, bet jeigu ateinu prie lifo pvz poliklinikoje ir tenais jau prie jo laukia zmones, tai tikrai nei sveikinuosi, nei i pasisveikinima tokioje situacijoje atsakyciau.

gal nereikia jau slieku aname gale ieskoti?

KLAUSYK, aš apie gyvenamojo namo liftą šneku rolleyes.gif O šiaip liežuvis nenudžiūtų ir poliklinikos lifte pasisveikint, jei su manim žmogus sveikintųsi.

Stačiokė ir tuo patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 09 lapkričio 2016 - 15:58
Svarbiausia sveikinkitės kalnuose ir viduryje miškų ar kokių dykumų
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 08, 23:15)
Kaip kur? Elementariai, visur, kur būna durys ir kur prie jų sutinku kokį vyrą

Rankų pati neturite durims atsidaryti? O pati ar atidarote durims kam nors?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 11 09, 17:10)
Rankų pati neturite durims atsidaryti?  O pati ar atidarote durims kam nors?

Ekchem... Ar aš vyras, kad turiu duris kitoms moterims atidarinėti? Bet vaikui ar senučiukams mielai atidaryčiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 11 09, 16:49)

Lietuvoje tai nėra įprasta ir retokai sveikinamasi su žmonėmis su kuriais dienos kelias kurį laiką būna artimas, kelionė, laukimas ir pan..

Kas džiugina, tai kad anksčiau įkyriai lįsti į svetimus gyvenimus buvo įprasta, o mandagiai elgtis ne. Dabar viskas po truputį keičiasi.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 09, 18:14)
Ekchem... Ar aš vyras, kad turiu duris kitoms moterims atidarinėti? Bet vaikui ar senučiukams mielai atidaryčiau rolleyes.gif

ar atidarote, ar tik atidarytumėte?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 11 09, 17:19)
ar atidarote, ar tik atidarytumėte?

Čia kas dabar, policijos apklausa? rolleyes.gif parodykite ženklelį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 09, 18:01)
Čia kas dabar, policijos apklausa? rolleyes.gif parodykite ženklelį ax.gif

jūs visiškai teisi. Pagalvokite koks įžulumas, išdrįso užkalbinti ir paklausti pliurpalų temoje. Ir dar be ženkliuko ir kratos orderio.
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2016 11 07, 15:09)
Sveiki,

Nusprendžiau išelti klausimą dėl stačiokiško lietuvių elgesio, šiurkštumo ir nepagarbos kitiems... Įdomu būtų sužinoti kokie žmonės esate jūs kai susiduriate su svetimaisiais? Ar visada sveikinates ir atsiprašote?

Šitas reiškinys iškart pasireiškia tik išėjus į gatvę.

Pirmiausia, lietuvos gyventojų vairavimo įpročiai man tiesiog kaitina kraują - jokios kantrybės, pagarbos ir dėmesio kitam. Ne tik kad retai praleis, bet ir pavojingai apvažiuos, nes vis atrodo, kad kažkur skuba. Tik pristojus ieškoti parkavimosi vietos, tuojau užpypins... Nesuprantu tokio elgesio...

Antra... atidarai kam nors duris, palaikai, praeina ir nei ačiū nei nieko nepasako... parduotuvėse kiti prasiveržia pasistumdydami, nei atsiprašau nei nieko. Juk nėra taip sunku paprašyti, kad galėtų praeiti... sąrašas be galo. Stebėjau savo močiute šiandien, kuri rinkosi žuvį iš šaldytuvo. Ateina žmonės, atstumia dureles, vos neprispausdami pirštų kitam... visi tyli ir vaikšto surūgusiai veidais besitrankydami vienas į kitą pečiais ir vežimėliais....

Nesuprantu tokio lietuvių elgesio. Kaip stačiokai mes... berods išsimokslinusi tauta, bet be jokios kultūros svetimies... Labai pikta man ir net nežinau kaip reaguoti.

Ką manote apie tai?
Matyt skirtingose Lietuvose gyvenam biggrin.gif
Nežinau, vairuoju kasdien. Žinoma, būna, kad kažkas nepraleidžia ar kažkas nagliau įlenda, bet neimu to į galvą. Dažniausiai visgi praleidžia, įleidžia, jei ne pirma mašina tai antra ar trečia. Aš irgi stengiuosi įleisi kitus, bet kartoju - visko būna. Būna kartais būni ne nuotaikoj ar pati skubi kažkur ar tiesiog žmogus perdaug naglai lenda tai būna ir neįleidžiu. Mane labiau stebina, kad ne visi sugeba tiesiog padėkoti kai juos praleidi. Avarinės įjungimas porai sekundžių daug jėgų tikrai nereikalauja. Bet kaip minėjau - neužsiciklinu ant to. Sustojus kažkur, parkuojantis ir t.t. tikrai niekas nepypsi. Blogiausiu atveju papypsi kai pati užsižiopsau ir nepastebiu žalio šviesoforo signalo, kas būna retai.

