Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(madwifi @ 2017 04 20, 10:55)
oho, pas tave gal tokios ? kas dare, kokia m2 kaina gavosi, jei nepaslaptis. man reikia, aukstis panasus, del istisinio ilgio nesiparinu, bet kuo daugiau tuo geriau.

pas mane visu langu aukstis 2.9 metru apart 3 mazu langiuku, namo bendras dideliu langu ilgis ~16 metru + tamburo 8.2 metrai. Bet cia viskas Rehau PHZ profilije su 4XN-20-4-20-4XN stiklo paketais. Buvau mastes apie beremi montavima, bet niekaip nesugalvojau kaip tai teisingai butu imanoma padaryti. m2 kaina standartine, dare Aulaukis. Tamburo stiklinis sprendimas tikrai nepigiai atsiejo, bet grozis kainuoja. Visi "beremio" matyti montavimo mazgai turejo daugiau minusu nei pliusu. Gal Bangas tures drasos paviesinti savaji smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 balandžio 2017 - 11:28
QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 20, 11:20)
pas mane visu langu aukstis 2.9 metru apart 3 mazu langiuku, namo bendras dideliu langu ilgis ~16 metru + tamburo 8.2 metrai. Bet cia viskas Rehau PHZ profilije su 4XN-20-4-20-4XN stiklo paketais. Buvau mastes apie beremi montavima, bet niekaip nesugalvojau kaip tai teisingai butu imanoma padaryti. m2 kaina standartine. Visi matyti mazgai turejo daugiau minusu nei pliusu. Gal Bangas tures drasos paviesinti savaji smile.gif

labai panasu i tai ko man reikia. tai profilis apacios pasleptas grindyse ar virs grindu ? nesupratau, cia 4mm stiklas vitrinose ? del beremio, jau minejau - galima daryt vertikalias siules be jokio remo - tik tarpine ir hermetikas, o apatini profili sulygint su grindim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 20 balandžio 2017 - 11:28
QUOTE(madwifi @ 2017 04 20, 11:27)
labai panasu i tai ko man reikia. tai profilis apacios pasleptas grindyse ar virs grindu ? nesupratau, cia 4mm stiklas vitrinose ? del beremio, jau minejau - galima daryt vertikalias siules be jokio remo  - tik tarpine ir hermetikas, o apatini profili sulygint su grindim.

standartinis langu montavimas, nera pas manes jokiu stebuklu apart stiklo pluosto laikikliu ir isnesimo i apsiltinimo sluoksni. Taip 4 mm. nes langas suskirstytas del grozio, norint to nedaryti reikalingas 6mm stiklas. Vistiek man ta tarpine ir hermetikas nepatinka kai turime 2.9 metru aukscio stiklo paketa kuris butu itvirtintas tik apacioje ir virsuje.
Va buitine nuotrauka kaip atrodo viskas is vidaus
http://i.talpix.lt/BKHcQ.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 balandžio 2017 - 11:47
pala, jei langas iki zemes, tai vistiek saugus stiklas priklausytu, ar as klystu ? bet man ne, sitas tavo variantas netinka - labai jau platus remai, bet koks "beremis" kad ir su vertikaliom stoikem geriau, bet aisku bus brangiau.
noretusi sitaip:

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 20 balandžio 2017 - 12:00
QUOTE(madwifi @ 2017 04 20, 11:49)
pala, jei langas iki zemes, tai vistiek saugus stiklas priklausytu, ar as klystu ? bet man ne, sitas tavo variantas netinka - labai jau platus remai, bet koks "beremis" kad ir su vertikaliom stoikem geriau, bet aisku bus brangiau.
noretusi sitaip:

Na jeigu rasi tokį standartini sprendimą už humaniška kaina pasidalink, gal kam pravers. Man nepavyko rasti. Skyframe neįpirkau.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 20, 11:36)
tam kad tureti pliusini balansa, tiesa tie langai turi buti dar atsukti i pietu puse ir tureti tinkamus stiklo paketus. O kas apsimoka ar neapsimoka reikia skaiciuoti, o ne kazkokiom "statybioru paniatkem" vadovautis.

Pateisinčiau tokį didelį langą, jei vaizdas pro jį už 1m€, priešingu atveju papildomos išlaidos vėsinimui vasarą.
Prisiminkit Cibulio energetinį sertifikatą - sąnaudos kWh šildymui gerokai mažesnės už sąnaudas vėsinimui.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2017 04 20, 12:22)
Pateisinčiau tokį didelį langą, jei vaizdas pro jį už 1m€, priešingu atveju papildomos išlaidos vėsinimui vasarą.
Prisiminkit Cibulio energetinį sertifikatą - sąnaudos kWh šildymui gerokai mažesnės už sąnaudas vėsinimui.

