Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 30, 15:10)
medini brusa naudoti ? Juk ten potenciali vieta dregmei, vandeniui patekti, kas is to medzio liks po 10 metu....

Pritariu, aš ir medžio nesiūlyčiau. Pas mane lygiai ant tokių pat metalinių kampukų, be jokių medinių bruselių, o tiesiai ant jų vitrinos ir durys pritvirtintos. Tiesa, ne į plokščią pamatą, o į rostverką, bet tame skirtumo nematau.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2017 03 30, 13:21)
Čia įdomus atvejis. Gal srautas buvo mažas. Šiaip neturėtų taip būti, nes rotorius negali grąžinti visos drėgmės.

Tai ir nereikia visos drėgmės gražinti, per akis tos kurią gražina. Vis tik dušai ir kita buitinė veikla labai daug drėgmės prigamina.

Ne man vienam ta pati problema, orginalus irgi ja skundėsi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 30, 15:59)
Pritariu, aš  ir medžio nesiūlyčiau. Pas mane lygiai ant tokių pat metalinių kampukų, be jokių medinių bruselių, o tiesiai ant jų vitrinos ir durys pritvirtintos. Tiesa, ne į plokščią pamatą, o į rostverką, bet tame skirtumo nematau.

Aš dabar ruošiuos montuoti vitrinas tokiu principu. Langistai turi sustiprinto popalanginio profilio variantų (pagal aukštį ir plotį) šitai vietai, medis šitoje vietoje nebūtinas (ir, sutinku, nepageidautinas).
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 29, 18:07)
Mano rekupe drenažo nėra ir drėgmės, kurią reikėtų drenuoti taipogi nėra. Bet užtai, kol nedisbalansavau oro srautų, nežinojau kaip kovoti su drėgmės pertekliu name.

kiek paduodi , istrauki?
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2017 03 30, 18:02)
kiek paduodi , istrauki?

kaip kada paprastai 20%-30% arba 30%-40%
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2017 03 30, 14:21)
Čia įdomus atvejis. Gal srautas buvo mažas. Šiaip neturėtų taip būti, nes rotorius negali grąžinti visos drėgmės.
Efektyvumas neparašytas, teks pamatuoti praktiškai. Gamintas pagal užsakymą, bet ne Heatex ir ne LT.

daznai nedarineju bet vanduo nevarva is rekupo tad sprendiu kad dregmes ir vandens pas mane nera taippat. Toks irenginys.
Kai pajungiau bent jau pirma pusmeti budavo viduj pasikaupe vandens,bet netiek kad varvetu,o dabar nieko..
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 30, 16:46)
Aš dabar ruošiuos montuoti vitrinas tokiu principu. Langistai turi sustiprinto popalanginio profilio variantų (pagal aukštį ir plotį) šitai vietai, medis šitoje vietoje nebūtinas (ir, sutinku, nepageidautinas).

Turite galvoje mano pavaizduotą variantą, tik vietoj medžio daudoti sustiprintą popalanginį profilį?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 03 30, 15:59)
Pritariu, aš  ir medžio nesiūlyčiau. Pas mane lygiai ant tokių pat metalinių kampukų, be jokių medinių bruselių, o tiesiai ant jų vitrinos ir durys pritvirtintos. Tiesa, ne į plokščią pamatą, o į rostverką, bet tame skirtumo nematau.

Tai plokščio pamato atveju tubūt reikėtų tuos kampukus iš kart įbetonuot šiek tiek nuleidus, kaip ir siūlo BangaS, nes po to bus per sudėtingas tvirtinimas jau esant apšiltinimo sluoksniui?
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 03 30, 20:58)

Tai plokščio pamato atveju tubūt reikėtų tuos kampukus iš kart įbetonuot šiek tiek nuleidus, kaip ir siūlo BangaS, nes po to bus per sudėtingas tvirtinimas jau esant apšiltinimo sluoksniui?

Įtariu, kad taip, tik kampukus patogiau tvirtinti prie stačio paviršiaus. Įbetonuoti gal geriau tvirtas plokšteles.
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 03 30, 20:58)
Turite galvoje mano pavaizduotą variantą, tik vietoj medžio daudoti sustiprintą popalanginį profilį?
Papildyta:

Būtent taip.
Atsakyti
Lygtais baigėsi šildymo sezonas.
Atsakyti
Skaičiai gražūs, tikrai. Įdomu, gyvenant name sąnaudos eis į geresnę ar blogesnę pusę? Iš vienos pusės, daugiau varstymo durų, kartais rekuperatorius įjungiamas didesniu galingumu. Iš kitos - daugiau vidinių pritekėjimų.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 03 31, 20:03)
Skaičiai gražūs, tikrai. Įdomu, gyvenant name sąnaudos eis į geresnę ar blogesnę pusę? Iš vienos pusės, daugiau varstymo durų, kartais rekuperatorius įjungiamas didesniu galingumu. Iš kitos - daugiau vidinių pritekėjimų.

Aš ne fizikas ir nieko tuose dalykuose nesuprantu, bet... Pirmą sezoną šildymas kainavo 120 eurų. Bet jis truko visu mėnesiu trumpiau, geoterminis šildė termofikatą 1 laipsniu mažiau. Aš tuo metu namą vėdinau per langus. Rekūpas viską stipria pagerino (tas, kuris išbalansuoja srautus ir neveikia pagal Minto ir Bango pilkąsias ląsteles). Bet kuriuo atveju ne esmė į kurią pusią judės namo išlaikymo išlaidos, bet jos bus panašiai mažos. Aš netgi manau, kad jos gali mažėti.

Įdomu, ką kiti pasyvistai apie savo eksperimentinius ir ne tik namus, - galėtų pasakyti. Visi tik tyli ir šaiposi. O ir šiaip jų skelbiama informacija mažai patikima, nes gali prirašyti, ką nori. Juk normalaus monitoringo neveda. O jeigu ir veda, tai neskelbia. Bet kuriuo atveju esmė ne skaičiai. Esmė, kad visi ruošiasi, visi vis dar skelbs, bet niekas neskelbia. Ko bijot, brangieji?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 03 31, 19:21)
Aš ne fizikas ir nieko tuose dalykuose nesuprantu, bet... Pirmą sezoną šildymas kainavo 120 eurų. Bet jis truko visu mėnesiu trumpiau, geoterminis šildė termofikatą 1 laipsniu mažiau. Aš tuo metu namą vėdinau per langus. Rekūpas viską stipria pagerino (tas, kuris išbalansuoja srautus ir neveikia pagal Minto ir Bango pilkąsias ląsteles). Bet kuriuo atveju ne esmė į kurią pusią judės namo išlaikymo išlaidos, bet jos bus panašiai mažos. Aš netgi manau, kad jos gali mažėti.

Įdomu, ką kiti pasyvistai apie savo eksperimentinius ir ne tik namus, - galėtų pasakyti. Visi tik tyli ir šaiposi. O ir šiaip jų skelbiama informacija mažai patikima, nes gali prirašyti, ką nori. Juk normalaus monitoringo neveda. O jeigu ir veda, tai neskelbia. Bet kuriuo atveju esmė ne skaičiai. Esmė, kad visi ruošiasi, visi vis dar skelbs, bet niekas neskelbia. Ko bijot, brangieji?

man uz kova 5kw Panasonico oras-vanduo prisuko 90 kWH, viduje plaikoma temperatura 22-23 laipsniai. Zmonai ir man 21 truputi mazoka. Rekuperatorius diena veikia ~170 kubu pajegumu, nakti numazinama iki ~120.
Atsakyti