Va parduotuvėse, ypač kai daug žmonių tai tikrai kartais atsiranda viskuom nepatenkintų personų, kurios gali šiektiek ir pastumti. Bet ir tokius vis rečiau ir rečiau sutinku. Duris kam palaikau tai visada padėkoja, man vienai ir ypač kai būnu su vaiku/ais irgi visada palaiko, vyrai pasisiūlo padėti panešti vežimėlį ir panašiai.

Ir šiaip stengiuosi nekreipti dėmesio ir neimti į galvą blogų-negatyvių dalykų. Aš vaikštau sau su šypsena, esu pozytivi ir man gerai. Mane supa panašus artimųjų, draugų ratas. Visiems padėkoju, stengiuos padėt ar praleist kitus. Gal todėl vis dažniau ir dažniau pastebiu gerus žmones aplinkui. Tikrai nėra taip blogai kaip nupasakojote.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 11 09, 18:09)
jūs visiškai teisi. Pagalvokite koks įžulumas, išdrįso užkalbinti ir paklausti pliurpalų temoje. Ir dar be ženkliuko ir kratos orderio.

Klausti reikia normaliai, pagarbiai ir draugiškai, o ne taip kaip jūs tardyti ax.gif
Atsakyti
Labas smile.gif Įdomi tema... Aš gyvenu JK ir matau kaip lietuviai čia elgiasi. Ramūs, dažnai mandagūs, bet Lietuvoje jie virsta visai kitokiais žmonėmis (kalbu tik apie tuos, kuriuos pažįstu). Su vaiku vasaras leidžiu Lietuvoje. Dažnai pasivaikščioti reikia pereiti per plentą. Kadangi su vaiku ir šuniu einu, tai visada palaukiu kol mašinos sustos iš abiejų pusių, kitaip neinu. Visada pakeliu ranką ir padėkoju abiems pusėms, bet vairuotojai dažniausiai žiūri kur nors į šalis. Nu tik fūristai visda atmojuoja biggrin.gif Pamenu ledus pirkau mažam kaimely, galvojau, kad po litą tie, tai pasiėmiau. Prie kasos išmuša daugiau, žiūriu, kad dviem ledam neužteksiu tiek. Sakau: gal galite pakeisti, maniau, kad jie po litą. Pardavėja piktai sako: nueik ir pasiimk (o ledai jai ranka pasiekiami). Aš sakau: nu atsiprašau, kad paparašiau blink.gif Pasikeičiau, atsistojau į eilę, bet ji mane pasikvietė paskui smile.gif
Pati visada pard. pažiūriu kas stovi už manęs, jeigu su kokia viena preke ar dviem, o aš su didžiausiu krepšiu, tai visad praleidžiu. Mane irgi praleido, sakau: labai ačiū. Vyrukai tokie du buvo, sako: ačiū į kišenę neįsidėsi. Sakau: o Jūs nenorėkite visko dėti į kišenę. Tai susižvalgė ir vienas kitam palinkčiojo galvom smile.gif
Visada stengiuosi jeigu kas nukrenta pakelti, užleisti vietą, atidaryti duris. Bet buvo situacija kai mane troleibuse apkalbinėjo, nes neužleidau vietos. Buvau centre, nualpau, išvežė su grietąja, nupylė kraujo, važiuojant namo sėdėjau ir tiesiog pro langą žiūrėjau. Neturėjau jėgų, nors ir kalbėjo, bet tylėjau, nieko nesakiau. Nes jaučiu būtų buvę blogiau.
Atsakyti
QUOTE(akari @ 2016 11 09, 19:49)
buvo situacija kai mane troleibuse apkalbinėjo, nes neužleidau vietos.

Priminėt vieną istoriją. Pažįstamas pasakojo, kad Japonijoje atsistojo užleisti vietos įlipusiai moteriai su dviem vaikais. Tai asmens, su kuriuo važiavo, buvo pasodintas atgal ir gavo moralą išklausyti, kad nedera užleidinėti vietą vaikams.

nemandagūs tie japonai, ane mirksiukas.gif ? O gal jiems galima elgtis taip, kaip įprasta pas juos ir likti mandagiais, nes jų toks mentalitetas, o mums - ne, būtinai reikia ir mandagumo sampratą iš kitų tautų nusikopijuoti, nes savo neturim.
Atsakyti