Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 14:30)
Iš kur tokią formulę ištraukei? Net mąstant labai primityviai, namo viduje esančio oro temperatūrą reikia laikyti kaip 100 proc. konstantą. Tarkime name turime +19,3 laipsnio. Būtent šis skaičius yra 100 proc.

Kokios temperatūros oras grąžinamas į vidų galima paskaičiuoti labai primityviai: 18,9/19,3 ir turime 97,9 proc. Juk jeigu namo viduje yra +19,3, o grąžinamas +18,9 laipsnių oras, tai NVK niekaip nebus 79 proc. Norint, kad NVK būtų 79 proc., grąžinamo oro temperatūra turi būti 15,3 laipsnio. O juk grąžinama tikrai aukštesnės temperatūros oras.

Tu ir vėl rišiesi prie gražinamo oro temperatūros. PHI jos visai nevertina.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 04 24, 11:01)
Nu tu ir pavarai, jau apsidžiaugiau, kad galima viską apie tavo namą vienoje vietoje rasti, ir vėl nieko.

Kol kas netrinu, bet sakau, kad kilo tokių minčių. Kita vertus, ar tenai galima rasti kažką labai aktualaus, naudingo, informatyvaus. Man atrodo su A klasės namais panašūs sprendimai jau yra praktiškai norma. O štai Bango eksperimentai tikrai įdomūs ir naujoviški. Galėtų paviešinti informaciją.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 14:35)
Kol kas netrinu, bet sakau, kad kilo tokių minčių. Kita vertus, ar tenai galima rasti kažką labai aktualaus, naudingo, informatyvaus. Man atrodo su A klasės namais panašūs sprendimai jau yra praktiškai norma. O štai Bango eksperimentai tikrai įdomūs ir naujoviški. Galėtų paviešinti informaciją.

Dėl Bango pritariu, bet ir pas tave sukaupta info, kuri dar kokius 5 metus mažiausiai bus daug kam naudinga, o ta dalis, kaip tu kovojai su langų gamintojais iš vis be konkurencijos dar bus dešimtmečius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 balandžio 2017 - 14:37
QUOTE(mintas @ 2017 04 24, 15:34)
Tu ir vėl rišiesi prie gražinamo oro temperatūros. PHI jos visai nevertina.

Žinoma, o tai kokie parametrai yra svarbiausi? Mano supratimu svarbiausi parametrai yra norima temperatūra ir drėgmė namo viduje. Kas ją garantuoja: šilumos šaltinis ir vėdinimo sistema. Štai kodėl aš FB paskyroje šildymo ir vėdinimo duomenis skelbiau kartu.

Jei rekuperatoriaus NVK prastas, tai jis greitai išvėdins namą ir trūkstamą šilumą bei drėgmę turės pagaminti šilumos šaltinis. Paprasta kaip du kart. Aišku mano namas pakankamai šiltas, bet bendros 6 mėnesių namo šildymo ir vėdinimo išlaidos siekia 142 eurus. Name buvo palaikoma +20 laipsnių temperatūra, rekuperuojami 166 kubai oro. Jei rekuperatoriaus NVK būtų prastas, tai 6 mėnesių namo šildymo ir vėdinimo duomenys būtų didesni.

O ką šiuo metu į namą grąžina rotaciniai įrenginiai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 15:30)
Iš kur tokią formulę ištraukei? Net mąstant labai primityviai, namo viduje esančio oro temperatūrą reikia laikyti kaip 100 proc. konstantą. Tarkime name turime +19,3 laipsnio. Būtent šis skaičius yra 100 proc.

Kokios temperatūros oras grąžinamas į vidų galima paskaičiuoti labai primityviai: 18,9/19,3 ir turime 97,9 proc. Juk jeigu namo viduje yra +19,3, o grąžinamas +18,9 laipsnių oras, tai NVK niekaip nebus 79 proc. Norint, kad NVK būtų 79 proc., grąžinamo oro temperatūra turi būti 15,3 laipsnio. O juk grąžinamas tikrai aukštesnės temperatūros oras.

