Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(arkava @ 2017 03 18, 12:05)
Cia kaip Dosia reklamoj- tai kam mokėt dar daugiau už rekūpo dėžę.
O vasara geriausias rekupas - langučiai smile.gif

o kam moketi daug, paieskojus geru variantu pasitaiko ebay.co.uk
350eur su pristatymu iki duru uz Paul Santos kopija, kuris analogiskas senesniam Zenderiui 350 pigiau nei transeju kasimas ir vamzdziu laidojimas smile.gif Tiesa tas daiktas visiskai naujas pavadinimu xpelair xcell 350v ec bp
siandien ryte pagal rodomas temperaturas prie 150-170 kubu naudingumas sieke 93%, aisku skaiciai abejotini del paklaidu.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 18, 14:04)
siandien ryte pagal rodomas temperaturas prie 150-170 kubu naudingumas sieke 93%, aisku skaiciai abejotini del paklaidu.

Tai jau turi rekuperatorių?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 18, 16:15)
Tai jau turi rekuperatorių?

Vakar naktį prisiverciau paleisti, el. Skaitliukas rodo juokingas sąnaudas.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 17, 14:15)
siurblys jau 3 dienas atostogauja, ruosia tik karsta vandeni. Viduje 21-26, 1 langas dienom praviras. Vedinimas dar nepaleistas todel i lauka dvi 20 cm skersmens skyles "ziuri". Savaitgali paleidineju rekuperatoriu.

Neblogai, neblogai.
Kodėl taip šokinėja temperatūra?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2017 03 20, 08:29)
Neblogai, neblogai.
Kodėl taip šokinėja temperatūra?

del atviru skiliu per kurias nakti tikrai neblogai atvesta namas ypac kai vejas is siaurines arba rytines puses, o diena jeigu siviecia saule per langus tikrai gerai prikaitina. Rekuperatorius dabar dirba ~120 kubu rezime, difuzoriai nesureguliuoti, truputeli jauciamas oro judejimas. Siandien turetu buti sauleta, reikes pasiziureti gryzus kokia max temperatura buvo viduje.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 18, 10:57)
Tai kad žinok, tavo vien tik ŽŠ, manau tikrai panašus (tikrai ne daug atsilieka) pagal našumą rotoriniam rekuperatoriui. Tik vasarą reikėtų ŽŠ neeksploatuoti, kad išvengti galimo drėgmės kaupimosi, kas sudarytų palankią terpę mikrobų augimui.

Taip, kad tavo vėdinimo sistemos pavadinti natūralia liežuvis neapsiverčia ;).

Pasifdariau kitame name ir vel silumokaiti is wavin'o. Tik si kartya jis visas po namu tam kad vasara ikaitinti. Lapkricio 1 diena praeitais metais lyg ir 17 laipsniu ora imdavai kai lauke buvo apie nuli. Pas mane rekuperatorius veikia istisai. Net isjungus 50m3/val. Jokio kondensato vamzdziuose nebuna.
Atsakyti
Įdomi nauja medžiaga: medžio ir poliureatano derinys. Čia daugiau informacijos ir video norvegų kalba. Gal kas panaudos savo namui?
Atsakyti
Gal kam nors bus įdomu pamatyti "Zehnderio" internetinį valdymą. Manau, kad su tokiu geru valdymu tikrai nėra būtinas atskiras valdiklis ant sienos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 03 24, 14:41)
Gal kam nors bus įdomu pamatyti "Zehnderio" internetinį valdymą. Manau, kad su tokiu geru valdymu tikrai nėra būtinas atskiras valdiklis ant sienos.

Programos valdymo interfeisas, tai vis tik komfovento man labiau patinka, ir informatyvesnis ir gražesnis ir įtariu daugiau funkcijų gali reguliuoti, nors konkrečiai mano modelis, kuris yra iš pigesniųjų serijos, nerodo visų temperatūrų ir drėgmės lygio. Aukštesnės klasės įrenginiuose rodo daugiau.

