Padėkit apsispręst ką šiltinti perdangą ar stogą. Namas karkasinis, 90m2, su popieriais dar spėjau į B klasę, bet šiltinsiu pagal A reikalavimus. Palėpė negyvenama, aukščiausioj vietoj apie 2m. Susiprojektavau ir planavau šiltinti stogą, 250mm gegnė su vata ir iš apačios PIR plokštė su folija ištisu sluoksniu. Kadangi palėpė negyvenama taip ir liktų, niekas daugiau nesikabntu ir PIR nesusibadytų. Ant palėpės grindų planuoju prasivedžioti rekupo ortakius - būtų patogus aptarnavimas. Tačiau statybininkai primygtinai siūlo šiltinti perdangą, atseit visur taip daro ir nėra jokio tikslo šildyti papildomą tūrį (negyvenamą palėpę). Tokiu atveju susitaupo medžiagų ir kažkiek šildymo išlaidų nes mažesnis šildomas tūris. Bet perdangos garo plėvelė bus subadyta kaip rėtis kabinant lubas, ortakius ir t.t. Kuris variantas geresnis?
Bet tu logiškai pagalvok: kokiosw skylutės prasibadys, kokie nuostoliai nuo ju. Galima kazkuo pertept prieš sukant laikiklius, GKP krokodilus. Medžiagų yra.
Šiltinau perdangą. 40 cm. Norint dar galima papūst ecovatos....
Šiltinau perdangą. 40 cm. Norint dar galima papūst ecovatos....
QUOTE(balamūtas @ 2017 03 02, 19:28)
Padėkit apsispręst ką šiltinti perdangą ar stogą. Namas karkasinis, 90m2, su popieriais dar spėjau į B klasę, bet šiltinsiu pagal A reikalavimus. Palėpė negyvenama, aukščiausioj vietoj apie 2m. Susiprojektavau ir planavau šiltinti stogą, 250mm gegnė su vata ir iš apačios PIR plokštė su folija ištisu sluoksniu. Kadangi palėpė negyvenama taip ir liktų, niekas daugiau nesikabntu ir PIR nesusibadytų. Ant palėpės grindų planuoju prasivedžioti rekupo ortakius - būtų patogus aptarnavimas. Tačiau statybininkai primygtinai siūlo šiltinti perdangą, atseit visur taip daro ir nėra jokio tikslo šildyti papildomą tūrį (negyvenamą palėpę). Tokiu atveju susitaupo medžiagų ir kažkiek šildymo išlaidų nes mažesnis šildomas tūris. Bet perdangos garo plėvelė bus subadyta kaip rėtis kabinant lubas, ortakius ir t.t. Kuris variantas geresnis?
QUOTE(balamūtas @ 2017 03 02, 20:28)
statybininkai siulo kaip jiems turbut lengviau. Perdanga visda lengviau apsiltinti negu slaitus. Paprasciausiai galima sukti ant pir plokstes taselius kokius 50 x 50 ir jau ant ju kabinti visus krokodilus gipsui ir t.t. Norint didesnio sandarumo taselio puse kuri lies PIR folija istepti hermetiku arba Soudalio FixAll'u. Pas mane butent svetaines lubos ant Knauf Nonius pakabu ir as sukau skersai gegniu taselius 50 x 50 ir juos papildomai uzhermetinau elastingais klijais. PIR plokste minimaliai pazeista. Patalpa pakankamai didele ir virsija Knauf D131 ribojimus. Mazesnese patalpose panaudota Knauf D131 sistema, bepakabės lubos. Gal ir tavo atveju toks variantas butu dar paprastesnis.
Pas mane taip padaryta kaip tau siulo meistrai. Antra karta daryciau taip kaip tu siulei. sildyti stoga, o ne perdanga.