Pats sugalvojau smile.gif
Jei mąstyti ypatingai primityviai - tu teisus (nu ir skaičiukas širdžiai mielas gaunas), jei įjungti vieną kitą smegeną - reiktų žiūrėti, ir kiek įeinamas oras pašildomas (tavo atveju - nuo +2,4C iki +18,9C), ir kiek atvėsinamas išeinantis (nuo +19,3C iki +6,2C): juk vienas rezultatas būtų, įeinamas oras būtų pašildomas nuo -20C iki +18, ir visai kitas - nuo +17C iki +18C, nors patalpose abiem atvejais bus ta pati +19,3C T. Turbū šitie ieinančio ir išeinančio oro temperatūrų pokyčiai būtų vienodai kintantys, jei visur oro drėgmė būtų vienoda. O vat jei įjungiam dar kokį vieną smegeną, jau pradedam įvertinti ir drėgmę - čia jau naudojam PHI naudojamą formulę.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 04 24, 15:37)
Dėl Bango pritariu, bet ir pas tave sukaupta info, kuri dar kokius 5 metus mažiausiai bus daug kam naudinga, o ta dalis, kaip tu kovojai su langų gamintojais iš vis be konkurencijos dar bus dešimtmečius.

Langų epopėja jau baigta. Langai sureguliuoti, praeitą savaitę antstolė pervedė mano sumokėtus išieškojimo pinigus. Darbų priėmimo perdavimo akto nepasirašėme, bet šiuo atveju jie kaip faktą priėmė šitą įrašą ar mano laišką. Žodžiu, viskas baigta.

Gal ir netrinsiu, bet reikėtų iš FB perkelti į normalų blogą. FB nėra pritaikytas tokiems dalykams. Informacijos labai daug, reikia važiuoti žemyn, viskas kimba, sunku susigaudyti, kur kokie įrašai. Specializuotos platformos labiau tiktų.
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2017 04 24, 16:04)
Pats sugalvojau  smile.gif
Jei mąstyti ypatingai primityviai - tu teisus (nu ir skaičiukas širdžiai mielas gaunas), jei įjungti vieną kitą smegeną - reiktų žiūrėti, ir kiek įeinamas oras pašildomas (tavo atveju - nuo +2,4C iki +18,9C), ir kiek atvėsinamas išeinantis (nuo +19,3C iki +6,2C): juk vienas rezultatas būtų, įeinamas oras būtų pašildomas nuo -20C iki +18, ir visai kitas - nuo +17C iki +18C, nors patalpose abiem atvejais bus ta pati +19,3C T. Turbū šitie ieinančio ir išeinančio oro temperatūrų pokyčiai būtų vienodai kintantys, jei visur oro drėgmė būtų vienoda. O vat jei įjungiam dar kokį vieną smegeną, jau pradedam įvertinti ir drėgmę - čia jau naudojam PHI naudojamą formulę.

Tavo formulė visiškai klaidinga. Pabandyk paskaičiuoti, kai lauke neigiama temperatūra. Gali čia burti ką nori, bet rekūpo NVK yra tai, kiek jis sugeba paimti šilumos iš išmetamo lauk oro ir jos perduoti į namo vidų tiekiamam orui. Ir dar vienas dalykas: jei iš namo ištraukia +19,3, o grąžina +18,9 laipsnių orą, bet tenas neveikia, tai kas lemia tokią aukštą grąžinamo oro temperatūrą? Mano supratimu tik aukštas NVK ir nieko daugiau.

Dar kartą visų klausių: ką šiuo metu pučia rotaciniai įrenginiai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 15:12)
Specializuotos platformos labiau tiktų.

Pritariu,

FB tikrai ne pati geriausia platforma tavo informacijai talpinti, bet jau geriau tokia, nei jokios smile.gif.

Dar kartą visų klausių: ką šiuo metu pučia rotaciniai įrenginiai?

Pasistengsiu prisiminti, ir kai grįšiu, pažiūrėsiu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 14:44)
Žinoma, o tai kokie parametrai yra svarbiausi? Mano supratimu svarbiausi parametrai yra norima temperatūra ir drėgmė namo viduje. Kas ją garantuoja: šilumos šaltinis ir vėdinimo sistema. Štai kodėl aš FB paskyroje šildymo ir vėdinimo duomenis skelbiau kartu.

