Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2017 03 01, 09:48)
Tik dienos metu ar visą parą užtenka saulės, t.y. ar dieną pašvietus saulei siurblys nesijungia ir naktį?

Jeigu tokia diena kaip vakar, tai siurblys nakti ilsisi nebent reiketu ruosti karsta vandeni. Tiesa vakar zmona dar langus praverusi laike smile.gif
O karsta ruosia iki 55 C ir nustates jog dasildytu nukritus iki 45 C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 kovo 2017 - 10:02
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 01, 09:59)
Jeigu tokia diena kaip vakar, tai siurblys nakti ilsisi nebent reiketu ruosti karsta vandeni. Tiesa vakar zmona dar langus praverusi laike smile.gif
O karsta ruosia iki 55 C ir nustates jog dasildytu nukritus iki 45 C.

Kokį boilerį prie ŠS naudojate? Originalų panasiaus ar trečios šalies?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 01, 11:07)
Kokį boilerį prie ŠS naudojate? Originalų panasiaus ar trečios šalies?

Trecios salies nerudijancio plieno, 200 Litru apsiltinta kietom poliretano putomis su 2.5 kv.m silumokaiciu ir tenu. Siai dienai gal pasvarstyciau apie all-in-one varianta, maziau vietos uzimtu, paprastesnis aprisimas, graziau atrodo smile.gif Bendoje sumoje butu kazkas panasiai, nes aprisimui reikia maziau medziagu, viskas greiciau ir paprasciau pasijungia. Tik va gal kokio gedimo atveju butu prasciau. Dabar bent galeciau karsta vandeni tiesiogiai elektra pasisildyti, o namo sildymui pora vejeliu po 1.5 kw pakaktu.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 01, 10:59)

Mano namui vien dienos saulės nepakanka. Šią naktį jau dirbo du kartus. Galbūt tai lemia kaimynų namai ir medžiai, kurie suvalgo nemažai saulės. O gal dar įtakos turi ir tai, kad niekas name negyvena ir neišskiria papildomos šilumos, bet mano siurbliui reikia jungtis ir naktį. Artimiausiomis dienomis išlįs saulė, gal vaizdas pasikeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2017 - 12:22
QUOTE(cibulis @ 2017 03 01, 12:21)
Mano namui vien dienos saulės nepakanka. Šią naktį jau dirbo du kartus. Galbūt tai lemia kaimynų namai ir  medžiai, kurie suvalgo nemažai saulės. O gal dar įtakos turi ir tai, kad niekas name negyvena ir neišskiria papildomos šilumos, bet mano siurbliui reikia jungtis ir naktį. Artimiausiomis dienomis išlįs saulė, gal vaizdas pasikeis.

pas mane kazkiek irgi seseliuoja kaimyno medziai/krumai prie sklypo ribos, bet pakankamai minimaliai. Juolab ten kazkokie "dziuvesiai" jau, nelabai panasus i tikrus medzius. Tavo atveju tikrai nemazai saules suvalgo tie kaimyno medziai. Itariu jog be ju situacija zenkliai pageretu.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 01, 15:14)
pas mane kazkiek irgi seseliuoja kaimyno medziai/krumai prie sklypo ribos, bet pakankamai minimaliai. Juolab ten kazkokie "dziuvesiai" jau, nelabai panasus i tikrus medzius. Tavo atveju tikrai nemazai saules suvalgo tie kaimyno medziai. Itariu jog be ju situacija zenkliai pageretu.

