QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 11 09, 11:53)
Tai ką aš ir sakau, kad mūsų toks mentalitetas. Ir toks visada buvo.
Bet dėl to, kad esame uždari, mažiau empatiški, santūrūs kaip tik ir vairuojame kur kas ramiau, ir parduotuvėse nesileidžiame į diskusijas su pardavėjomis apie marso užkariavimus, sunkiau prisileidžiame svetimus, naujus žmones. Bet kai kai kurios rašo, kad vos ne kasdien su kuo nors susikolioja - tai įtariu, jog pačios mato savo veidrodinį atspindį, su kuriuo ir koliojasi.
Ant manęs niekas nešaukia (ir pati nešaukiu), niekas gatvėse nepypina (ir pati vairuoju normaliai, neisteriškai), pasisveikinus ar nusišypsojus parduotuvėje, restorane ar bibliotekoje - visada atsako tuo pačiu. Beveik visada, su retomis išimtimis
O kad svetimi žmonės nepuola bučiuoti į abu žandus, nepuola klausinėti apie mano problemas ir super aktyviai bendrauti - to nepasigendu.
Vienintelis tokio šaltumo minusas - kartais abejingai Lietuvoje praeiname pro sukniubusį žmogų, neskubame ištiesti fizinės pagalbos rankos.
Bet temos autorė, kaip suprantu, ne tą turėjo galvoje, o tai, kad ją nuolat bara, stumdo ir žmonės baisiai vairuoja
Tai tuo mentalitetu ne didžiuotis reikia, o jį po truputį keisti. Santūrumas jokiu būdu nelygus nemandagumui, kaip vis bandoma pateikti. O elementarus mandagumas nesusijęs su bučiniais.
Jei lifte pasisveikinęs nesulauki jokio atsakymo, tai yra nemandagumas, o ne santūrumas.
Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 12:04)
Kelis kartus perskaičiau, ką parašiau ir bandžiau suprasti, kaip taip galima ištraktuoti - supratau, na tai tik įrodymas, kad kitas asmuo labai nedidelį procentą žodinės informacijos supranta būtent taip, kaip norėta buvo pasakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 09:12)
Nebutina sypsotis, galima tiesiog sneketi normaliu tonu.
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 10:16)
Ir tai - nebūtinai. Kartais taip, bet nebūtinai
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 12:04)
Jūsų situacijos aš komentuoti negaliu - niekada nesprendžiu iš vienos pusės paaiškinimo, o ir situacijos detalių nežinau, tik reziumė, kad likot nepatenkinta aptarnavimu, nes nekalbėjo/kalbėjo su tokia maniera, kuri nepatiko. Galiu tik užjausti, kad taip nutiko, bet komentuoti - ne. Gal kitas žmogus situaciją "būtų perskaitęs" visai kitaip
.
Vienintelė vieta kur man tekę išeiti nepatenkintai dėl aptarnavimo - tai poliklinika. Kelis kartus pati esu sukėlus konfliktą, nes jau būdavo šlykštu žiūrėti į cinišką elgesį registratūroje. O šiaip gyvenimu Lietuvoje ir lietuvių mandagumu esu visai patenkinta. Tegu jie šalti, santūrūs, nesišypso, nesilabina, nesiglėbesčiuoja - man visų tų malonybių, ypač nenatūralių, visai nereikia, nepastebiu net jeigu jų nėra.
Nebuvo ten ką kito perskaityt, buvau su vyru, tai kai nuėjom, jis pasakė "kokia pikta teta"
Taip, valdiškose įstaigose didesnė tikimybė sutikti surūgusių žmonių, įskaitant ir klientus.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 09, 12:16)
Matot tai, ką norit matyti. Ir tiek
Tik nereikia. Savo duotoj situacijoj kaip tik papasakojau, kur vienas žmogus buvo nemalonus, o kitas malonus. Bet šaukštas deguto statinę medaus pagadina (nors ir to medaus tiek nėra).
Tai jūs matot, ką norit matyt, nes nu kaip čia dabar neginsi tautiečių garbės. Iš principo turi gint. Tik kažkodėl išvykę gyvent į užsienį pasakoja, kaip patys pasikeitė ir kaip keista čia būna grįžti.