bangai, tos vertikalios standumo briaunos visai nebutinos, snekejau su rimtais stiklintojais. galima ramiai vertikalius sujungimus tarp paketu daryt be jokiu stoikiu. tik tarpine + hermetikas. bent jau mano atveju, paketo aukstis butu 2.8m ir aisku saugus stiklai, kurie butini vitrinoms iki zemes.
200 euru uz kvadrata tai cia butu uz normalius stiklus turbut, ne uz saugius - grudintus ar laminuotus.
QUOTE(BangaS @ 2017 04 26, 15:07)
Šiaip tai jau yra paviešintas statybų parodoje.
Restoje? pareklamuok stendo Nr.
Koks skirtumas kas maišo, kas nemaišo šildymo sistemai. Svarbiausia, kad žmogui, gyventojui termomasė yra gerai, nes ji palaiko pastovią temperatūrą.
Čia iš esmės aš ne apie šildymo sistemos niansus kalbėjau, o apie tai, kokia šildymo sistema labiau tinka termomasės turinčiam ir neturinčiam namui. Aš pasirinkau ir kitiems rekomenduoju namus su termomase, bet yra besistatančių ir be termomasės, tad ir paaiškinau, kokios šildymo sistemos labiau jiems tinkamos.
Ar priteista reikšminga suma?
Pakeisti visi stiklo paketai naujais. Jau vien tai nemaža sumelė. Grynais išmokų nebuvo, bet išreikalauta tikrai labai daug.
Papildyta:
Koks atstumas nuo šilumokaičio iki temperatūros daviklio? Kiek varinio laido susukta ortakyje? Ar neateina šiluma iš kambario per varinį laidą iki temperatūros daviklio? Ar ortakiai iki daviklio apšiltinti?
Nesupratau šio klausimyno. Kokie dar variniai laidai. Rekuperatoriuje gamyklinis daviklis.
QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 26, 13:37)
Kaiser firmos, tiksliau Kaiser 1055-21 ir 1555-21 modelius, pirkau ir siunčiausi iš Vokiečių nes Lietuviai vietoje neturėjo ir kaina buvo nedraugiška.
Dėkui! Googlas greitai rado pas Dogą šituos daiktus. Jie iš principo nevežė, vežė negreitai ar tiesiog brangūs pasirodė? Vokietijoje - čia koks amazon'as ar labiau specializuota pardė atsiuntė?
QUOTE(madwifi @ 2017 04 26, 14:18)
bangai, tos vertikalios standumo briaunos visai nebutinos, snekejau su rimtais stiklintojais. galima ramiai vertikalius sujungimus tarp paketu daryt be jokiu stoikiu. tik tarpine + hermetikas. bent jau mano atveju, paketo aukstis butu 2.8m ir aisku saugus stiklai, kurie butini vitrinoms iki zemes.
200 euru uz kvadrata tai cia butu uz normalius stiklus turbut, ne uz saugius - grudintus ar laminuotus.
Mačiau ir aš pas mus langų be standumo briaunų, tik paketai sustatyti, bet tikriausiai stiklai grūdinti ir 6-8mm, kas kelia kainą.
Už 200 jau vienas ar du būtų grūdinti.
QUOTE(mintas @ 2017 04 26, 14:29)
Nesupratau šio klausimyno. Kokie dar variniai laidai. Rekuperatoriuje gamyklinis daviklis.
Iš temperatūros daviklio eina laidai. Jie yra variniai ir labai gerai praleidžia šilumą iki daviklio. Jeigu visas laidas kambario temperatūroje ir tik mažas galiukas yra ortakyje, tai nemažą įtaką turės ir laidais atitekanti šiluma. Aišku nuo daviklio irgi daug kas priklauso. Gal čia tiek neverta gilintis.
QUOTE(BangaS @ 2017 04 26, 16:30)
Iš temperatūros daviklio eina laidai.
Minėjau, kad tiekiamo oro t matavo daviklis kuris rekuperatoriuje buvo sumontuotas gamykliškai. Negaliu pasakyti kaip jis pajungtas, nesigilinau.
Geriau patikslink, kur parodoje ieškoti pristatomų sprendimų?
Keletas naujovių iš parodos.
Tai yra iš esmės kitas lygmuo langų gamyboje. Dabar PH Advanced langai eina su ~0,7, nes stiklo paketai po 0,5. Kai stiklo paketai bus 0,3, langai bus ~0,4...0,5, kas šiuo metu atrodo neįmanoma. Pas mane berėmiai 78mm paketai Ug=0,3 jau sudėti. Yra ir varstomų langų su tais pačiais paketais. Gamyklinių rėmų kol kas niekas negamina.
