Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(bpm @ 2017 04 10, 07:20)
Sveiki,

Laikas rinktis langus smile.gif

Pasirinkimui liko keletas profilių:

Gealan S9000 Uf-0.92
Veka Softline 82 MD Uf-1
Rehau Geneo MD Uf-0.98
Rehau Geneo MD + Uf-0.86
Kömmerling 88 Uf-0.95
Aluplast Energeto 8000 Uf-0.94
Aluplast Ideal 8000 Uf-1.0

Šilumės savybes aiškios. Langai dideli, armavimas praktiškai visuose bus.

Gal galite pasidalinti savo patirtimi eksplotuojant šiuos profilius? Cibulio patirtis su Rehau zinoma.

pas mane MD+, dar negyvenu, bet po termovizijos šaltą rytą (-14), esu patenkintas vaizdeliu, išskyrus kainą smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Pas mane taipogi Rehau, todėl krenta į akis ženkliai geresnės užrašytos rėmų šiluminės savybės, lyginant su kitais.

Realiai langai su energeto profiliu šiltesni už Rehau, o ir Komerlingo langai niekuo nenusileidžia Rehau langams. Vat arkava komerlingus turi, įsitikinęs, kad ne ką prastesni už Rehau.

Rehau gal ir deklaravo geras rėmų savybes, tik deklaruotos be metalinės armuotės, o kai gausi langus, gausi su metaline armuote, nors greičiausiai apie jos buvimą pardavėjas nutylės, o gal po pamokų su Cibuliu jau taip netylės, kaip kad mano laikais, kai man pardavinėjo.

Nu vienu žodžiu, turiu Rehau, langai šilti, bet esu įsitikinęs, kad jie niekuo ne geresni už kitų firmų gaminius. Kai pirkau, įsivaizdavau, kad ne veltui permoku didelius pinigus, dabar įsitikinęs, kad veltui.
Atsakyti
Paskutinis eksperimentas. Daugiau tokių testų nesiruošiu daryti. Gaila, bet bemontuojant medžiagą, dingo užrašas ant vienos nuotraukos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 04 10, 23:15)
Paskutinis eksperimentas. Daugiau tokių testų nesiruošiu daryti. Gaila, bet bemontuojant medžiagą, dingo užrašas ant vienos nuotraukos.

Galima pasakyti, kad pagaliau langai gerai sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 04 11, 10:48)
Galima pasakyti, kad pagaliau langai gerai sutvarkyti.

Man tik vienas dalykas įdomus. Ar langai gerai sureguliuoti, ar lauko sąlygos ne tokios griežtos kaip sausio pradžioje. Tuo metu lauke buvo -18, viduje +20. Vakar lauke buvo apie +18, viduje irgi buvo +22/+23. Sausio pradžioje temperatūrų skirtumas siekė apie 38 laipsnius, vakar tik 4-5 laipsnius. Kai nėra tokių kardinalių temperatūrų skirtumų, saulė sušildė langus, jie gal kažkiek išsipūtė, suvaikščiojo, langai reguliuoti praeitą penktadienį, tai ir problemų nėra. Žodžiu, įdomu ar gerą rezultatą lėmė deramas langų reguliavimas, ar šiltas oras? O gal abu veiksniai kartu.
Atsakyti
Nuo šilumos kūnai plečiasi, tarpinės minkštėja......sandarėja

QUOTE(cibulis @ 2017 04 11, 09:09)
Man tik vienas dalykas įdomus. Ar langai gerai sureguliuoti, ar lauko sąlygos ne tokios griežtos kaip sausio pradžioje. Tuo metu lauke buvo -18, viduje +20. Vakar lauke buvo apie +18, viduje irgi buvo +22/+23. Sausio pradžioje temperatūrų skirtumas siekė apie 38 laipsnius, vakar tik 4-5 laipsnius. Kai nėra tokių kardinalių temperatūrų skirtumų, saulė sušildė langus, jie gal kažkiek išsipūtė, suvaikščiojo, langai reguliuoti praeitą penktadienį, tai ir problemų nėra. Žodžiu, įdomu ar gerą rezultatą lėmė deramas langų reguliavimas, ar šiltas oras? O gal abu veiksniai kartu.

