Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių nemandagumas

QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 11:25)
Nebūtinai šnekėt normaliu tonu? Tiktai kartais?

Nebūtinai klientas liks patenkintas, jeigu su juo bus kalbama tiesiog ramiu tonu ir dalykiškai. Jis gali susikurti savas įsivaizduojamas taisykles KAIP su juo turi būti elgiamasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 09 lapkričio 2016 - 10:39
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 10:37)
Nebūtinai klientas liks patenkintas, jeigu su juo bus kalbama tiesiog ramiu tonu ir dalykiškai. Jis gali susikurti savas įsivaizduojamas taisykles KAIP su juo turi būti elgiamasi.

Didesnė tikimybė, kad liks patenkintas, jei piktai dėbsosit ir pro sukąstus dantis iškošit informaciją, aiškiai demonstruodama nepasitenkinimą?

Labai keista, kad toks bendravimas dar sulaukia užtarimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 09 lapkričio 2016 - 10:47
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 09, 09:42)
Kai viešėjom JaV prieš kokis 7 metus keista buvo vaikčiojan parku prie Mičigano ežero, kai visiškai svetimi praeiviai užkalbina, klausdami kaip laikaisi biggrin.gif . Mane tai trikdė, aišku, bandai šypsotis, tik kažin kaip ta šypsena atrodo biggrin.gif .
Dabar ir pas mus tų šypsenų daugiau, įpratau šypsotis svetimiems. Ir tikrai nesutikau pardavėjos, kuri pasakytų "sakyk ko nori" biggrin.gif . Ir tas pasisveikinimas su kasininke jau įpročiu tapo. Kai kasininkė pirmoji nepasisveikina, tą padarau aš. Tiesiog. Iš įpročio bigsmile.gif .

Jie neklausia kaip sekasi, tiesiog klausimas "How are you" yra ju pasisveikinimo dalis. Mandagi fraze ir tiek. Lygiai tas pats su prancuzais. Jei kiekviena karta prancuzui paklausus "ca va" pradeciau pasakoti kaip as gyvenu, tai pagalvotu, jog man ne visi namie.

Cia gal ne visai apie mandaguma kalba, bet siandien lyjant lietui laukiau zalios sviesos prie perejos, be skecio. Viena moteris pasiule palaukti kartu po jos skeciu. biggrin.gif Mane toks dekingumo priepuolis istiko. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 11:47)
Didesnė tikimybė, kad liks patenkintas, jei piktai dėbsosit ir pro sukąstus dantis iškošit informaciją, aiškiai demonstruodama nepasitenkinimą?

Labai keista, kad toks bendravimas dar sulaukia užtarimo.

Aš juk nesakiau, kad pritariu elgesiui, kai aptarnavimo sferos darbuotojas kalba piktai - čia perskaitėte per savo prizmę. Reziumuoju dar kartą - "be devinto kailio liksi, bet vis tiek neįtiksi", nes žmonės kartais nori balažin ko, ne tik, kad su jais būtų kalbama ramiu tonu.

Juk šiuo atveju nei piktai dėpsojo, nei kalbėjo pro sukąstus dantis. Geriau pratylėti, kad, neduokdie, neužgautum ko nors, nei pasakyti pačiam žmogui naudingą informaciją, kurios esmė - kad jeigu nenori stovėti keliolika minučių - atsinešk lapelį, nes jis mums svarbus, mes ne šiaip jį išrašinėjam, jame informacija yra (pasakyta be pakelto tono ir mandagiai). Juk operatorė labai teisėtai gynė keliolikos kitų žmonių interesą į greitesnį aptarnavimą, aš buvau tarp jų, tai negi dabar turėčiau užtarti įžūlią klientę, kad ją vargšę įžeidė, kai paprašė laikytis taisyklių - netgi neprašė, pasakė, kad jos yra?
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 11:04)
Aš juk nesakiau, kad pritariu elgesiui, kai aptarnavimo sferos darbuotojas kalba piktai - čia perskaitėte per savo prizmę. Reziumuoju dar kartą - "be devinto kailio liksi, bet vis tiek neįtiksi", nes žmonės kartais nori balažin ko, ne tik, kad su jais būtų kalbama ramiu tonu.

Juk šiuo atveju nei piktai dėpsojo, nei kalbėjo pro sukąstus dantis.  Geriau pratylėti, kad, neduokdie, neužgautum ko nors, nei pasakyti pačiam žmogui naudingą informaciją, kurios esmė - kad jeigu nenori stovėti keliolika minučių - atsinešk lapelį, nes jis mums svarbus, mes ne šiaip jį išrašinėjam, jame informacija yra (pasakyta be pakelto tono ir mandagiai). Juk operatorė labai teisėtai gynė keliolikos kitų žmonių interesą į greitesnį aptarnavimą, aš buvau tarp jų, tai negi dabar turėčiau užtarti įžūlią klientę, kad ją vargšę įžeidė, kai paprašė laikytis taisyklių - netgi neprašė, pasakė, kad jos yra?

Tai juk rašėte, kad neprivaloma kalbėti normaliu tonu. Tik kartais.

