QUOTE(cibulis @ 2017 03 24, 14:41)
Gal kam nors bus įdomu pamatyti "Zehnderio"
internetinį valdymą. Manau, kad su tokiu geru valdymu tikrai nėra būtinas atskiras valdiklis ant sienos.
Programos valdymo interfeisas, tai vis tik komfovento man labiau patinka, ir informatyvesnis ir gražesnis ir įtariu daugiau funkcijų gali reguliuoti, nors konkrečiai mano modelis, kuris yra iš pigesniųjų serijos, nerodo visų temperatūrų ir drėgmės lygio. Aukštesnės klasės įrenginiuose rodo daugiau.
Kas dėl temperatūrų, tai rekupo rodmenys labai geri, iki tokių rotoriniams toloka
. Vis tik užkliuvo nufotografuotos temperatūros
20.7C -> 10.4C
19.0C <- 7.5C
20.7C-19C=1.7C
10.4C-7.5C=2.9C
Taigi, temperatūrų skirtumas ženklus. Mano supratimu tai rodo disbalansą, taigi, geri rekupo rezultatai pasiekiami disbalansuojant oro srautus, tad rezultatai vaizduojami gražesni, nei realiai yra.
Primeskim, koks rekupo NVK.
temperatūrų skirtumas 20,7C-7,5C = 13,2C
Taigi 13,2C=100%
Paduodamo į namą oro šilumogrąžos NVK:
19C-7,5C=11,5C Taigi 11,5C sudaro 11,5C*100%/13,2C=
87%
Išmetamo lauk oro šilumogrąžos NVK:
20,7C-10,4C=10,3C Taigi 10,3C sudaro 10,3C*100%/13,2C=
78%
Nenoriu savęs apgaudinėti, naudodamas vėdinimo srities marketingines NVK skaičiavimo formules. NVK puikiausiai galima apskaičiuoti matematiškai, taigi jis skiriasi tiek tiekiamo tiek išmetamo oro. Mano supratimu, tai pasiekiama disbalansuojant oro srautus, taigi, nors paduodamo oro NVK ir atrodo gražiau, bet realiai jis toks tik atrodo, nes jo neįtakoja šaltas lauko oras įeinantis į namą pro plyšius. Realiai NVK turėtų būti panašesnis į išmetamo oro, tad realus vėdinimo sistemos NVK 78%.