O del garo pleveles dariau taip. Visi krokodilai susisuko i garo plevele, BET visiem varztam dejau Butilo juostos gabaliukus 10x10 mm. Kaip tarpine. Zaidimo buvo, bet tuo metu nieko kito nesugalvojau.
O del garo pleveles dariau taip. Visi krokodilai susisuko i garo plevele, BET visiem varztam dejau Butilo juostos gabaliukus 10x10 mm. Kaip tarpine. Zaidimo buvo, bet tuo metu nieko kito nesugalvojau.
QUOTE(arkava @ 2017 03 02, 21:24)
Bet tu logiškai pagalvok: kokiosw skylutės prasibadys, kokie nuostoliai nuo ju.
Tai kad šitoj temoj visi pamišę dėl kiekvienos skylutės noriu ir aš "prie chebros" būt
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 02, 21:52)
Mazesnese patalpose panaudota Knauf D131 sistema, bepakabės lubos. Gal ir tavo atveju toks variantas butu dar paprastesnis.
Pas mane visos patalpos mažos. O ortakiai ant lubų karkaso pritvirtinti, ar į perdangą?
QUOTE(locato @ 2017 03 02, 22:26)
Antra karta daryciau taip kaip tu siulei. sildyti stoga, o ne perdanga.
O del garo pleveles dariau taip.
O del garo pleveles dariau taip.
Prašom plačiau, kodėl?
QUOTE(balamūtas @ 2017 03 03, 08:03)
Pas mane visos patalpos mažos. O ortakiai ant lubų karkaso pritvirtinti, ar į
ortakiai tvirtinti per nedidelius 50 x 50 taseliu gabaliukus kurie prisukti i gegene per PIR plokste ir uzhermetinti. Kiek pamenu gal max 7 tokie tvirtinimo taskai pas mane buvo, nes pertvarinese sienose skyles ortakiams puikiai laiko. Jeigu kokius lankscius naudoti, tai galima ant KNAUF karkaso graziai padeti, manau ir skardinius padejus nieko blogo nenutiktu. Pas mane 1 auksto namas su vienslaiciu stogu ir perdangos nera.
Nu tada as daugiau komentaru neturiu . Svarbu dūšiai ramiau
QUOTE(balamūtas @ 2017 03 03, 07:03)
Tai kad šitoj temoj visi pamišę dėl kiekvienos skylutės noriu ir aš "prie chebros" būt
QUOTE(verseckas @ 2017 03 06, 00:10)
Sveiki, planuoju statyti namą ir iškilo didelis klausimas. Iš kokių blokelių jį statyti ir kuo šiltinti, kad pigiausiai išokti į A klasę?
Gavau rekomendacijas naudoti Ytong Energo 240mm ir Šiloporas Neo EPS 70 200mm.
Ką manot? Gal kas gali ką nors geriau parekomenduoti?
Gavau rekomendacijas naudoti Ytong Energo 240mm ir Šiloporas Neo EPS 70 200mm.
Ką manot? Gal kas gali ką nors geriau parekomenduoti?
Ir A++ namą galima su visais blokeliais pastatyti ir visi turės ir privalumų ir trūkumų.
QUOTE(mintas @ 2017 03 06, 01:14)
Ir A++ namą galima su visais blokeliais pastatyti ir visi turės ir privalumų ir trūkumų.
Aš puikiai tą suprantu, tačiau mano klausimas buvo kurias medžiagas (blokeliai + izoliacija) naudodamas galiu už mažiausią kainą pastatyti A klasės namą.
QUOTE(verseckas @ 2017 03 06, 00:29)
Aš puikiai tą suprantu, tačiau mano klausimas buvo kurias medžiagas (blokeliai + izoliacija) naudodamas galiu už mažiausią kainą pastatyti A klasės namą.
Namas ne vien blokeliai + izoliacija, A klasės namas neturi būti ir labai "kiauras". Sudėtingi konstrukciniai sprendimai taip pat viska isbrangina kaip ir įdomesnės architektūros namai.