Kas dėl temperatūrų, tai rekupo rodmenys labai geri, iki tokių rotoriniams toloka verysad.gif. Vis tik užkliuvo nufotografuotos temperatūros
20.7C -> 10.4C
19.0C <- 7.5C

20.7C-19C=1.7C
10.4C-7.5C=2.9C

Taigi, temperatūrų skirtumas ženklus. Mano supratimu tai rodo disbalansą, taigi, geri rekupo rezultatai pasiekiami disbalansuojant oro srautus, tad rezultatai vaizduojami gražesni, nei realiai yra.

Primeskim, koks rekupo NVK.
temperatūrų skirtumas 20,7C-7,5C = 13,2C

Taigi 13,2C=100%

Paduodamo į namą oro šilumogrąžos NVK:
19C-7,5C=11,5C Taigi 11,5C sudaro 11,5C*100%/13,2C=87%

Išmetamo lauk oro šilumogrąžos NVK:
20,7C-10,4C=10,3C Taigi 10,3C sudaro 10,3C*100%/13,2C=78%

Nenoriu savęs apgaudinėti, naudodamas vėdinimo srities marketingines NVK skaičiavimo formules. NVK puikiausiai galima apskaičiuoti matematiškai, taigi jis skiriasi tiek tiekiamo tiek išmetamo oro. Mano supratimu, tai pasiekiama disbalansuojant oro srautus, taigi, nors paduodamo oro NVK ir atrodo gražiau, bet realiai jis toks tik atrodo, nes jo neįtakoja šaltas lauko oras įeinantis į namą pro plyšius. Realiai NVK turėtų būti panašesnis į išmetamo oro, tad realus vėdinimo sistemos NVK 78%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 kovo 2017 - 21:49
QUOTE(mintas @ 2017 03 24, 21:15)
Programos valdymo interfeisas, tai vis tik komfovento man labiau patinka, ir informatyvesnis ir gražesnis ir įtariu daugiau funkcijų gali reguliuoti, nors konkrečiai mano modelis, kuris yra iš pigesniųjų serijos, nerodo visų temperatūrų ir drėgmės lygio. Aukštesnės klasės įrenginiuose rodo daugiau.

Kas dėl temperatūrų, tai rekupo rodmenys labai geri, iki tokių rotoriniams toloka verysad.gif. Vis tik užkliuvo nufotografuotos temperatūros
20.7C -> 10.4C
19.0C <- 7.5C

20.7C-19C=1.7C
10.4C-7.5C=2.9C

Taigi, temperatūrų skirtumas ženklus. Mano supratimu tai rodo disbalansą, taigi, geri rekupo rezultatai pasiekiami disbalansuojant oro srautus, tad rezultatai vaizduojami gražesni, nei realiai yra.

Primeskim, koks rekupo NVK.
temperatūrų skirtumas 20,7C-7,5C = 13,2C

Taigi 13,2C=100%

Paduodamo į namą oro šilumogrąžos NVK:
19C-7,5C=11,5C  Taigi 11,5C sudaro 11,5C*100%/13,2C=87%

Išmetamo lauk oro šilumogrąžos NVK:
20,7C-10,4C=10,3C Taigi 10,3C sudaro 10,3C*100%/13,2C=78%

Nenoriu savęs apgaudinėti, naudodamas vėdinimo srities marketingines NVK skaičiavimo formules. NVK puikiausiai galima apskaičiuoti matematiškai, taigi jis skiriasi tiek tiekiamo tiek išmetamo oro. Mano supratimu, tai pasiekiama disbalansuojant oro srautus, taigi, nors paduodamo oro NVK ir atrodo gražiau, bet realiai jis toks tik atrodo, nes jo neįtakoja šaltas lauko oras įeinantis į namą pro plyšius. Realiai NVK turėtų būti panašesnis į išmetamo oro, tad realus vėdinimo sistemos NVK 78%.

idomiai skaiciuoji ismetamo NVK
Mano dabartiniu atveju prie ~ 160 kubu nasumo
is lauko ateina 1, paduoda 22, is namu istraukia 24 (saule gerai pasidarbavo siandien), i lauka ismeta 6.5
Dar yra vienas BET, lauko paduodama temperatura yra aukstesne nes oras eina ~ 7 metru ilgio polistirolo vamzdziu kuris yra namo viduje. Lauke dabar oras-vanduo man rodo -2 laipsnius.

