QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 08, 10:08)
Temos autorei reikėtų nustoti nervintis ir piktintis, o pradėti šypsotis ir džiaugtis gerais dalykais. Tada ir aplinkoje daug daugiau gėrio atsiranda.
Paprastas pvz. - vietinėj parduotuvėj man visos pardavėjos šypsosi, geros dienos palinki. O mano kaimynei tos pačios pardavėjos atrodo kaip visiškos susiraukėlės ir bambeklės. Ir priežastis to vienintelė - skirtingas mūsų požiūris į tą patį žmogų ir skirtingas mūsų elgesys su juo nulemia ir to žmogaus reakciją bei emocijas.
Kodėl manote, kad nesidžiaugiu gerais dalykais?
Sutinku, kad skirtingi požiūriai į tą patį žmogų nulemia kaip yra interpretuojamas to žmogaus elgesys ar sukeliama reakcija bendraujant. Mano pastebėjimai ne vien mano bendravimo rezultatas su kitais, bet ir stebint kitų žmonių socializavimąsi. Tikrai labai keista, kai parduotuvėje kiti žmonės atsiskaito kąsose nepratarę nė žodžio, neatsako į pardavėjos pasisveikinimą, ir t.t.... na ne visos pardavėjos ir akis pakelia į pirkėją.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 11 08, 13:45)
Teko vairuoti islamiškose šalyse, pietų Europos šalyse, Kaukaze ir dar daug kur kitur - grįžus į Lietuvą visada atrodo, kad jau tokius ramius, kantrius, neskubančius vairuotojus nors prie širdies dėk
(nekalbu apie išimtis- spuoguotus bmw'istus ar isterikes kurios nesupranta, ką kelyje veikia, ir savo nepasitenkinimą vyru ar seksualiniu gyvenimo išlieja rodydamos fakus ir pypsėdamos. Ir tų vienetai).
Lb dažnai įleidžia iš šalutinio, retai užkiša, per n metų kasdienio vairavimo nelabai yra kas mane apipypinęs.
Kaip pėsčioji - praleidžia perėjose, nelipa ant galvos...
Gal pačiai su nervais negerai, jei atrodo, kad visi aplink pikti?
Turiu puikų pavyzdį keliaujant autostrada. Lenkiant automobilį ir išsirikiavus į antrą juostą, staiga kasnors prisilenkia ir žybčioja šviesomis, kad pasitraukt, lygtais imt ir važiuot į lenkiamą automobilį. Nesuprantu ar jau logiškai kiti vairuotojai nemąsto? Nesu prie tokio vairavimo įpročių įpratusi, dėl to likau šokiruota pakeliavusi autostrada Klaipėda-Vilnius. Ir tokių atvejų buvo ne vienas ir ne du visos kelionės pirmyn ir atgal metu. Vienu tokiu atveju nekantrus vairuotojas nusprendė aplenkti mane išsirikiuodamas į pirmą juostą ir staiga užlįsti į priekį... deja jam to padaryti nepavyko, nes būtų sukėles didelę avariją su manimi ir tuo vilkiku kurį lenkiau. Taip užpypinau jį, kad galvotų ką daro, nes antraip būtų lindęs... Ne tik kad kiti vairotuojai perdėtai viršija greitį, bet ir kelią pavojų kitiems... Na kaip nepyksi?
QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 08, 10:48)
Visiškai normalūs tie vairavimo įpročiai, su retom išimtim (tie, kur lekia lyg be galvos ir kuriuos dažniausiai vėl ir vėl susitinki prie sekančio šviesoforo). Ir praleidžia, ir padėkoja jei tu praleidi. Ypatingia rytiniuose kamščiuose.
Ir ačiū man pasako ir nusišypso net.
Nežinau, kokioj aplinkoj gyvena temos autorė, jei jai nemandagus elgesys - kasdienybė. Mano realybėje to nėra arba yra tikrai pakankamai nedidelė dalis bendrame skaičiuje.
Esmė ir yra ta, kad tokia aplinka man nėra kasdienybė, nes Lietuvoje negyvenu. Gyvendama čia to nepastebėdavau, nes matyt kai įpranti jau ir nebepajauti... bet užėjus į pirmą parduotuvę ir nusišypsojus pardavėjai gauni rūstą žvilgsnį atgal su atsaku "Sakyk, ko nori", truputį pasijaučiau išmušta iš vėžių...