Jau yra profilių, kuriuose galima sumontuoti ir 80 mm stiklo paketus. Kitas klausimas - kaina. Ji baisiai didelė. Būtų įdomu pamatyti jūsų sprendimą be rėmų.
Papildyta:
Blogai viešinot. Mes su Vaikiu kartu vaikščiojome, bet nematėme.
Papildyta:
Ar priteista reikšminga suma?
Pakankamai: pakeista vidurinė tarpinė - iš paprastos į PHZ, sudėti visiškai nauji stiklo paketai su "Swisspacer Ultimate" rėmeliu, sudėtos neoporo dešros, pakeista beveik pusė stiklajuosčių, pakeista viena rankena, langai reguliuoti du kartus.
Jokios sumos priteisti nebuvo galima, nes tai ne teismas. Tai tik vartotojų teisės. Jų išvada buvo gana aptaki ir net antstoliams buvo sunku išieškoti tai, ką aukščiau išvardijau. Aš visą informaciją sudėjau į vieną vietą. Dabar jau jūsų eilė paviešinti savo langų montavimo sprendimus. Juo labiau, jei reklamuojate sprendimą parodoje. Internetas šiuo metu geresnė reklama nei parodos. Ir pigesnė.
QUOTE(cibulis @ 2017 04 26, 17:25)
Pakankamai: pakeista vidurinė tarpinė - iš paprastos į PHZ, sudėti visiškai nauji stiklo paketai su "Swisspacer Ultimate" rėmeliu, sudėtos neoporo dešros, pakeista beveik pusė stiklajuosčių, pakeista viena rankena, langai reguliuoti du kartus.
Dėl tų sandarinimo 'dešrų' iš parodos įspūdžiai.
Soudal'is restoje parodė kažkokią spec mastiką, putas ar dar velniai žino kokią medžiagą - pučiama iš ~10l baliono į tarpą tarp lango paketo ir rėmo, lygiai į tą vietą, kur PHZ profilyje 'dešra' sudedama. Pliusai du (ar trys, kaip skaičiuoti) - didesnis sandarumas per stiklajuostes ir šiltumas beigi ta mastika kažkiek stabilizuoja rėmo 'vaikščiojimą', nes sulimpa su paketu ir rėmu. Kaina ne kosminė pasirodė (mano ~44 kv.m. langams užpūsti iki 100 eur turėtų būti). Reikalui esant, ji tiesiog su peiliu išpjaunama ir paketas išsiima.
QUOTE(Verteris @ 2017 04 26, 17:38)
Dėl tų sandarinimo 'dešrų' iš parodos įspūdžiai.
Soudal'is restoje parodė kažkokią spec mastiką, putas ar dar velniai žino kokią medžiagą - pučiama iš ~10l baliono į tarpą tarp lango paketo ir rėmo, lygiai į tą vietą, kur PHZ profilyje 'dešra' sudedama. Pliusai du (ar trys, kaip skaičiuoti) - didesnis sandarumas per stiklajuostes ir šiltumas beigi ta mastika kažkiek stabilizuoja rėmo 'vaikščiojimą', nes sulimpa su paketu ir rėmu. Kaina ne kosminė pasirodė (mano ~44 kv.m. langams užpūsti iki 100 eur turėtų būti). Reikalui esant, ji tiesiog su peiliu išpjaunama ir paketas išsiima.
Būtų naudinga sužinoti tikslų pavadinimą
QUOTE(BangaS @ 2017 04 26, 14:07)
Kokie tie minusai?
Apdaila - išpręsta;
palangė išorėje - išpręsta;
palangė viduje - išspręsta;
dviejų paketų sujungimas - išpręsta;
sujungimas su varstoma plastmasine ar medine dalimi - išpręsta;
pakeitimas sudužus - išpręsta kiek tai yra įmanoma.
200 būtų teisingesnė kaina keturstikliams su SWS-U rėmeliu.
Kokie tie minusai?
Apdaila - išpręsta;
palangė išorėje - išpręsta;
palangė viduje - išspręsta;
dviejų paketų sujungimas - išpręsta;
sujungimas su varstoma plastmasine ar medine dalimi - išpręsta;
pakeitimas sudužus - išpręsta kiek tai yra įmanoma.
200 būtų teisingesnė kaina keturstikliams su SWS-U rėmeliu.
kuris stendas parodoj, gal koki sestadieni reiks numint. gal gali kokiu fotkiu savo beremio sprendimo paviesint ? vitrinas galima lygiai su grindim padaryt ?
QUOTE(bpm @ 2017 04 26, 18:44)
Būtų naudinga sužinoti tikslų pavadinimą
Jau daugybę kartų apie jas čia kalbėta. Prašom.
Medinis langas. Kodel apacia saltesne ..