Manau, kad galvojant apie pasyvaus namo statybas reikia rinktis ir atitinkamą sklypą. Aš nors apie tokį kol kas negalvoju, bet sklypą pasirinkau su praktiškai idealiu sklypo orientavimu pasaulio šalių atžvilgiu (įvažiavimas iš šiaurinės pusės), mano ir kaimynų sklypo plotis (kraštinė palei keliuką) - 30 m, ilgis - 50 m (turint standartinį 20x30 m gali tik melstis, kad kaimynai sugalvotų statytis namą, orientuotą į sklypo gylį, o ne tradiciškai pagal įvažiavimo (paprastai trumpesnę) kraštinę - tada tikrai turėsi šešėlį nuo kaimyno namo). Čia šiaip pamąstymams būsimiems statytojams ateičiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2017 03 01, 15:13)
Manau, kad galvojant apie pasyvaus namo statybas reikia rinktis ir atitinkamą sklypą. Aš nors apie tokį kol kas negalvoju, bet sklypą pasirinkau su praktiškai idealiu sklypo orientavimu pasaulio šalių atžvilgiu (įvažiavimas iš šiaurinės pusės), mano ir kaimynų sklypo plotis (kraštinė palei keliuką) - 30 m, ilgis - 50 m (turint standartinį 20x30 m gali tik melstis, kad kaimynai sugalvotų statytis  namą, orientuotą į sklypo gylį, o ne tradiciškai pagal įvažiavimo (paprastai trumpesnę) kraštinę - tada tikrai turėsi šešėlį nuo kaimyno namo). Čia šiaip pamąstymams būsimiems statytojams ateičiai  smile.gif

ne visi sau gali 15a sklypa nupirkti Vilniaus mieste ir dar su idealia orentacija, bei be kaimynu pietineje puseje. Mano atveju kai ateityje parduos peitineje puseje esanti sklypa ir kazkas pastatys nama, itaka turetu buti pakankamai minimali.
Atsakyti
Identiškas 12 a irgi laukia pirkėjo. Vieta gera, orientacija, kaina...40x30. Labai viliojantis... Nors imk ir.....

QUOTE(Giords @ 2017 03 01, 14:13)
Manau, kad galvojant apie pasyvaus namo statybas reikia rinktis ir atitinkamą sklypą. Aš nors apie tokį kol kas negalvoju, bet sklypą pasirinkau su praktiškai idealiu sklypo orientavimu pasaulio šalių atžvilgiu (įvažiavimas iš šiaurinės pusės), mano ir kaimynų sklypo plotis (kraštinė palei keliuką) - 30 m, ilgis - 50 m (turint standartinį 20x30 m gali tik melstis, kad kaimynai sugalvotų statytis  namą, orientuotą į sklypo gylį, o ne tradiciškai pagal įvažiavimo (paprastai trumpesnę) kraštinę - tada tikrai turėsi šešėlį nuo kaimyno namo). Čia šiaip pamąstymams būsimiems statytojams ateičiai  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 03 01, 16:55)
Identiškas 12 a irgi laukia pirkėjo. Vieta gera, orientacija, kaina...40x30. Labai viliojantis... Nors imk ir.....

Jei jau kalba užėjo apie sklypą, ideliai tinkamą pasyvaus ar energetiškai efektyvaus namo statybai - yra vienas 6a Balsiuose, asfaltas iki sklypo, įvažiavimas iš šiaurinės pusės, pietiniame kaimyniniame sklype tik ūkinis/garažas, toli nuo sklypo ribos, saulutės visai neužstoja, laisvė fantazijai ir statyboms ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2017 03 01, 22:09)
Jei jau kalba užėjo apie sklypą, ideliai tinkamą pasyvaus ar energetiškai efektyvaus namo statybai - yra vienas 6a Balsiuose, asfaltas iki sklypo, įvažiavimas iš šiaurinės pusės, pietiniame kaimyniniame sklype tik ūkinis/garažas, toli nuo sklypo ribos, saulutės visai neužstoja, laisvė fantazijai ir statyboms ... smile.gif

ir kiekvieną dieną grūstis milžiniškuose kamsčiuose nuo balsių maksimos iki santariškių žiedo smile.gif ?
Atsakyti
Na 6 aruose laisvės neypatingai daug, nebent 80m2 namukas.
Balsiai-joo, ilgas kelias per miškus ;)

QUOTE(darius333 @ 2017 03 01, 20:09)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 03 02, 09:23)
Na 6 aruose laisvės neypatingai daug, nebent 80m2 namukas.
Balsiai-joo, ilgas kelias per miškus ;)

kelias neilgas ir gana greit nuvažiuoji, 4 metus važinėjau į ta pusę prieš kamštį ir labai gailėjau žmonių jame stovinčių smile.gif O šiaip geras, smagus ir inciatyvus rajonas, išsprendus siauro kelio problemą, minusų išvis beveik neliktų.
Atsakyti