QUOTE(cibulis @ 2017 05 02, 08:37)
sildymas visgi ir pas mane buvo isijunges, nes buvo dienu kai temperatura nukrito iki 21 viduje. Viduje palaikoma 22-23, sildymas isijungia nukritus iki 21 laipsnio. Sanaudos ~ 15 Kwh.
Rekuperatorius salta nakti atvesina patalpas, o va rekuperatoriaus parodymus buvau pamirses nusiimti. Turetu buti apie 20 Kwh, greiciai svyravo nuo 120 kubu iki 300 kubu priklausomai nuo dieno/nakties bei sauletu dienu.
QUOTE(bpm @ 2017 05 03, 15:16)
Noriu paskaičiuoti medinio langu rėmo šiluminės savybes.
Liamba 0.13
Storis 92mm
U=0.092/0.13=0.707
Ar galima tiesiogiai lyginti šią U reikšmę su PVC langu rėmų U reikšme?
Liamba 0.13
Storis 92mm
U=0.092/0.13=0.707
Ar galima tiesiogiai lyginti šią U reikšmę su PVC langu rėmų U reikšme?
Nematau priežasčių, kodėl nebūtų galima, tik U=λ/L=0.13/0.092=1.41 W/(m2·K)
QUOTE(Giords @ 2017 05 03, 15:46)
Nematau priežasčių, kodėl nebūtų galima, tik U=λ/L=0.13/0.092=1.41 W/(m2·K)
Dekui uz pataisyma, sumaisiau vietom
Bet kodel tuomet taip skiriasi gamintojų deklaruojamas lango rėmo Uf nuo mūsų paskaiciavimo? Priklausomai nuo gamintojo 92mm medinio lango Uf pateikia nuo 0.8 iki 1
QUOTE(cibulis @ 2017 05 02, 08:37)
Pas mane geoterminis šildymas išjungtas vasario pabaigoje, nepaliekant galimybės automatiškai įsijungti . Temperatūra laikosi stabiliai 22-23. Kai buvo nukritusi iki 21, buvau gal savaitei įdomumo dėlei įjungęs oro šildymą rekuperatoriuje (kaip esu minėjęs, ten yra šalinamo oro šilumos siurblys, kuriuo galima pašildyti paduodamą į patalpas orą). Tokiu būdu nelabai prišildysi, bet temperatūrai palaikyti labai tinka. Šiaip rekupas iki šiol per gruntinį šilumokaitį orą ima, ateina stabiliai +7. Balandžio visos namo elektros sąnaudos - 48 EUR. Toks užsitesęs vėsus pavasaris labai parodo šiltų namų privalumus - visur aplinkui rūksta kaminai, o pas mane visas šildymo sezonas tebuvo apie 4 mėn.
Gal kas patarsite kaip užsandarinti gofrą (d5cm) per kurią eina keli el.kabeliai..? kad nebūtų supersudėtinga prireikus tą sandarinimą išimti nepažeidus kabelių, pravesti naują kabelį ir vėl užsandarinti... aišku dar priėjimas prie to gofros galo nekoks, t.y. tarp jo ir el.skydelio 2-3cm tarpas...
Dėkui
Dėkui
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 05 03, 21:57)
Gal kas patarsite kaip užsandarinti gofrą (d5cm) per kurią eina keli el.kabeliai..? kad nebūtų supersudėtinga prireikus tą sandarinimą išimti nepažeidus kabelių, pravesti naują kabelį ir vėl užsandarinti... aišku dar priėjimas prie to gofros galo nekoks, t.y. tarp jo ir el.skydelio 2-3cm tarpas...
Dėkui
Dėkui
minimaliai flexi foam, o paskui ant pavirsiaus soudal fix it all. sandarumo testas rode ok
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 03, 23:08)
minimaliai flexi foam, o paskui ant pavirsiaus soudal fix it all. sandarumo testas rode ok
Aiškuma, panašiai galvojau: putos + soudal soudatight... Tiks reiks pagalvot kaip prieit prie to galo geriau, gal patrumpint šiek tiek gofrą...
A kaip PN pvz. kovojama su sandarumais kanalizacinėje sistemoje? alsuokliais? ir pan. Juk ten skylių būna
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 05 03, 19:57)
Dėkui
Dėkui
QUOTE(arkava @ 2017 05 04, 07:24)
A kaip PN pvz. kovojama su sandarumais kanalizacinėje sistemoje? alsuokliais? ir pan. Juk ten skylių būna
Alsuoklis tik į vieną pusę praleidžia, isitkinom kai Mindaugas darė sandarumo testą. O daugiau nematau problemų kur normalūs tapai sudeti.
QUOTE(zeng @ 2017 05 03, 18:13)
Pas mane geoterminis šildymas išjungtas vasario pabaigoje, nepaliekant galimybės automatiškai įsijungti . Temperatūra laikosi stabiliai 22-23. Kai buvo nukritusi iki 21, buvau gal savaitei įdomumo dėlei įjungęs oro šildymą rekuperatoriuje (kaip esu minėjęs, ten yra šalinamo oro šilumos siurblys, kuriuo galima pašildyti paduodamą į patalpas orą). Tokiu būdu nelabai prišildysi, bet temperatūrai palaikyti labai tinka. Šiaip rekupas iki šiol per gruntinį šilumokaitį orą ima, ateina stabiliai +7. Balandžio visos namo elektros sąnaudos - 48 EUR.
Nesupratau, kas namuose palaikė norimą temperatūrą, jei geoterminis išjungtas. Šildymas išjungtas nuo vasario pabaigos, todėl iki dabar turime gerus 2 mėnesius, t.y. 8 savaites. Iš tų 8 savaičių išmetame 1, kuomet buvo pašildomas rekuperatoriaus oras. Dar lieka mažiausiai 7 savaitės, kuomet reikėjo šildymo. Netgi atmetus iš tų 7 savaičių kažkiek saulėtų dienų vis tiek lieka apie 3-4 savaitės, kuomet reikėjo šildymo.
Ar nori pasakyti, kad per gruntinį šilumokaitį iki rekupo ateina +7 laipsniai ir rekupas toliau viską padaro, t.y. jam pakanka iš lauko +7 laipsnių, kad į namą jis grąžintų tokios temperatūros orą, kokį ištraukė. Arba aš nieko nesuprantu. Kiek bendrai tavo name kainavo visas šildymo sezonas ir vėdinimas?