QUOTE(mintas @ 2017 04 21, 08:43)
Konkrečiai mano atveju, kai šešėlių pakankamai nemažai, tos saulės dar mažiau. Vat ir šį mėnesį atšalus orams vėl įjungiau ŠS, nors prie šio poreikio aišku ir rekupas prisidėjo, kuris dabar dirba vasaros režimu, be tenų, bet pritekėjimai per langus ryškiai per maži.
Mano siurblys pats automatiškai įsijungia. Viskas priklauso nuo lauko oro. Balandžio pradžioje užkaitinus saulei, pamiršau sumažinti šildymo kreivę, todėl siurblys kartais įsijungdavo naktimis, o dieną šviečia saulė ir namo viduje buvo užkaitę iki +24/+25.
Tada sumažinau kreivę nuo +18 iki +17 ir jis vis tiek naktimis kartais įsijungdavo.
Štai koks vaizdas. Name tuo metu buvo +21/+22. Šildymo kreivę dar sumažinau iki +16. Siurblys stovi jau keletą parų, bet kadangi šią dieną nebuvo saulės, tai įtariu, kad naktį gali įsijungti. Vakar name buvo apie +21. Rekuperatorių laikau įjungęs
pirmu greičiu.
Per šį šaltą balandį geoterminis papildomai prisuko elektros už 2 eurus, rekuperatorius veikdamas pirmu greičiu prisuko elektros už 0,7 euro. Čia vakar dienos duomenys.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 04 21, 09:52)
Cia gal apie Banionį K.???
Tikrai neverta
, as po kabliuku tikrai neskaiciuoju ir neskaičiuosiu. Turiu ka veikt.
Tik palyginimui, nes uzkliuvo saulėtos dienos, pvz Kijeve, kai vietiniai pasakė, kad pas juos 2-gubai saulės daugiau, ne LT. Pasirodo- beveik teisybė.
P.S. Dėkui už įvertinimą
Apie kitą Karolį. Bet Banionis irgi nepaliko įspūdžio. Dėl kablelių. Ne kartą esi matęs mano PHPP skaičiavimus, kuriuose buvo aiškiai parodyta, per kuriuos langus bus teigiamas šilumos balansas, o per kuriuos neigiamas. Tai buvo skaičiavimai atlikti atestuoto žmogaus su sertifikuota PHPP programa. Todėl aš tokiais dalykais labiau pasitikiu nei pasakymu: neverta, neskaičiuoju po kablelio, pats geriau žinau ir t.t.