Sertifikato skaičiai ten iš lempos, na nemoka ta Lietuviška programa gerai suskaičiuoti. Paklausk pačio Cibulio kiek reikėjo vėsinti ir kokios juokingos sąnaudos. O šiaip teisingas seseliavimas daug problemų išsprendžia. Ne vien vaizdas pro langą yra dideliu langų privalumas. Man šviesus kambariai labiau džiugina. Kielvieno prioritetai skirtingi kaip ir finansines galimybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 balandžio 2017 - 12:55
QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 20, 12:14)
Na jeigu rasi tokį standartini sprendimą už humaniška kaina pasidalink, gal kam pravers. Man nepavyko rasti. Skyframe neįpirkau.

kogero standartiniu nebus, tik firmeles kur beremius fasadus is visokiu schuco, sapa, reyanaers profiliu montuoja. Lietuviski Skyframe pays fiksuota dali is schuco profliu montuoja, o tik stumdoma is sveicaru ima, aisku, jei nori gali viska is Skyframe padaryt. Taip ir Keller langu atstovai is Rygos daro.
Iki kiek eu uz m2 yra humaniska kaina ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 04 20, 13:52)
kogero standartiniu nebus, tik firmeles kur beremius fasadus is visokiu schuco, sapa, reyanaers profiliu montuoja. Lietuviski Skyframe pays fiksuota dali is schuco profliu montuoja, o tik stumdoma is sveicaru ima, aisku, jei nori gali viska is Skyframe padaryt. Taip ir Keller langu atstovai is Rygos daro.
Iki kiek eu uz m2 yra humaniska kaina ?

tai schuco kiek pavyko rasti imanoma sutalpinti max 68mm storio stiklo paketa i aliumini AWS 90.SI+ Green, tik kaina nenudziugins. Humaniska max 400 EUR uz kvadrata su stiklo paketais.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 20, 15:07)
tai schuco kiek pavyko rasti imanoma sutalpinti max 68mm storio stiklo paketa i aliumini AWS 90.SI+ Green, tik kaina nenudziugins. Humaniska max 400 EUR uz kvadrata su stiklo paketais.

400 euru skaitai humaniska uz normalias 3 stiklu beremes ar storas 4 stiklu vitrinas ?
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2017 04 20, 13:22)

Daro ir be milijono eurų vaizdo: už kelių metrų didžiausia tvora. O tai kokie pačio langai?
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2017 04 20, 11:11)
Ne Kalifornijoj gyvenam, kam iš vis tokio dydžio langai Lietuvoje? Beje sienų nebeapsimoka šiltinti iki R=10, nes lango varža tik 1-kas.

Reikia lyginti ne R, o U. Mano skaičiai: langų Uw-0,66, sienos U-0,087. Skirtumas - maždaug 7,5 karto, o ne 10 kartų. Tačiau didžioji rėmo dalis paskandinta putplastyje, todėl galime imti ne Uw, o Ug skaičių - 0,52. Tuomet skirtumas tarp lango ir sienos būtų maždaug 6 kartai. Jeigu pavyktų sumontuoti tik stiklo paketus be rėmo, kurių Ug yra 0,3, tai praktiškai pasiektumėme sienos parametrus. Stengtis tikrai yra kur. Dideli langai - privalumas, jei yra bent šiek tiek erdvės: gauname daug saulės šilumos, šviesos, t.y. gerą nuojautą ir mažesnes šildymo išlaidas. Namas perkaista, bet tam yra šešėliavimo priemonės, aktyvios vėsinimo priemonės.
Atsakyti
Skaičiais galima pasiekt viską 😅.
Skaičiuojam į savo pusę, ir lango stiklas prisilygina 50 cm R10 sienai .
Statistiškai- jie daugiau šalčio , nei saulės įsileis į namus.

QUOTE(cibulis @ 2017 04 20, 15:17)
Daro ir be milijono eurų vaizdo: už kelių metrų didžiausia tvora. O tai kokie pačio langai?
Papildyta:

Reikia lyginti ne R, o U. Mano skaičiai: langų Uw-0,66, sienos U-0,087. Skirtumas - maždaug 7,5 karto, o ne 10 kartų. Tačiau didžioji rėmo dalis paskandinta putplastyje, todėl galime imti ne Uw, o Ug skaičių - 0,52.  Tuomet skirtumas tarp lango ir sienos būtų maždaug 6 kartai. Jeigu pavyktų sumontuoti tik stiklo paketus be rėmo, kurių Ug yra 0,3, tai praktiškai pasiektumėme sienos parametrus. Stengtis tikrai yra kur. Dideli langai - privalumas, jei yra bent šiek tiek erdvės: gauname daug saulės šilumos, šviesos, t.y. gerą nuojautą ir mažesnes šildymo išlaidas. Namas perkaista, bet tam yra šešėliavimo priemonės, aktyvios vėsinimo priemonės.

Atsakyti