QUOTE(cibulis @ 2016 11 11, 23:35)
Spalio 10 dieną, kai įjungiau šildymą, geoterminio skaitliukas rodė tokius skaičius. Po mėnesio, lapkričio 10 d., skaitliukas fiksavo tokius duomenis. Taigi 1175,01-1053,56=121,45 kWh elektros. Pagal mano turimą elektros planą išeina 121,45x0,12=14,57 euro. Tiesa, geras 2 savaites jei ne ilgiau name palaikiau +21/+22 laipsnius, buvo keičiami stiklo paketai, todėl gerokai atvėsinimo namą.
Rekuperatorių visą mėnesį laikiau įjungęs pirmu greičio režimu. Tuomet jis rekuperuoja 70 kubų orų. Keletą parų ar valandų buvau palikęs didesniu našumu - 170, 220 ir 315 kubų, bet tai tikriausiai neturėjo didesnės įtakos. Štai rekuperatoriaus duomenys. Taigi jis papildomai sunaudojo elektros už 1,08 euro. Iš viso per mėnesį už namo šildymą ir vėdinimą išeina 15,65 euro. Sako, kad lapkričio pradžia gerokai šaltesnė nei pernai.
Rekuperatorių visą mėnesį laikiau įjungęs pirmu greičio režimu. Tuomet jis rekuperuoja 70 kubų orų. Keletą parų ar valandų buvau palikęs didesniu našumu - 170, 220 ir 315 kubų, bet tai tikriausiai neturėjo didesnės įtakos. Štai rekuperatoriaus duomenys. Taigi jis papildomai sunaudojo elektros už 1,08 euro. Iš viso per mėnesį už namo šildymą ir vėdinimą išeina 15,65 euro. Sako, kad lapkričio pradžia gerokai šaltesnė nei pernai.
Mano namo sildymas ir vedinimas siam periodui kainavo ~ 60. Mano namo sildomas plotas 170m2, o vedinu priestvaniniu rekuperatoriumi.
Cibuli, o tu nenoretum isleisti knyga: "Praktinis vadovas statantiems A (+) klases nama". Butu paklausus vadovelis, taptum izymus ir praturtetum.