Aš kalbėjau apie savo situaciją, kur teta ir piktai dėbsojo, ir piktai šnekėjo. Aš draugiškai šnekėjau, todėl nesupratau, už ką turiu kęst jos blogą nuotaiką. Buvo nemalonu... Bet kaip sakiau, padėtį pataisė draugiškas apsauginis smile.gif

Atsakyti
Nežinau, kur jūs tiek tų piktų tetų ir dėdžių, piktų vairuotojų, piktų pardavėjų ir pan. randat smile.gif
Kad Lietuvoje žmonės santūresni, mažiau šypsosi, nepuola kalbinti nepažįstamų - tiesa, bet tai labiau temperamento, mentaliteto klausimas. Ne piktumo ir nemandagumo.
O jei kažkam NUOLAT tenka susidurti tik su piktom pardavėjom/vairuotojais ir pan., gal reikėtų pirma savyje ieškoti problemos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 11 09, 12:04)
Geriau pratylėti, kad, neduokdie, neužgautum ko nors, nei pasakyti pačiam žmogui naudingą informaciją, kurios esmė - kad jeigu nenori stovėti keliolika minučių - atsinešk lapelį, nes jis mums svarbus, mes ne šiaip jį išrašinėjam, jame informacija yra (pasakyta be pakelto tono ir mandagiai). Juk operatorė labai teisėtai gynė keliolikos kitų žmonių interesą į greitesnį aptarnavimą, aš buvau tarp jų, tai negi dabar turėčiau užtarti įžūlią klientę, kad ją vargšę įžeidė, kai paprašė laikytis taisyklių - netgi neprašė, pasakė, kad jos yra?

O nepastebėjote pašte iškabinto lapelio, kad siuntos atiduodamos tik pateikus lapelį? Mūsų pašte viršininkė - ragana, savo darbuotojoms draudžia be lapelio siuntinius atiduot.
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2016 11 09, 01:18)

Turiu puikų pavyzdį keliaujant autostrada. Lenkiant automobilį ir išsirikiavus į antrą juostą, staiga kasnors prisilenkia ir žybčioja šviesomis, kad pasitraukt, lygtais imt ir važiuot į lenkiamą automobilį. Nesuprantu ar jau logiškai kiti vairuotojai nemąsto? Nesu prie tokio vairavimo įpročių įpratusi, dėl to likau šokiruota pakeliavusi autostrada Klaipėda-Vilnius. Ir tokių atvejų buvo ne vienas ir ne du visos kelionės pirmyn ir atgal metu. Vienu tokiu atveju nekantrus vairuotojas nusprendė aplenkti mane išsirikiuodamas į pirmą juostą ir staiga užlįsti į priekį... deja jam to padaryti nepavyko, nes būtų sukėles didelę avariją su manimi ir tuo vilkiku kurį lenkiau. Taip užpypinau jį, kad galvotų ką daro, nes antraip būtų lindęs... Ne tik kad kiti vairotuojai perdėtai viršija greitį, bet ir kelią pavojų kitiems... Na kaip nepyksi?

Lenkiant, rikiuojantis būtina pasižiūrėti per veidrodėlį, ar nesutrikdysit eismo ir neužkišit kitiems vairuotojams. Autostrada važinėju dažnai, gal kokį kartą tik skraiduolis pamirksėjo šviesomis. Jei jums per vieną ar kelis važiavimus primirksėjo n kartų, gal tiesiog nesaugiai vairuojate ir neįvertinate situacijos? Gal lenkiat, neįvertinusi, ar saugu, ar tikrai galite rikiuotis ir lenkti - gal nenumirsit palaukusi kelias sekundes ir praleidusi antra juosta važiuojantį automobilį, ir lenkdama už jo, o ne lįsdama prieš?

Aišku, tie mirksėtojai gal irgi galėjo nebūtinai mirksėti, beeet jei važiuojant autostrada staiga kažkas užkiša ir turi kirsti per stabdžius, visai verta atkreipti užkišusiojo dėmesį, kad atidesnis būtų ir nebekeltų avarinių situacijų.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 11 09, 12:19)
O nepastebėjote pašte iškabinto lapelio, kad siuntos atiduodamos tik pateikus lapelį? Mūsų pašte viršininkė - ragana, savo darbuotojoms draudžia be lapelio siuntinius atiduot.

Pas mus pašte tikrai tokio nemačiau, bent tuomet nebuvo. O gal toji aktyvuolė jau skundais apipylė ir tokie lapeliai visur atsiras/-o smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 11 09, 11:19)
Nežinau, kur jūs tiek tų piktų tetų ir dėdžių, piktų vairuotojų, piktų pardavėjų ir pan. randat  smile.gif
Kad Lietuvoje žmonės santūresni, mažiau šypsosi, nepuola kalbinti nepažįstamų - tiesa, bet tai labiau temperamento, mentaliteto klausimas. Ne piktumo ir nemandagumo.
O jei kažkam NUOLAT tenka susidurti tik su piktom pardavėjom/vairuotojais ir pan., gal reikėtų pirma savyje ieškoti problemos  smile.gif

http://www.delfi.lt/...e.d?id=72591344

Empatija ir bendravimas labai susiję.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 11 09, 12:36)
http://www.delfi.lt/...e.d?id=72591344

Empatija ir bendravimas labai susiję.

Na ir kas, kad susiję? Tai dabar pasikeisim visi temperamentus ir prigimtį?

"About 75 percent of the total respondents reported that they lived in the United States, meaning that some countries had small sample sizes. Ecuador, for instance, had 39 respondents, and Lithuania had 32." Šaltinis Tiek ir tų išvadų gali padaryt iš 32 atsakymų.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 09, 11:45)
Na ir kas, kad susiję? Tai dabar pasikeisim visi temperamentus ir prigimtį?

"About 75 percent of the total respondents reported that they lived in the United States, meaning that some countries had small sample sizes. Ecuador, for instance, had 39 respondents, and Lithuania had 32." Šaltinis Tiek ir tų išvadų gali padaryt iš 32 atsakymų.

Na tai daug kas. Reikia pripažint trūkumus ir lavint emocinį intelektą, o ne apsimesti, kad viskas čia pas mus kaip priklauso, čia tik durneliai šypsosi ir stengiasi mandagiai bendraut.
Atsakyti