Atsakyti
Sveiki,

Pasirinkimui liko keletas profilių:

Gealan S9000 Uf-0.92
Veka Softline 82 MD Uf-1
Rehau Geneo MD Uf-0.98
Rehau Geneo MD + Uf-0.86
Kömmerling 88 Uf-0.95
Aluplast Energeto 8000 Uf-0.94
Aluplast Ideal 8000 Uf-1.0

Šilumės savybes aiškios. Langai dideli, armavimas praktiškai visuose bus.

Gal galite pasidalinti savo patirtimi eksplotuojant šiuos profilius? Cibulio patirtis su Rehau zinoma.

Didziausi silumos nuostoliai per stiklus. As pasirinkau Gealan'a su 4 stiklu paketu 4-16-4-16-4-16-4. Velansta pasiulr uz 3,300 euru. Kitos imones su 3 stiklaissiule panasiai iki 4,000 euru. O, neatsimenu pavadinimo, pasiule uz 9,900 su 4 stiklais.
Gealanas skirtas Vokietijos rinkai.
PS
Pas mane varstosi tik balkonai.Tai jie su 3 stiklais. Bet dabartiniame name 3 stiklu langai rasoja ir apsala is lauko puses.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2017 04 13, 12:56)
Didziausi silumos nuostoliai per stiklus. As pasirinkau Gealan'a su 4 stiklu paketu 4-16-4-16-4-16-4. Velansta pasiulr uz 3,300 euru. Kitos imones su 3 stiklaissiule panasiai iki 4,000 euru. O, neatsimenu pavadinimo, pasiule uz 9,900 su 4 stiklais.
Gealanas skirtas Vokietijos rinkai.
PS
Pas mane varstosi tik balkonai.Tai jie su 3 stiklais. Bet dabartiniame name 3 stiklu langai rasoja ir apsala is lauko puses.

truputi nuliudinsiu tamsta, tas Gelano profilis su tuo "renovaciniu" praplatinimo profiliu tikrai ne geriausias sprendimas. Asmeniskai man ten viskas "skystokai" atrodo kaip 4 stiklu langui. 4 stiklus reikia statyti i normalu tam skirta profili, o neisradineti kazkokiu nepritaikytu hibridu. 4 stiklu rasos ir apsals analogiskai kaip ir 3.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 13 balandžio 2017 - 14:43
Sveiki, kadangi langai name svarbiausias elementas tai prisidedu prie temos.
Domina plastikiniai langai, t.y. kas Lietuvoje gali pasiūlyti geriausius.
Stebuklo nereikia, pilnai tiko Aluplast Energeto 8000 su 0,5-0,6 stiklais, tačiau gal geriau galima rasti? Gal vietoj Energeto Rehau Geneo MD + rinktis ?
O jei ir taip geri tai reiktų rekomendacijų dėl langininkų kurie turi protingus vadybininkus, suprantančius ką parduoda/gamina ir kad visos charakteristikos svarbios..
Atsakyti
Kitoj žinutėj laukiam reklamos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(langaisvarbu @ 2017 04 13, 18:49)
Sveiki, kadangi langai name svarbiausias elementas tai prisidedu prie temos.
Domina plastikiniai langai, t.y. kas Lietuvoje gali pasiūlyti geriausius.
Stebuklo nereikia, pilnai tiko Aluplast Energeto 8000 su  0,5-0,6 stiklais, tačiau gal geriau galima rasti? Gal vietoj Energeto Rehau Geneo MD +  rinktis ?
O jei ir taip geri tai reiktų rekomendacijų dėl langininkų kurie turi protingus vadybininkus, suprantančius ką parduoda/gamina ir kad visos charakteristikos svarbios..

pradziai reiketu gerus montuotojus rasti, kas is tu auksiniu langu kai praktiskai visi montuoja kreivom rankom kurios auga is uzpakalio ir nemoka net gulsciuko nulaikyti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 13, 14:41)
4 stiklu rasos ir apsals analogiskai kaip ir 3.

Aš įsitikinęs, kad 4 stiklų stiklo paketas turi būti šiltesnis, tad iš vidaus turėtų rasoti mažiau, o iš lauko apšalinėti labiau, nei 3 stiklų stiklo paketas. Vat bango čia pateikta nuotrauka, su apšalusiu langu tai vienareikšmiškai apšalęs langas buvo labiau, nei maniškis su 3 stiklų stiklo paketu.

Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2017 04 13, 19:00)
Kitoj žinutėj laukiam reklamos biggrin.gif

tegul tik pabando smile.gif

pasigailės smile.gif.
Atsakyti