Taigi mano atveju skirtumas dar didesnis. Tai pagal tamstos teorija turetu buti didelis srauto disbalansas, tik va deja jo visiskai nesijaucia. Difuzoriai atsukti iki galo ir kambariuose dar niekas nebalansuota, taigi pasipriesinimai minimalus. Greitis 2 su nustatymais istraukimas 45%, padavimas 45%. Varikliai net esant pasipriesinimui stengiasi palaikyti nustatyta greiti. Greitai pasitikrinau ar namas dar sandarus, ijungiau tik istraukima ant max ir po keliu minuciu lauko duris atidarant jau reikia naudoti jega.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 24 kovo 2017 - 22:38
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 24, 22:25)
Dar yra vienas BET, lauko paduodama temperatura yra aukstesne nes oras eina ~ 7 metru ilgio polistirolo vamzdziu kuris yra namo viduje. Lauke dabar oras-vanduo man rodo -2 laipsnius.

Tai rekupo NVK skaičiuosis pagal tą temperatūrą, kuri pasieks rekupą, bet bendras vėdinimo sistemos NVK jau būtų vertinant lauko temperatūras.

turetu buti didelis srauto disbalansas, tik va deja jo visiskai nesijaucia.

Kaitaliojau aš savo rekupo disbalansą, grubiai 10% ribose. Prie savo namo sandarumo aš absoliučiai nepajutau to įtakos, nei atidarinėjant langus, nei duris. Manai per valdymo panelę kaitaliojant nustatymus, rekupas nekaitaliojo variklių darbo intensyvumo?

Nemanau, kad mano namas per daug kiauras, bet kaip minėjau, įtakos nepajutau.

nustatymais istraukimas 45%, padavimas 45%.  Varikliai net esant pasipriesinimui stengiasi palaikyti nustatyta greiti.

Čia matom tai, kas nustatyta vartotojo, ir kokią informaciją įrenginys pateikia vartotojui, bet kokia reali situacija pasakyti galima tik pasitelkus labaratorinius prietaisus. Esi garantuotas, kad tavo įrenginio priešužšaliminė apsauga nedisbalansuoja oro srautų? O kai disbalansuoja, tu tai matai vartotojo interfeise?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2017 - 00:57
QUOTE(mintas @ 2017 03 26, 00:55)
Tai rekupo NVK skaičiuosis pagal tą temperatūrą, kuri pasieks rekupą, bet bendras vėdinimo sistemos NVK jau būtų vertinant lauko temperatūras.
Kaitaliojau aš savo rekupo disbalansą, grubiai 10% ribose. Prie savo namo sandarumo aš absoliučiai nepajutau to įtakos, nei atidarinėjant langus, nei duris. Manai per valdymo panelę kaitaliojant nustatymus, rekupas nekaitaliojo variklių darbo intensyvumo?

Nemanau, kad mano namas per daug kiauras, bet kaip minėjau, įtakos nepajutau.
Čia matom tai, kas nustatyta vartotojo, ir kokią informaciją įrenginys pateikia vartotojui, bet kokia reali situacija pasakyti galima tik pasitelkus labaratorinius prietaisus. Esi garantuotas, kad tavo įrenginio priešužšaliminė apsauga nedisbalansuoja oro srautų? O kai disbalansuoja, tu tai matai vartotojo interfeise?

Priesuzalimui pasitelkiamas tenas.
Atsakyti