QUOTE(mintas @ 2017 03 17, 09:33)
Sveikas,
seniai, seniai nematytas. Pas mane dar reikia šildyti. Mano langas irgi šerkšnu buvo apsitraukęs, bet gerokai silpniau.
Kliūna tai, kad langas apšalęs iki apačios, tai reiškia kad lango rėmas apšiltintas ir apačioje. Kaip palangę tvirtinai?
Kaip laikaisi? kaip sekasi? kaip namas?
seniai, seniai nematytas. Pas mane dar reikia šildyti. Mano langas irgi šerkšnu buvo apsitraukęs, bet gerokai silpniau.
Kliūna tai, kad langas apšalęs iki apačios, tai reiškia kad lango rėmas apšiltintas ir apačioje. Kaip palangę tvirtinai?
Kaip laikaisi? kaip sekasi? kaip namas?
Dabar ateina kelios apsiniaukę dienos. Žiūrėsiu ar liks bent +21C nekūrenant.
Palangės dar nėra. Langas pilnai paskandintas šiltale. Realiai palangės vieta dar nėra apšiltinta iki galo iš lauko, todėl ši vieta dar pasitaisys. Langas yra su pilnai paslėpta varčia. Palangė bus montuojama prisukant prie rėmo, po snapeliu. Rėmo matysis tik iki 10mm.
Jau viskas neblogai. Praktiškai viskas paleista išskyrus 2,5kW geoterminį. ŽŠ veikia, rekuperacinė veikia, sandarumo dar nematavau, bet daug probleminių vietų nesitikiu. Žiemą kūrenau vieną tepalinį radiatorių. Didžiają šildymo sezono dalį nebuvau įsikraustęs, todėl apie kwh sąnaudas kalbėti būtų šiek tiek neteisinga.
Po truputį įsitiku, kad realiai nelabai įmanoma Lietuvoje sutilpti 15kWh/m2A pasyvaus namo reikalavimus (nevertinant skaitmeninių modeliavimų), ką parodo ir visų mūsų pavydžiai. Įgyvendinti kaip ir būtų galima, bet neatsirastų nei vieno taip norinčio ir tiek sumokėti galinčio žmogaus Lietuvoje. Iš kitos pusės labai realu tenkinti 10W/m2 šildymo sistemos galios kriterijų. Šią sąlygą išpildyti būtų daug pigiau nei 15kWh/m2A. Apskritai, mūsų klimatui reikėtų pakoreguoti šiuos skaičius, nes vokiečiai, austrai didžiuojasi daug paprastesniais pasyviai namais, kurie Lietuvoje nebūtų verti tokio dėmesio.