Jei rekuperatoriaus NVK prastas, tai jis greitai išvėdins namą ir trūkstamą šilumą bei drėgmę turės pagaminti šilumos šaltinis. Paprasta kaip du kart.

Šeip tai tavo rekupe su srautų disbalansu svarbūs du parametrai. Vienas tai tiekiamo į patalpas oro temperatūra ir antras rekupo NVK, kuris realiai ne vien tik nuo tiekiamo į patalpas oro temperatūros priklauso, kaip matei, PHI jos net nevertina.

Nuo realaus, o ne prietaiso rodomo rekupo NVK priklausys šilumos poreikis reikalingas namo šildymui dėl ventiliacijos, o tiekiamo oro temperatūra realiai irgi labai svarbi dėl aukštesnio komforto.

Nors ekonomiškai ir nelabai apsimoka statyti kaloriferį tiekiamo į patalpas oro pašildymui, bet didesnio komforto vardan, vis tik svarstau apie tokį variantą smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 balandžio 2017 - 16:36
QUOTE(biesas66 @ 2017 04 24, 09:20)
Taip istryniau nes as tau ne pirstu nepdesiu tobulindamas tavo puslapi. Malonu padeti geriem zmonem,bet ne savanaudziam.    Nuomones gali keistis,taip.  Pagaliau pakeitei. Tuom ir pabaikim.

O aš taip tikėjausi, kad įvyko stebūklas:)

Pridėta:

Atsakyti
Cibuli, mes skaitom paties FB. Randam visai aktualių ir pritaikomų sau dalykų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 15:12)

Gal ir netrinsiu, bet reikėtų iš FB perkelti į normalų blogą. FB nėra pritaikytas tokiems dalykams. Informacijos labai daug, reikia važiuoti žemyn, viskas kimba, sunku susigaudyti, kur kokie įrašai.

Cibuli, čia aš pilnai sutinku. Blogas būtų daug naudingesnis ateityje žmonėm ieškant informacijos. Google paieška geriau veiktų. O FB būtų pagalbinis instrumentas einamu laikotarpiu.
Atsakyti
Prieš kokius metus ar du (mano atmintis kaip viščiuko, tai laiko ribos tokios.. biggrin.gif) siūliau/prašiau cibulio užvesti blog'ą. Sakė, kad nepatinka nei viena platforma dabar egzistuojanti ir galų gale pasirinko facebook'ą... Tikėkimės nuomonė pasikeitė, nes informacijos žmogus turi naudingos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 04 24, 16:12)
Tavo formulė visiškai klaidinga. Pabandyk paskaičiuoti, kai lauke neigiama temperatūra. Gali čia burti ką nori, bet rekūpo NVK yra tai, kiek jis sugeba paimti šilumos iš išmetamo lauk oro ir jos perduoti į namo vidų tiekiamam orui. Ir dar vienas dalykas: jei iš namo ištraukia +19,3, o grąžina +18,9 laipsnių orą, bet tenas neveikia, tai kas lemia tokią aukštą grąžinamo oro temperatūrą? Mano supratimu tik aukštas NVK ir nieko daugiau.

Toks mėgėjas įrodinėti, o čia tik neargumentuotas "Tavo formulė visiškai klaidinga". Įdomu būtų paskaičiuoti su neigiamom lauko T, tik kad neturiu tokių duomenų. Gal išsaugojai savo? O gal galėtum pateikti savo skaičiavimo metodikos šaltinį?
Siūlyčiau pagalvoti apie atvejį, kai lauke, sakykim, -10C, o ištraukiamo/grąžinamo oro temperatūros +19,3/+18,9, ir kai lauke +10C ir ištraukiamo/grąžinamo oro temperatūros tos pačios. Ar matai skirtumą, kai pirmu atveju oras pašildomas 28,9C (+18,9-(-10)=28,9) laipsniais, o antru - tik 3,9C? Kuris rekuperatorius labiau džiugintų su NVK 98% - tas, kuris sugeba pašildyti orą 29-iais, ar tas, kuris pašildo tik 4-iais laipsniais, ar tau įdomus tik paduodamo oro T? Suprantu, kad ne visi draugauja su tiksliaisiais mokslais, bet nereiktų taip aklai tikėti tik savo išvestais gražiais skaičiukais.
Atsakyti