QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 11 11, 21:52)
O gyvenimas uzsienyje turetu padetu suprasti patarles?
Jus subtiliai izeidinejate nare del to, kad gyveno uzsienyje.
Siaip as uzsienyje praleidau ilgesni laiko tarpa nei autore.
Bet, jus teisi, as tai panaudojau samoningai. Nes autore, manosi jog gyvenimas uzsienyje jai sutiekia teise, lietuviu tautai priskirti negatyvius bruozus, kurie budingi visai zmonijai
Taigi, moralas, net 10 metu uz gimtines ribu, neprideda kai kuriem nei kulturos, nei suvokimo, kad zmogiskos ydos tautybes neturi.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2016 11 11, 21:32)
Deja, visiškai nesupratote, ką norėjau pasakyti, raktinis žodis buvo ne
apsimesti, o
nepastebėti. Tiesiog. Jei kažkas netinkamai elgiasi dėl savo neišprusimo (pvz., nemoka elgtis prie stalo), nežeminti to žmogaus vien dėl to, kad jis nėra to išmokytas nuo mažumės. Kita frazė, kurią dažnai kartodavo mano močiutė (beje, ir abu tėvai) kai mane kas nuskriausdavo, apšnekėdavo ir panašiai, buvo "Tegul jam/jai pačiai būna gėda", t.y., jei kažkas tave nepelnytai apšaukė, apšnekėjo ar pan., tai yra to žmogaus problema, o ne tavo, ir tegul jis/ji su savo problemomis tvarkosi pats/pati.
Man taip keista, kad tenka suagusiem zmonem aiskinti elementaria etiketo normas.
Ranka ant sirdies, ar jau visos musu moka deramai elgtis prie stalo, naudotis irankiais?
As moku, bet tame nera jokio mano indelio, tai duotibe, paveldas, kuri peremiau is tevu. Ir ka dabar, del to as tampu kulturingesne ir turiu dabar uzvedineti temutes, tarkim, Lietuviai nekulturingi nemoka deramai naudotis stalo irankiais, arba Musu restoranai zemiausio lygio nekoznam yra somelje...
Beje mano tetusis ta tema irgi turejo savo izvalga. Ne koznas kuris elgiasi pagal etiketo normas yra kulturingas. Nereikia painioti tariama, snobiska, kulturinguma su vidine, dvasine kultura.
Mano galva kaimo bubute, ravinti darzus neretai buna dvasiskai kulturingesne, nei tarkim stilistas Petruskevicius, kuris zino kokiais rubais rengtis i tam tikrus renginius.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2016 11 11, 22:05)
Man rodėsi, kad ši tema yra ne apie
nusikaltimus, o apie
nemandagumą...
Asaka, juk kiekvieno demagogo siekis suniveliuoti ribas, manipuliuojant terminais.
Jei temos autore butu isties kulturinga, pripazintu, kad jos tema nera korektiska ir pataisytu temos pavadinima i korektiskesni, bet deja...